Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Οι νεράιδες στη Ροδόπη...



Σε πολλά χωριά του νομού Ροδόπης, υπάρχουν ιστορίες με Νεράιδες. Δεν είναι λίγα δε και τα τοπωνύμια της περιοχής που συνδέονται μ΄ αυτές!Χαρακτηριστικό μάλιστα είναι το γεγονός πως ιστορίες με Νεράιδες υπάρχουν και στα χριστιανικά και στα μουσουλμανικά χωριά του νομού! Ακόμη και οι Ρωμά, οι αθίγγανοι της Ροδόπης, πιστεύουν σ΄ αυτές, και στις Νεράιδες αποδίδουν το σκούρο χρώμα τους καθώς πιστεύουν πως ΄΄ όποιον τον φιλήσει Νεράιδα, γίνεται … μαύρος!΄΄
Την εκδοχή αυτή στην λαογραφία μας, την συναντούμε και σε άλλα χωριά του νομού αλλά και σε άλλες περιοχές της χώρας.
Τα πλάσματα αυτά, που υπάρχουν μόνο στην φαντασία των ανθρώπων, ανέκαθεν συνδεόταν με τα νερά, είτε των ποταμών είτε των πηγαδιών.
Οι κάτοικοι των Ασωμάτων, ξέρουν μία τοποθεσία ανάμεσα στο χωριό τους και τους Υφαντές, που την λένε Σκαλοπήγαδο. Σήμερα το Σκαλοπήγαδο, που ήταν ένα πηγάδι στο οποίο για να πάει κανείς έπρεπε να κατέβει και μερικά σκαλάκια, δεν υπάρχει.
Στο σημείο αυτό, πήγαιναν οι νέοι του χωριού, τα κορίτσια για να τα … ξελογιάσουν, με το πρόσχημα να δουν δήθεν τις Νεράιδες που υπήρχαν εκεί. Ήταν μάλιστα το σημείο όπου κλεινόταν τα ραντεβουδάκια της εποχής.
Σε ένα άλλο χωριό, το Πάμφορο, το ρέμα που περνά έξω από το χωριό, λέγεται Ρέμα της Νεράιδας, γιατί και εκεί έβγαιναν δήθεν τα φανταστικά ξωτικά.
Η αλήθεια είναι, πως εκεί τα παλιά χρόνια, πήγαιναν οι νέες του χωριού για την μπουγάδα και το πλύσιμο των κουβερτών και των χαλιών. Έτσι βρεμένες πως ήταν και με το τραγούδι και το πείραγμα στα χείλη, σίγουρα έμοιαζαν σαν Νεράιδες από μακριά στον αντρικό πληθυσμό του χωριού. Στην περιοχή, δεν είναι τυχαίο πως μερικές φορές λένε το Ρέμα της Νεράιδας και απλά … Πλυσταριό.
Στα νότια της Γρατινής, όπου περνά το Αμυγδαλόρεμα, η περιοχή στις όχθες του λέγεται Σουλούκια, που είναι η ονομασία των Νεράιδων, στην τουρκική γλώσσα. Οι μουσουλμάνοι δε, πιστεύουν για να κάνουν ακόμη πιο μυστήριο τον θρύλο, πως τα σουλούκια, όταν βλέπουν άνθρωπο μεταμορφώνονται σε … βδέλλες και έτσι συνδέουν αυτήν την παραποτάμια έκταση (που προφανώς έχει βδέλλες) με την ύπαρξη των ξωτικών.
Ίδια περίπτωση, με ολόιδιο μασάλι υπάρχει και για την περιοχή Βούρκος του Ιάσμου, που βρίσκεται νοτιοδυτικά του χωριού, κοντά στην Βιστωνίδα. Λέγεται από τους μουσουλμάνους πως εκεί υπήρχε μία λίμνη που ξεράθηκε και έβγαιναν Νεράιδες. Μάλιστα την λίμνη αυτή την έλεγαν και Σουλουκλού Γκιόλ.
Αντίθετα στην περιοχή στα νότια της Αρίσβης που σε νεώτερους χάρτες εμφανίζεται με το όνομα Αβδέλλα, δηλαδή Βδέλλα και παλαιότερα ονομαζόταν Σουλούκια, δεν υπήρχε στο παρελθόν στάσιμο νερό, αλλά ένα μικρό ρέμα που κι αυτό συνδέθηκε με την ύπαρξη ξωτικών.
Μάλιστα στην περιοχή, γινόταν όλα τα γλέντια του χωριού και ήταν εξαιρετικός βοσκότοπος, που σήμερα προσπαθούν οι τοπικές αρχές να ξαναδημιουργήσουν, καθώς για πολλά χρόνια καταπατητές τον μετέτρεψαν σε καλλιεργούμενες εκτάσεις.
(Από το υπό έκδοση "Μα τι έκανε επιτέλους ο Ορφέας" του Τέλη Κελεσίδη)

