Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

Φάρμακα που θα ανεβάσουν το προσδόκιμο όριο ζωής


Βρίσκονται ακόμη σε πρώιμο στάδιο ερευνών στην Ουαλία, αλλά υπολογίζεται να είναι διαθέσιμα σε 5-10 χρόνια. Βρίσκονται ακόμη σε πρώιμο στάδιο ερευνών στην Ουαλία, αλλά υπολογίζεται να είναι διαθέσιμα σε 5-10 χρόνια.
Φάρμακα κατά της γήρανσης, τα οποία βρίσκονται σε πρώιμο ακόμα στάδιο ερευνών, θα βοηθούν το σώμα μας να διατηρείται και θα αυξήσουν το προσδόκιμο όριο ζωής στα 150 χρόνια.
“Νομίζω ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να καταφέρουμε να προσθέσουμε ακόμη μερικά χρόνια ζωής στον άνθρωπο”, είπε ο Peter Smith, πρύτανης της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Νέας Νότιας Ουαλίας. “Ο στόχος δεν είναι μόνο να επεκτείνουμε τη ζωή μας, αλλά κυρίως να επεκτείνουμε μια υγιή ζωή», δήλωσε.
Τα πρώτα φάρμακα που θα επιβραδύνουν την διαδικασία της γήρανσης θα είναι, ενδεχομένως, διαθέσιμα σε 5-10 χρόνια και βρίσκονται στα πρώτα στάδια ανάπτυξης, ταυτόχρονα με νέες θεραπείες που χρησιμοποιούν βλαστικά κύτταρα. 
24h NewsRoom

Το πρόσωπο μας δείχνει πόσο θα ζήσουμε

undefinedΑνήκετε στην κατηγορία των baby-face τύπων ή φαίνεστε όσων χρονών είστε;Η απάντησή σας μπορεί να είναι πολύ πιο σημαντική απ’ όσο νομίζετε: μία νέα μελέτη αποκαλύπτει πως όσοι διαθέτουν εξαιρετικά νεανικό πρόσωπο έχουν πολύ περισσότερες πιθανότητες να... ζήσουν μέχρι τα βαθιά τους γηρατειά απ’ ό,τι οι υπόλοιποι εξ ημών που δεν μπορούμε να κρύψουμε ούτε έναν χρόνο από το πρόσωπό μας!
Η μελέτη πραγματοποιήθηκε στη Δανία, μεταξύ 387 ζευγών διδύμων και το συμπέρασμα ήταν πως η εμφάνιση του προσώπου αποτελεί προάγγελο του προσδόκιμου επιβίωσης.



Οι ερευνητές ζήτησαν από δεκάδες εθελοντές να κοιτάξουν τις φωτογραφίες των 387 ζευγαριών των διδύμων και να μαντέψουν την ηλικία τους (η οποία ηλικία ήταν κάπου ανάμεσα στα… 70 και στα 100 χρόνια).

Όσοι δίδυμοι χαρακτηρίστηκαν ως baby-face διότι ουδείς μπορούσε με ακρίβεια να πει πόσων χρονών είναι (οι περισσότεροι τους «έκοβαν» μερικές… δεκαετίες), έζησαν πολύ περισσότερα χρόνια από τα αδέλφιά τους που «έδειχναν» την ηλικία τους.

Όπως γράφουν οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο της Νότιας Δανίας στην «Βρετανική Ιατρική Επιθεώρηση», η μελέτη τους δεν σταμάτησε στην προαναφερθείσα διαπίστωση, αλλά βρήκε και μια πιθανή βιολογική εξήγηση για το κέρδος ζωής των baby-face διδύμων.

Το κλειδί είναι τα τελομερή – τα ακροτελεύτια τμήματα του DNA τα οποία, αναλόγως με το μήκος τους, υποδηλώνουν την ικανότητα των κυττάρων να αναπαράγονται.

Τα τελομερή σχετίζονται επίσης με το πόσο νέος φαίνεται κανείς. Όταν το μήκος τους είναι μικρό, πιστεύεται πως σημαίνει ταχύτερη γήρανση των κυττάρων. Επιπλέον, έχει σχετισθεί με την ανάπτυξη πολυάριθμων ασθενειών.

Στην μελέτη των διδύμων διαπιστώθηκε πως εκείνοι που έμοιαζαν νεώτεροι είχαν πιο μακριά τελομερή.

Οι ερευνητές προχώρησαν ένα βήμα παραπέρα την έρευνά τους, παρακολουθώντας την πορεία της υγείας των διδύμων τους επί επτά χρόνια. Έτσι διαπίστωσαν πως όσο μεγαλύτερη ήταν η διαφορά στην νεανικότητα του προσώπου δύο διδύμων, τόσο πιθανότερο ήταν να πεθάνει στη διάρκεια της επταετίας εκείνος που φαινόταν μεγαλύτερος.

Η ηλικία, το φύλο και το μορφωτικό ή κοινωνικο-οικονομικό επίπεδο των διδύμων δεν φάνηκε να παίζουν κανέναν ρόλο στην πιθανότητα θανάτου.




Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

H εμμονή του Χίτλερ με την Ιερά Σινδόνη του Τορίνο


H εμμονή του Χίτλερ με την Ιερά Σινδόνη του Τορίνο

Η ιστορία της Σινδόνης του Τορίνο καλύπτεται από ένα μυστήριο και έχει κάποιες σκοτεινές πλευρές, τις οποίες έρχεται να φωτίσει ο μοναχός Andrea Cardin του τάγματος του Άγιου Βενέδικτου.
Ο διευθυντής της βιβλιοθήκης της μονής των Βενεδικτίνων, πατέρας Andrea Cardin αποκαλύπτει ότι το ιερό σάβανο με το οποίο τυλίχτηκε το σώμα του Ιησού φυλασσόταν σε ένα μοναστήρι Βενεδικτίνων καθ' όλη τη διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου.
Και ο λόγος; Διότι το Βατικανό φοβόταν ότι ο Αδόλφος Χίτλερ ήθελε να το κλέψει. Το ιερό σάβανο μεταφέρθηκε για την ασφάλειά του στη μονή των Βενεδικτίνων στην περιοχή Montevergine στο Avellino, στη νότια πλευρά της περιοχής Campania της Ιταλίας το 1939 και φυλασσόταν εκεί μέχρι το 1946, όποτε μεταφέρθηκε στο Τορίνο.
Όπως υποστηρίζει ο μοναχός, ο βαθύτερος λόγος πίσω από αυτήν την κίνηση ήταν ότι ο Χίτλερ είχε εμμονή με το ιερό σάβανο και ήθελε να είναι η επόμενη κατάκτησή του.
Ο Χίτλερ ήθελε να κλέψει το Ιερό Σάβανο
Τόσο το Βατικανό όσο και η ιταλική βασιλική οικογένεια, που ήταν οι φύλακες και προστάτες του ιερού σαβάνου, είχαν έντονους φόβους ότι ο Γερμανός δικτάτορας που ήταν γνωστός για τα αποκρυφιστικά του ενδιαφέροντα , θα επιχειρούσε να κλέψει το λινό ύφασμα.
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ιταλικό περιοδικό, Dive e Donna, ο πατέρας Cardin, είπε: «Το ιερό σάβανο μεταφέρθηκε κάτω από άκρα μυστικότητα στο ιερό της Campania, σύμφωνα με τις ακριβείς οδηγίες της βασιλικής οικογένεια και του Βατικανού.
Η επίσημη απάντηση που δόθηκε για την κίνηση αυτή ήταν ότι αυτό έγινε για λόγους προστασίας του από πιθανή βομβιστική επίθεση στο Τορίνο. Όμως στην πραγματικότητα, μεταφέρθηκε εκεί για να προστατευθεί από το άγρυπνο βλέμμα του Χίτλερ και τις επεκτατικές του διαθέσεις, ο οποίος προφανώς είχε εμμονή με αυτό».
Πώς προστάτεψαν οι μοναχοί τη Σινδόνη
Ο πατέρας Cardin, είπε ότι μετά την είσοδο της Ιταλίας στον πόλεμο με σύμμαχο το Χίτλερ, και μετά την αποβίβαση των γερμανικών δυνάμεων στην Ιταλία, είχε αποκαλυφθεί πια το μυστικό κρησφύγετο στο οποίο φυλασσόταν το ιερό σάβανο.
Το 1943 όταν τα γερμανικά στρατεύματα μπήκαν στην εκκλησία Montevergine ψάχνοντας για αυτό, οι μοναχοί προσποιήθηκαν ότι προσεύχονταν μέσα στο βωμό και ήταν αμαρτία να διακόψουν την προσευχή τους. Αυτό ήταν μία πρόφαση για να κρατήσουν μακριά τα γερμανικά στρατεύματα από το ιερό σάβανο.
Η πτώση της μοναρχίας και η μεταφορά της Σινδόνης
Το σάβανο επέστρεψε στο Τορίνο το 1946 με διαταγή του τελευταίου βασιλιά Umberto II. Η μοναρχία πέφτει το 1946 με δημοψήφισμα των Ιταλών και η ιδιοκτησία της Σινδόνης περνάει στα «χέρια» της Αγίας Έδρας.
Πηγή: pyles.tv

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

ΙΠΠΟΦΑΕΣ: Το αρχαίο φυτό θαύμα



Στην αρχαία Ελλάδα ήταν πολύ γνωστό και η χρήση του ήταν ευρέως διαδεδομένη. Στο σύγχρονο κόσμο, όμως, οι επιστήμονες ανακάλυψαν τις εκπληκτικές του ιδιότητες μόλις την τελευταία πενταετία.
Το ιπποφαές αποτελεί ένα από τα φυτά, τα οποία κατακτούν την παγκόσμια αγορά και τους καταναλωτές με μεγάλη ταχύτητα, χάρη στις τεράστιες θεραπευτικές του ιδιότητες.



Στη Ρωσία και την Κίνα η καλλιέργειά του θεωρείται συστηματική, με την Ελλάδα να ευελπιστεί στο άμεσο μέλλον να μπει με δυναμικό τρόπο στην παγκόσμια αγορά.


Ηδη σε πολλές περιοχές της χώρας, όπως την Κοζάνη, την Εύβοια, την Πέλλα, τη Φθιώτιδα και τη Ροδόπη υπάρχουν ομάδες παραγωγών, με την Κρήτη όμως να αναδεικνύεται στην περιοχή, όπου η ενασχόληση με το ιπποφαές παρουσιάζει μια έκρηξη ενδιαφέροντος!


Οπως λέει, μιλώντας στην «Τ», ο καλλιεργητής Γιάννης Βιαννιτάκης, στην Ιεράπετρα το ενδιαφέρον των αγροτών για την καλλιέργεια του φυτού αυτού είναι τόσο μεγάλο, ώστε μέσα στους επόμενους μήνες από τους 30 παραγωγούς ο αριθμός τους θα φτάσει τους 100.


Μια ενασχόληση, η οποία μπορεί να αποδειχθεί «χρυσορυχείο», μιας και το ένα κιλό από το έλαιο που παράγεται από τον καρπό του κοστολογείται προς 120 ευρώ, χωρίς να υπολογίζει κανείς τα μεγάλα κέρδη που μπορούν να έρθουν για κάθε παραγωγό, από την πώληση αποξηραμένων φύλλων (χρησιμοποιούνται ως αφέψημα) και από την παραγωγή προϊόντων, όπως συμπυκνωμένους χυμούς και ζελεδάκια, απευθυνόμενα στα παιδιά.
Τεράστιες οι δυνατότητες


Με την καλλιέργεια του ιπποφαούς να είναι ακόμη σε πρώιμο ουσιαστικά στάδιο, οι δυνατότητες ανάπτυξής του και στην Ελλάδα που καταγράφονται είναι τεράστιες. Αρκεί η καλλιέργειά του να γίνει, όπως σημειώνει ο κ. Βιαννιτάκης ορθολογικά και με επιστημονικό τρόπο, αλλιώς θα παρουσιαστούν τα ίδια προβλήματα, που εμφανίζονται σε άλλα αγροτικά προϊόντα και θα οδηγήσουν σε αποτυχία την όλη προσπάθεια.