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Βιταμίνες και ομορφιά


Όσο περίεργο και να σας φαίνεται η εμφάνισή σας αντικατοπτρίζει και το πόσο υγιείς  είστε! Για να παραμείνουν λαμπερά τα μάτια κ τα μαλλιά σας και καθαρό το δέρμα σας, η διατροφή σας πρέπει να περιέχει όλες τις απαραίτητες βιταμίνες & θρεπτικά.... συστατικά. Μία διατροφή πλούσια σε «βιταμίνες ομορφιάς» μπορεί να έχει καλύτερα αποτελέσματα στην εμφάνισή σας και από τις ακριβότερες κρέμες & καλλυντικά ομορφιάς.

Η Βιταμίνη Α : βοηθά στην υγεία των ματιών και των μαλλιών. Το ξηρό δέρμα και η πιτυρίδα είναι δύο κοινά συμπτώματα έλλειψής της. Ο ρόλος της Βιταμίνης Α είναι να προστατεύει το σώμα από μολύνσεις, διατηρώντας την υγεία των βλεννογόνων. Η έλλειψή της προκαλεί επίσης ακμή και άσπρους ή μαύρους πόρους στο δέρμα. Επίσης πρίν φύγετε για τις διακοπές σας το καλοκαίρι φροντίστε να φάτε άφθονες τροφές πλούσιες σε Βιταμίνη Α, προκειμένου να βοηθήσετε το δέρμα σας να μην καεί από τον ήλιο.


Η Βιταμίνη Β : Οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β ρυθμίζουν τις εκκρίσεις του δέρματος έτσι ώστε τα μαλλιά και το δέρμα να μην είναι ούτε λιπαρά ούτε όμως και ξηρά. Η έλλειψη των Βιταμινών Β κάνει τα μαλλιά να πέφτουν, να γεμίζουν πιτυρίδα και να ασπρίζουν πρόωρα. Αν τρώτε συστηματικά για μερικούς μήνες τροφές που περιέχουν παρα-αμινο-βενζοϊκό οξύ, φολικό οξύ, χαλκό και πανταθενικό οξύ έχετε 70% πιθανότητα να δείτε τα μαλλιά σας να αποκτούν και πάλι το παλιό τους χρώμα.

Η Βιταμίνη C : βοηθά να κρατιούνται σφιχτοί οι ιστοί του δέρματος. Είναι απαραίτητη επίσης για την υγεία των μαλλιών, των ματιών και των δοντιών.

Η Βιταμίνη D : σε συνδυασμό με το Ασβέστιο και το φώσφορο είναι απαραίτητη όχι μόνο για την υγεία των οστών, αλλά και για γερά & όμορφα δόντια και νύχια. Η έλλειψή της φαίνεται από τα μαλακά νύχια κ το χάλασμα των δοντιών.

Η Βιταμίνη Ε :  όχι μόνο απομακρύνει τις ρυτίδες και άλλα σημάδια από το δέρμα, αλλά ρυθμίζει και την κυκλοφορία του αίματος, που είναι ζωτικό μέρος της ομορφιάς του δέρματος. Τα καφέ σημάδια των γηρατειών οφείλονται στην έλλειψη της βιταμίνης αυτής. Να θυμάστε όμως ότι θα πάρει καιρό να φανούν τα όποια αποτελέσματα στην εμφάνισή σας.