Οι χώρες που έχουν επιδείξει μεγάλο ενδιαφέρον είναι ο Καναδάς και η Γερμανία, με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης να μπαίνουν σιγά- σιγά στο παιχνίδι. Ηδη μεγάλη εταιρία από την Ελλάδα έχει ζητήσει από τους αγρότες της Ιεράπετρας μια ποσότητα 2.000 κιλών ελαίου, ενώ αντίστοιχη πρόταση υπάρχει από τον Καναδά και τη Γερμανία.


«Η Ελλάδα έχει το ποιοτικό πλεονέκτημα έναντι των άλλων χωρών, λόγω κλίματος. Κάτι που πρέπει να εκμεταλλευτούμε, ασκώντας μια κοινή πολιτική. Να υπάρξει δηλαδή κοινό όνομα για το προϊόν μας στην αγορά και να πιστοποιηθεί, ώστε να μπορέσουμε να σταθούμε και να διεκδικήσουμε ένα ικανό μερίδιο στο εμπόριο» αναφέρει ο κ. Βιαννιτάκης.


Εκατόν ενενήντα ωφέλιμα συστατικά!
Με βάση την ανάλυση του φυτού και των καρπών του, το ιπποφαές συμπεριλαμβάνεται δίκαια στην κατηγορία των υπερτροφών. Σύμφωνα με τον κ. Βιαννιτάκη, το ιπποφαές περιέχει 190 πολύτιμες ουσίες. «Οι περισσότερες και δραστικότερες (106) έχουν εντοπιστεί στο έλαιο που περιέχουν οι καρποί του. Είναι ένα φυτό που βοηθάει πάρα πολύ στην τόνωση, ευεξία και ενέργεια του ανθρώπινου οργανισμού, τη γρήγορη ανάρρωση και επούλωση των πληγών και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού και του νευρικού συστήματος» σημειώνει.
Το κύριο παράγωγο του ιπποφαούς είναι το έλαιο του φυτού, που παράγεται από τους καρπούς με τη μέθοδο της εκθλίψεως, χωρίς χημικά ή άλλα πρόσθετα.
Πέρα από συμπλήρωμα διατροφής, το ιπποφαές χρησιμοποιείται ως συμπλήρωμα διατροφής, συστατικό φαρμακευτικών και καλλυντικών σκευασμάτων και ως αυτούσιο φαρμακευτικό σκεύασμα για πλήθος παθήσεων, ενώ, όπως λέει ο κ. Βιαννιτάκης, από τους καρπούς του οι ίδιοι παρασκευάζουν χυμούς και μαρμελάδες. Μπορεί, επίσης, να το βρει κανείς στα καταστήματα υγιεινής διατροφής και φαρμακεία στην Ιεράπετρα σε μορφή αποξηραμένου φυτού, σε μορφή συμπυκνωμένου χυμού, αλλά και σε κάψουλες.


Το ιπποφαές στην ιστορία
Πρόκειται για ένα από τα αρχαιότερα φυτά στη Γη. Η παρουσία του χρονολογείται πολύ πριν από την εποχή των παγετώνων, με τα στοιχεία να κάνουν λόγο για έναν πολύ ανθεκτικό θάμνο, ο οποίος αντέχει είτε στην ξηρασία, είτε στο κρύο (μέχρι -43ο C).


Το όνομά του το οφείλει στο Μέγα Αλέξανδρο, ο οποίος παρατήρησε στα ότι τα άρρωστα και τραυματισμένα άλογα που έτρωγαν τα φύλλα και τους καρπούς του φυτού ανάρρωναν γρηγορότερα, αποκτούσαν περισσότερη δύναμη, ενώ το τρίχωμά τους δυνάμωνε και γινόταν πιο λαμπερό. Πήρε το όνομα του από τις λέξεις ίππος (άλογο) και φάος (φως, λάμψη)


Πάρα πολλές είναι και οι αναφορές για τη χρήση του ιπποφαούς, κυρίως του Διοσκουρίδη, του πατέρα της Φαρμακολογίας, αλλά και σε κείμενα του Θεόφραστου, μαθητή του Αριστοτέλη.


Αργότερα χρησιμοποιείτο ευρέως και από το στρατό του Τζένκινς Χαν στη Μογγολία, ενώ αναφορές υπάρχουν και στην κινεζική και θιβετιανή ιατρική. Στη σύγχρονη ιστορία, το ιπποφαές επανήλθε για πρώτη φορά το 1929, όταν πραγματοποιήθηκε και η βιοχημική ανάλυση των καρπών του.


Το φυτό και οι καρποί του
Οι καρποί του ιπποφαούς μοιάζουν με ρώγες σταφυλιού, είναι χυμώδεις και έχουν υπόξινη γεύση. Το χρώμα τους είναι πορτοκαλί. Είναι φυτό πάρα πολύ ανθεκτικό, καθώς, σύμφωνα με τους επιστήμονες προσβάλλεται από ελάχιστες ασθένειες και εχθρούς. Το ιπποφαές ευδοκιμεί και καλλιεργείται στην Ευρώπη και την Ασία. Η καλλιέργειά του, σήμερα, είναι αναπτυγμένη στη Ρωσία και την Κίνα, όπου συνολικά υπάρχουν 13 εκατ. στρέμματα, 3 εκατ. στρ. καλλιεργήσιμα και τα υπόλοιπα σε άγρια μορφή.


Το συνιστούν και οι γιατροί
Οι καρποί του είναι υπόξινοι και μοιάζουν με το σταφύλι, ενώ συναντάται σε μορφή θάμνου σε παράκτιες και ορεινές περιοχές της Ευρώπης και της Ασίας. Στη χώρα μας το βρίσκουμε κυρίως στην Εύβοια, όπου και καλλιεργείται σε ημιάγρια κατάσταση στην περιοχή Αχούρια. Το έλαιο του φυτού παράγεται από τους καρπούς με τη μέθοδο της εκθλίψεως, χωρίς χημικά ή άλλα πρόσθετα.
Οι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι περιέχει περισσότερη βιταμίνη C από τη φράουλα, το ακτινίδιο, το πορτοκάλι, την ντομάτα και το καρότο, υψηλότερη περιεκτικότητα σε βιταμίνη Ε από το σιτάρι, το καλαμπόκι και τη σόγια, ενώ περιέχει περισσότερες φυτοστερόλες από το έλαιο της σόγιας. Περιέχει όλες τις βιταμίνες του συμπλέγματος Β και τα απαραίτητα για τον οργανισμό μέταλλα και ιχνοστοιχεία και προσφέρει στον οργανισμό ακόρεστα λιπαρά οξέα, όπως ω-3, ω-6, ω-7 και ω-9. Επίσης, σύμφωνα με τις επιστημονικές έρευνες, έχει ισχυρή αντιοξειδωτική, αντιφλεγμονώδη, αντιμικροβιακή, αναλγητική και επουλωτική δράση.


Για αυτό και συμπεριλαμβάνεται στην κατηγορία των super foods, μαζί με τη σπιρουλίνα, την αλόη, τη γύρη, το τζίνσενγκ, το κερί του ζαχαροκάλαμου, το αιθέριο έλαιο δενδρολίβανου. Χρησιμοποιείται ως συμπλήρωμα διατροφής, συστατικό φαρμακευτικών και καλλυντικών σκευασμάτων και ως αυτούσιο φαρμακευτικό σκεύασμα για πλήθος παθήσεων, ενώ από τους καρπούς του παρασκευάζονται χυμοί και μαρμελάδες. Στα καταστήματα υγιεινής διατροφής βρίσκεται σε μορφή αποξηραμένου φυτού και χρησιμοποιείται ως αφέψημα. Υπάρχει, επίσης, σε μορφή συμπυκνωμένου χυμού, αλλά και σε κάψουλες, που βρίσκεται σε μεγάλα φαρμακεία.


Οι επιστημονικές έρευνες έχουν δείξει ότι η χρήση του προσφέρει στον οργανισμό τόνωση, ευεξία και ενέργεια, γρήγορη ανάρρωση και επούλωση των πληγών, ενίσχυση του ανοσοποιητικού, μείωση του άγχους, ρύθμιση του μεταβολισμού, αντιμετώπιση γαστρεντερικών προβλημάτων, όπως η ελκώδης κολίτιδα, η οισοφαγίτιδα, η νόσος του Crohn, μείωση της κακής χοληστερίνης και του σακχάρου στο αίμα, ανακούφιση από τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης, τους πόνους της περιόδου και προστασία του αναπαραγωγικού συστήματος, αντιμετώπιση δερματικών προβλημάτων, όπως ακμή, δυσχρωμίες, έκζεμα, έγκαυμα, ψωρίαση, έκζεμα. Οπωσδήποτε, πάντως, πριν από τη χρήση του πρέπει να προηγείται συνεννόηση με το γιατρό.


Πηγή: http://www.tolmi.gr/

Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2011

Ο μυθικός ήρωας Ευχελαίος της μάχης του Μαραθώνα



Ο τρομερός Εχετλαίος, τα παράξενα όπλα του και τα ανεξήγητα φαινόμενα της μάχης του Μαραθώνα...

Οι Αθηναίοι αφού έφτασαν στον Μαραθώνα, στρατοπέδευσαν στα υψώματα του όρους Αγρελίκι, πάνω από το σημερινό χωριό Βρανά. Μόνοι οι Πλαταιείς από τους υπόλοιπους Έλληνες βοήθησαν τους Αθηναίους και έφτασαν αφού εκείνοι είχαν στρατοπεδεύσει. " Ήλθομεν, να θέσωμεν ομού την κρηπίδα της ελευθερίας επί του ιερού τούτου τόπου" όπως είπαν..! Την στιγμή της συναντήσεως Αθηναίων και Πλαταιών ανέκρουσαν τα δόρατα τους επί των ασπίδων τους σε θριαμβευτικό αλαλαγμό, προάγγελο της νίκης... Όταν όλα ήταν έτοιμα, στην τελική παράταξη των αντιπάλων στρατών, το μεταξύ τους διάστημα - ένα καθ' όλα ομαλό πεδίο - είχε απόσταση οκτώ σταδίων, δηλαδή 1.500 μέτρων. Μετά τις θυσίες και το μικρό λόγο του Μιλτιάδη, δόθηκε από τον ίδιο το σύνθημα της επίθεσης.Σηκώθηκε ένας αλαλαγμός από το μέρος της Ελληνικής φάλαγγας και μια τρομερή πολεμική ιαχή σαν κεραυνός, εναρμονισμένη με τον πολεμικό παιάνα. Η απόσταση των 1.500 μέτρων φάνηκε σαν εκατό μέτρα. Οι Πέρσες δεν μπόρεσαν ποτέ να καταλάβουν πώς οι πεζοί και βαριά οπλισμένοι Αθηναίοι έφτασαν τόσο γρήγορα και ξεκούραστοι τις γραμμές τους. Νόμιζαν ότι ήταν παράφρονες και μαινόμενοι! Τέτοια ήταν η ορμή και η ένταση των Αθηναίων, ώστε οι Πέρσες δεν πρόλαβαν να κινηθούν καν! Αργότερα, μετά τη μάχη, οπλίτες Αθηναίοι θα πουν ότι λίγο πιο μπροστά από τον Μιλτιάδη, που οδηγούσε τη φάλαγγα, έτρεχε λουσμένος σε ένα χρυσό φως ο ήρωας της Αθήνας, ο Θησέας, βαριά οπλισμένος σαν πεζός, κι αυτός ήταν εκείνος που έπεσε πρώτος επάνω στο κέντρο των Περσών.Η σύγκρουση μεταξύ τω δύο στρατών υπήρξε φοβερή. Χωρίς οι Αθηναίοι να ελαττώσουν την ορμή τους άρχισαν να νικούν στα δύο άκρα της παράταξης και να τρέπουν τους αντιπάλους σε φυγή. Στο κέντρο όμως, όπου 2.000 Αθηναίοι πολεμούσαν με 18.000 εκλεκτούς του Περσικού στρατού, νικούσαν οι Πέρσες. Εδώ ακριβώς συνέβη το δεύτερο από τα θαυμαστά της μάχης του Μαραθώνα.
Tότε, ένας γιγαντόσωμος "αγροίκος", με γενειάδα που κάλυπτε την ασπίδα του, άγνωστος σε όλους, κρατώντας τη μεγάλη λαβή ενός αρότρου της εποχής (την εχέτλη), κατέβηκε με μεγάλη ορμή από το βουνό σκορπώντας το θάνατο και τον "πανικό" (η λέξη προέρχεται από τον Πάνα) στους Πέρσες, κατόρθωσε να φτάσει στο κέντρο της μάχης και να ενωθεί με τους 2.000 Αθηναίους που διοικούσαν ο Θεμιστοκλής και ο Αριστείδης και εκεί άρχισε να "θερίζει" τους Πέρσες. Όπως θα διηγηθεί μετά τη μάχη ένας αυτόπτης μάρτυρας - οπλίτης της φυλής που διοικούσε ο Αριστείδης - ο Επίζηλος του Κουφαγόρου, ενώ πολεμούσε σώμα με σώμα, του φάνηκε ξαφνικά ότι είδε απέναντί του ένα πανύψηλο οπλίτη που τα γένια του σκέπαζαν την ασπίδα του. Έμοιαζε σαν φάντασμα που κρατούσε στα χέρια του ένα πολύ φωτεινό όπλο! Πέρασε ακριβώς δίπλα του, σκοτώνοντας πέντε Πέρσες αντιπάλους και αυτή η σκηνή ήταν η τελευταία που είδε ο Επίζηλος γιατί από κάποια υπερβολική λάμψη, τυφλώθηκε!Περίπου επτακόσια χρόνια αργότερα, όταν ο Παυσανίας επισκέφτηκε στην Αθήνα την Ποικίλη Στοά, η οποία ονομάστηκε έτσι από τις πολλές και διάφορες ζωγραφιές που την διακοσμούσαν, είδε ότι αυτές ολοκληρώνονταν με την απεικόνιση εκείνων που πολέμησαν στον Μαραθώνα τον Σεπτέμβρη του 490π.Χ.Ανάμεσά τους, οι ονομαστοί ζωγράφοι Πάναινος και Μίκων φρόντισαν να ξεχωρίζει ο Πολέμαρχος Καλλίμαχος, ο Στρατηγός Μιλτιάδης και ο Ήρωας ο ονομαζόμενος Έχετλος ή Εχετλαίος. "Υπάρχει η παράδοση πως στη Μάχη του Μαραθώνος έλαβε μέρος και κάποιος που έμοιαζε με αγρότη στην εμφάνιση και στην περιβολή. Αυτός σκότωσε πολλούς από τους βαρβάρους με ένα άροτρο και όταν η μάχη τελείωσε, εξαφανίστηκε", λέει χαρακτηριστικά ο Παυσανίας στο βιβλίο του "Ελλάδος περιήγησις / Αττικά":[...] "συνέβη δὲ ὡς λέγουσιν ἄνδρα ἐν τῇ μάχῃ παρεῖναι τὸ εἶδος καὶ τὴν σκευὴν ἄγροικον· οὗτος τῶν βαρβάρων πολλοὺς καταφονεύσας ἀρότρῳ μετὰ τὸ ἔργον ἦν ἀφανής· ἐρομένοις δὲ Ἀθηναίοις ἄλλο μὲν ὁ θεὸς ἐς αὐτὸν ἔχρησεν οὐδέν, τιμᾶν δὲ Ἐχετλαῖον ἐκέλευσεν ἥρωα. πεποίηται δὲ καὶ τρόπαιον λίθου λευκοῦ. τοὺς δὲ Μήδους Ἀθηναῖοι μὲν θάψαι λέγουσιν ὡς πάντως ὅσιον ἀνθρώπου νεκρὸν γῇ κρύψαι, τάφον δὲ οὐδένα εὑρεῖν ἐδυνάμην· οὔτε γὰρ χῶμα οὔτε ἄλλο σημεῖον ἦν ἰδεῖν, ἐς ὄρυγμα δὲ φέροντες σφᾶς ὡς τύχοιεν ἐσέβαλον." [...]

«Λέγουν επίσης πως έτυχε να είναι παρών στη μάχη ένας άνδρας με παλαιική εμφάνιση κι ενδύματα. Σκοτώνοντας πολλούς από τους ξένους με την εχέτλη, εξαφανίστηκε μετά τη μάχη. Σαν ρώτησαν οι Αθηναίοι το μαντείο, ο θεός απλά τους έδωσε την εντολή να τιμήσουν τον Εχετλαίο ως ήρωα. Ανήγειραν και μνημείο μάλιστα με λευκό μάρμαρο. Αν και οι Αθηναίοι βεβαιώνουν πως έθαψαν τους Πέρσες, γιατί σε κάθε περίσταση ο θείος νόμος εντέλλει πως το νεκρό σώμα θα πρέπει να θάβεται κάτω από τη γη, ωστόσο τάφο δεν βρήκα. Μήτε υπήρχε τύμβος ή άλλο χνάρι φανερό, καθώς οι νεκροί όπως να 'ναι πετάχτηκαν σε κάποιο χαντάκι» (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)Οι περιγραφές των πολλών αυτόπτων μαρτύρων, η φοβερή του δύναμη και αποτελεσματικότητα, καθώς και το γεγονός ότι ήταν τελείως άγνωστος σε όλους, άφησαν στους Αθηναίους βαθιά εντύπωση, τόσο που ρώτησαν το Μαντείο των Δελφών, ποιός ήταν ο ήρωας αυτός, ο θεός δεν χρησμοδότησε τίποτα περισσότερο από το ότι πρέπει να τιμούν τον Ήρωα Εχετλαίο...
undefined
(Απεικονισμός διαφόρων Αθηναίων μυθικών ηρώων, σε αρχαίο Αττικό αμφορέα του 460 π.Χ, οι οποίοι σύμφωνα με την αρχαία παράδοση έλαβαν μέρος στην μάχη του Μαραθώνα. Διακρίνεται ο Ηρακλής με το ρόπαλό του, ο Θησέας που γύρισε απο τον κάτω κόσμο για να λάβει μέρος στην μάχη, αλλα ακόμα και απεικονίσεις των, αργοπορημένων για την μάχη, Σπαρτιατών, στο πάνω αριστερό και δεξιό μέρος του αμφορέα . - Μουσείο Λούβρου.)

Όπως είναι φυσικό, η εποχή μας προσφέρει πολλές εναλλακτικές δυνατότητες ερμηνείας όλων αυτών των φαινομένων. Ιδιαίτερα για την περίπτωση του αινιγματικού Έχετλου, ο γνωστός ερευνητής Α.Πουρναρόπουλος - θέλοντας να κινηθεί ακριβώς σ' αυτά τα νέα πλαίσια ερμηνείας - ερεύνησε μερικές ενδιαφέρουσες εκδοχές... Ξεκίνησε προσπαθώντας να ανακαλύψει πώς πραγματικά ήταν το "Ησιόδειο Άροτρο" - η εχέτλη - εκείνη την περίοδο. Βρήκε λοιπόν μία παράσταση αρόσεως αγρού με ένα τέτοιο άροτρο , σε ένα αρχαίο αγγείο χρονολογίας 460-450 π.χ.Είναι όμως αξιοσημείωτο ότι το σχήμα της εχέτλης θυμίζει ένα υπερσύγχρονο όπλο! Αν τολμήσουμε να προχωρήσουμε, τι θα μπορούσε να ήταν αυτό; Εάν ήταν πολυβόλο όπλο με εκρηκτικά βλήματα, οι Αθηναίοι θα έλεγαν ότι ο Ήρωας Εχετλαίος πολεμούσε με "κεραυνούς". Εάν ήταν είδος "φλογοβόλου" τότε θα έλεγαν ότι αυτός πολεμούσε με πύρινη ρομφαία. Αλλά δεν συνέβη ούτε το ένα ούτε το άλλο. " Θα μπορούσε το παράξενο όπλο να ήταν όπλο ακτίνων;" αναρωτιέται ο Α.Πουρναρόπουλος. Θεϊκή ενέργεια ή προηγμένη τεχνολογία, το σίγουρο είναι ότι εκείνο το Σεπτέμβρη στο Μαραθώνα συνέβησαν πράγματα που μας πείθουν πως εκείνη η μάχη θα καθόριζε το μέλλον όλης της ανθρωπότητας...


Πηγή: http://www.ellinikoarxeio.com/2011/03/mythikos-hrwas-ehetlaios.html#ixzz1bWwc01Xl

Παρασκευή 21 Οκτωβρίου 2011


Εβδομήντα μικρά μεταλλικά βιβλία ίσως κρύβουν τα πρώτα μυστικά της χριστιανικής θρησκείας και ενδέχεται να αποδειχθούν σημαντικότερα από τους παπύρους της Νεκράς Θάλασσας.
Τα βιβλία βρέθηκαν σε ένα σπήλαιο που βρίσκεται σε μία απομακρυσμένη κοιλάδα στη βόρεια Ιορδανία κι αποτελούν μήλο της έριδος ανάμεσα στην ιορδανική κυβέρνηση και έναν ισραηλινό βεδουϊνο, που ισχυρίζεται ότι ανήκουν στην οικογένειά του εδώ και 100 χρόνια.
Επιστήμονες που τα έχουν δει, λένε πως βάζουν ισχυρή υποψηφιότητα για μία από τις σημαντικότερες ανακαλύψεις της αρχαιολογίας. Πολλοί πιστεύουν πως πρόκειται για τα πρώτα γραπτά ντοκουμέντα της χριστιανικής θρησκείας κι ότι είναι γραμμένα τις πρώτες δεκαετίες μετά τη σταύρωση του Χριστού.
Σύμφωνα με το BBC, τα βιβλία ανακαλύφθηκαν μεταξύ του 2005 και του 2007, χάρη σε μία ξαφνική πλημμύρα στη σπηλιά που φανέρωσε μία εσοχή μέσα στην οποία ήταν κλειδωμένα.
Η ιορδανική κυβέρνηση κατηγορεί τον Ισραηλινό ότι τα έκλεψε και τα μετέφερε στο Ισραήλ, κάτι που ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά. Επιτροπή από βρετανούς επιστήμονες βοηθά την κυβέρνηση στην εκστρατεία επιστροφής των βιβλίων σε μουσείο της Ιορδανίας. Ανάμεσά τους, είναι και ο Ντέιβιντ Έλκινγκτον, ακαδημαϊκός και μελετητής της θρησκευτικής αρχαιολογίας. «Ίσως έχουμε να κάνουμε με μία μεγάλη ανακάλυψη στην χριστιανική ιστορία. Αυτά τα βιβλία μπορεί να ανήκαν στους πρώτους αγίους της Εκκλησίας».
Τα βιβλία έχουν μέγεθος όσο μία πιστωτική κάρτα και οι σελίδες τους είναι δεμένες με χοντρούς κρίκους. Είναι γραμμένα σε αρχαίο Εβραϊκό κώδικα, τον οποίο οι ειδικοί δεν έχουν προλάβει ακόμα να αποκωδικοποιήσουν. Μόνο ένα μικρό τμήμα τους έχει μεταφραστεί.
Σε αυτό, αναγράφεται η φράση «Θα περπατήσω όρθιος», η οποία υπάρχει επίσης στο Βιβλίο της Αποκάλυψης και πιστεύεται πως αναφέρεται στην ανάσταση του Χριστού.
«Εντυπωσιακά είναι τα σχέδια στα “εξώφυλλα” των βιβλίων και τις λίγες σελίδες που έχουμε καταφέρει να ανοίξουμε και να δούμε μέχρι τώρα», εξηγεί ο Έλκινγκτον. «Πρόκειται για πρωτοχριστιανικά σύμβολα, που σχετίζονται με τον ερχομό του Μεσσία».
Σε μία από τις σελίδες, οι ειδικοί πιστεύουν πως απεικονίζεται η σταύρωση έξω από τα τείχη της Ιερουσαλήμ, εξηγεί ο Φίλιπ Ντέιβις, καθηγητής της Παλαιάς Διαθήκης στο Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ.
Λίγα πράγματα είναι γνωστά για τη χριστιανική θρησκεία τα πρώτα χρόνια μετά τη σταύρωση του Χριστού. Μία ένδειξη πάντως, ότι τα βιβλία χρονολογούνται πράγματι από τα πρώτα χρόνια μετά τη σταύρωση είναι η τοποθεσία που βρέθηκαν. «Ξέρουμε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις ομάδων προσφύγων χριστιανών της εποχής εκείνης, που έφυγαν από την Ιερουσαλήμ και κατευθύνθηκαν στα ανατολικά, πέρασαν τον Ιορδάνη ποταμό κοντά στην Ιεριχώ και έφτασαν στην περιοχή όπου βρέθηκαν τα βιβλία», τονίζει η Μάργκαρετ Μπάρκερ, ειδική στην ιστορία της Καινής Διαθήκης.
ΠΗΓΗ: ΤΑΝΕΑ

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Λιποαναρρόφηση κοιλιάς (βίντεο)


Αν η κοιλίτσα σας περιβάλλεται από μπόλικο λίπος  που θέλετε να το ξεφορτωθείτε και σκέφτεστε να πάτε στον πλαστικό της περιοχής για λιποαναρρόφηση, πάρτε μία ιδέα για το τι θα σας κάνουν με το βιντεάκι που ακολουθεί

*Ενδιαφέρον άρθρο: How much fat can be removed with liposuction surgery?

Διαβάστε περισσότερα: http://meacolpa.blogspot.com/2011/10/blog-post_2651.html#ixzz1aw9iSiN2

Σάββατο 1 Οκτωβρίου 2011

ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ NASA ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΗΝΗ


ΕΙΔΙΚΟ ΑΘΡΟ
ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ NASA ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΗΝΗ ΠΟΥ ΔεΙΧΝΟΥΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!!!!
Αλήθεια πόσοι από εσάς ξέρετε πόσες αποστολές έχει κάνει η NASA ΣΤΗΝ Σελήνη; 23; 13; 33; Κάποιοι επίσημοι κύκλοι μιλάνε για...
63 αποστολές στην Σελήνη από τους Αμερικανούς και 74 από τους Ρώσους!! Το θέμα της Σελήνης έχει τρελάνει κάπως τις δυο διαστημικές υπηρεσίες Αμερικής και Ρωσίας γιατί δεν περίμεναν με τίποτα να βρουν όλες αυτές τις αποδείξεις που υπάρχουν εκεί πάνω!! Γιατί οι δυο αυτές υπερδυνάμεις σταμάτησαν ξαφνικά τις αποστολές τους στην Σελήνη;
Το ότι δεν πάτησαν το πόδι τους στην Σελήνη είναι μια καλλιέργεια παραπληροφόρησης που την έκανε η ίδια η NASA!! Σκοπός τους ήταν και είναι ακόμη να μην μάθουμε εμείς εδώ στην γη το τι γίνεται στην Σελήνη, το τι υπάρχει αλλά και το τι υπήρχε…… προσπάθησαν αργότερα να ξαναπάνε στην Σελήνη μα τους αποδείχτηκε μοιραίο πολλές φορές εκτός των επίσημων << ατυχημάτων >> τα οποία ξέρουμε αλλά και έχουμε δει στην τηλεόραση, υπήρξαν και αλλά πολλά με τραγικές συνέπιες για τους αστροναύτες!!! Το μόνο που τους έμεινε να κάνουν είναι να κατασκοπεύουν με δορυφόρους, τηλεσκόπια, αλλά και με τον διαστημικό σταθμό Μίρ………..!!!!
undefined
Εγώ δεν θα μιλήσω όπως άλλοι ερευνητές για το αν υπάρχει ζωή στην Σελήνη, γιατί είναι πλέον ξεκάθαρο ότι υπάρχει ζωή στην Σελήνη. Η ζωή είναι υπογείως, δηλαδή μέσα στην μέση Σελήνη, υπάρχουν αποδείξεις για αυτό το οποίο λέω. Υπάρχουν χιλιάδες φωτογραφίες από κρατήρες της Σελήνης που δείχνουν κάποιους κρατήρες οπού βγαίνουν Α.Τ.Ι.Α. η υπάρχουν κάποια κτίρια ή ανοίγματα που δεν δικαιολογούν την ύπαρξη τους. Αυτοί που θα τρέξουν για να πουν ότι ίσως οι γήινοι τα φτιάξανε θα τους πω το εξής:
Αν κάναμε κάτι τέτοιο εμείς θα έπρεπε να είχαμε φτιάξει διαστημόπλοια τα οποία θα ήταν τεραστίων διαστάσεων για να μπορέσουν να χωρέσουν τα ειδικά φτιαγμένα εργαλεία διάνοιξεις αλλά και ανά οικοδομήσεις, αλλά και όλα τα υλικά που θα χρησιμοποιούσαν αργότερα!! Εκτός αυτό θα έπρεπε να έκαναν χιλιάδες ταξίδια προς τη Σελήνη……..
Υπάρχουν διάσπαρτα στην Σελήνη απομεινάρια από πόλεις ολόκληρες που ήταν κάποτε στην επιφάνεια!! Υπάρχουν διαστημόπλοια διάσπαρτα στην Σελήνη αγνώστου ταυτότητας με το μεγαλύτερο να ξεπέρνα σε μήκος σχεδόν το Μανχάταν (!!!!!!) υπάρχει ένα οίκημα που μοιάζει σαν τεράστιο κάστρο, και όταν λέω τεράστιο εννοώ τεράστιο!!!! Υπάρχουν οικοδομήματα που ο ίδιος ο Άρμστρονγκ περπάτησε αλλά και τα βιντεοσκόπησε, το συγκεκριμένο βίντεο το παραθέτω παρακάτω !!στην σκοτεινή πλευρά της Σελήνης υπάρχει ο λεγόμενος πύργος που κάποιοι λένε ότι περνά το 1.5 μίλια ύψος και άλλοι μέλανε για 8 μίλια ύψος!!!!
undefined
Η NASA για όλα αυτά κρατάει μια πολύ παράξενη στάση, κάποιες φορές λέει ότι κάτι υπάρχει και άλλες φορές λέει ότι δεν υπάρχει τίποτα. Έχουν πιαστεί πολλές φορές οι εκπρόσωποι της διαστημικής υπηρεσίας που φάσκουν και αντιφάσκουν σε πολλά ζητήματα, και όταν τους στριμώχνουν οι δημοσιογράφοι λένε το κλασικό << NO COMENTS >> δηλαδή κανένα σχόλιο!!
Όπως με το απίστευτο και βίντεο που κυκλοφορεί στο διαδίκτυο οπού από το τεράστιο διαστημόπλοιο έχουν βρει ένα θηλυκό από ότι λένε εξωγήινο και τον μεταφέρουν στην γη!! Αν και χιλιάδες χρόνια το τεράστιο διαστημόπλοιο κατεστραμμένο στην Σελήνη κατάφεραν και διείσδυσαν στο εσωτερικό του και την βρήκαν μαζί με πολλά αλλά πτώματα!!


undefined


undefined

Η αποστολή αυτή δεν είναι γνωστό το ποτέ έγινε μα ήταν μια συνεργασία Ρώσων και Αμερικανών, οι αποστολές που έκαναν μέχρι να ανοιχτεί ήταν 9!! Λέγεται ότι έχουν βρει ένα τεράστιο DATA από πληροφορίες οι οποίες θα είναι χρήσιμες για εμάς τους ανθρώπους από πλευράς διαστημικής τεχνολογίας!! Κάποιες κακές γλώσσες μιλάνε ότι ο θηλυκός εξωγήινος ήταν σε ένα ειδικό θάλαμο οπού και κρατείτο ζωντανή σε κρυογεννιτική κατάσταση όλα αυτά τα χιλιάδες χρόνια…… κάποιοι άλλοι λένε ότι είναι ακόμα ζωντανή…..!!!!
Όπως και να έχει το πράγμα όλα ξεκίνησαν με το θέμα της Σελήνης και είναι γνωστό στο διαστημικό πρόγραμμα Αμερικής – Ρωσίας από τις απίστευτες κατασκευές ιπτάμενων δίσκων του Χίτλερ. Το μόνο που ξέρουμε εμείς οι ερευνητές για το όλο ζήτημα είναι το εξής:
Φανταστείτε να βρίσκεστε στην αρχαία βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρας και από όλες αυτές τις γνώσεις να μαθαίνατε δυο προτάσεις μόνο από ένα και μοναδικό βιβλίο!! Δεν λέω με σιγουριά ότι είναι οι ναζί οι πρώτοι κάτοικοι της Σελήνης, σίγουρα υπήρχαν κάποιοι πριν από αυτούς εκεί πάνω, αλλά ούτε και λέω ότι είναι οι ναζί σήμερα εκεί πάνω, αν και υπάρχει τεράστια πιθανότητα να έχει γίνει αυτό το γεγονός……..
Ευλόγα θα μου πείτε έχει μάλλον τρελαθεί με όλα αυτά που κάθεσαι και γράφεις αλλά και λες!! Εγώ το μόνο που θα σας πω είναι κοιτάξτε τις φωτογραφίες της NASA οπού είναι επίσημες έχουν περάσει ειδική επεξεργασία αλλά …….υπάρχουν ακόμη πιο απίστευτες από αυτές που παραθέτω εδώ που πιστεύω ότι σε λίγο χρονικό διάστημα θα διαρρεύσουν και αυτές…….. Αν δεν είναι αληθινές και είναι πλαστές ποιος είναι ο λόγος που θα έκαναν κάτι τέτοιο;  Που αποσκοπούν; Στο αν είναι πλαστές που 100% δεν είναι οι απαντήσεις είναι εκατοντάδες…… άμα σας έλεγα ότι υπάρχουν φωτογραφίες που δείχνουν πυραμίδες  αλλά και πυραμιδοειδή κτίσματα θα με πιστεύατε; Δεν έχετε παρά να την δείτε………….
Θα σας παραθέσω κάποιες από τις φωτογραφίες της Σελήνης από την σκοτεινή της πλευρά αλλά και από την φωτεινή………… στο μέλλον θα σας παραθέσω και άλλες φωτογραφίες, ίσως κάποιες τις έχετε δει και ίσως κάποιες όχι………


Εκτός από την φωτογραφία με την υποτιθέμενη εξωγήινη που έχω καταθέσει πιο πάνω όλες τις άλλες η NASA  δεν τις αρνείται αλλά!!!…. αν ψάξετε στην επίσημη ιστοσελίδα της NASA θα δείτε ότι δεν υπάρχουν…….. να ψάξετε όμως καλά θα δείτε ότι υπάρχουν!!! Αν δεν τις βρείτε θα παραθέσω τους κωδικούς στο μέλλον για να μπορείτε να τις δείτε. Αυτές εδώ οι φωτογραφίες θεωρούνται από τους ειδικούς ότι είναι γνήσιες 100% δεν θα κάτσω να ασχοληθώ με το τι δείχνει η κάθε μια αλλά ούτε θα αρχίσω να λέω διάφορες θεωρίες οι φωτογραφίες είναι εκεί όπως αυτή η φωτογραφία που δείχνει ένα κεφάλι!!! Η αυτή που δείχνει…….
undefined


http://www.invisiblelycans.gr
http://anekshghtakaiapokryfa.blogspot.com 


ΠΗΓΗ : Περίεργα - PERIERGAA: ΕΙΔΙΚΟ ΑΡΘΡΟ ΑΥΘΕΝΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΤΗΣ NASA ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΕΛΗΝΗ ΠΟΥ ΔΕΙΧΝΟΥΝ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ!!!!