Από το βιβλίο του Κώστα Μπαζαίου – Τα Μυστικά της Υγιεινής Διατροφής.

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

ΕΒΕ, O εξωγήινος που επέζησε στη συντριβή του Roswell


Στις 3000 περίπου σελίδες της απόρρητης έκθεσης Serpo, που αποκαλύφθηκε στις 2 Νοεμβρίου του 2005 στο ευρύ κοινό, περιγράφεται ένας εν ζωή εξωγήινος σε εγκαταστάσεις των Η.Π.Α. 


Ο πρώην διευθυντής της CIA W.Casey, ο τότε Υπουργός Άμυνας C.Weinberger και διάφοροι επιστημονικοί σύμβουλοι αποκαλύπτουν στις απόρρητες σελίδες τα πάντα για τον εξωγήινο επιζών της συντριβής του Roswell, που ονομάζεται ΕΒE (Extraterrestrial Biological Entities).

Το 1947, μετά τη συντριβή, όλο το υλικό, οι νεκροί αλλά και ο επιζών εξωγήινος μεταφέρθηκαν αρχικά στην αεροπορική βάση του Roswell και στη συνέχεια στο Los Alamos, την ασφαλέστερη βάση στον κόσμο. Ενώ ένα μεγάλο μέρος του υλικού μεταφέρθηκε αργότερα στο Dayton του Οχάιο, που εδρεύει το εξωγήινο τμήμα τεχνολογίας της πολεμικής αεροπορίας των Η.Π.Α., ο ΕΒΕ στεγάστηκε σε ένα ειδικό χώρο στο Los Alamos και στη Sandia (Albuquerque).

Ο ΕΒΕ (το όνομα του δόθηκε από το στρατό) δεν είχε ανθρώπινα χαρακτηριστικά, εκτός από τα μάτια, τα αυτιά και το στόμα. Ο οργανισμός του, το δέρμα του, το σύστημα της αναπνοής του, το αίμα του και το μυαλό του ήταν εντελώς διαφορετικά από εκείνα των ανθρώπων. Αν και ο ΕΒΕ δεν είχε φωνητικές χορδές όπως οι άνθρωποι, μέσω μιας χειρουργικής επέμβασης που του έγινε από τους στρατιωτικούς γιατρούς μπόρεσε να μιλήσει. Ήταν εξαιρετικά ευφυής και γρήγορα έμαθε αγγλικά, κυρίως από το στρατιωτικό προσωπικό που ήταν υπεύθυνο για την ασφάλεια και τη φροντίδα του.
Ο ΕΒΕ αποκάλυψε ότι ήταν από τον πλανήτη Serpo, 38,42 έτη φωτός από τη Γη στο σύστημα Ζέτα Reticuli και χρειάστηκε εννέα μήνες για να φτάσει στον πλανήτη μας. Η διάρκεια ζωής του είδους του είναι μεταξύ 350 και 400 χρόνια και μια δικιά τους μέρα διαρκεί περίπου 40 ώρες και μετριέται βάση των δύο ήλιων τους, που είναι εντελώς διαφορετικοί από τον δικό μας. Τα όντα Eben είναι φιλικά και δεν επιθυμούν να βλάψουν το ανθρώπινο είδος.

Τα έγγραφα αποκαλύπτουν ότι ο ΕΒΕ παρέμεινε ζωντανός μέχρι το 1952, και πριν πεθάνει ήταν φοβερά θυμωμένος από τη στιγμή που του ζητήθηκε να μάθει στο στρατιωτικό προσωπικό να χειρίζεται όλα τα αντικείμενα που βρίσκονταν στο ufo που συνετρίβει.

Στο τέλος της έκθεσης σημειώνεται, ότι εκτός από τους Eben υπάρχουν και άλλοι εξωγήινοι πολιτισμοί και οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες το γνωρίζουν. Επίσης αναφέρεται ότι οι μυστικές υπηρεσίες των Η.Π.Α. έχουν συλλέξει πολλά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η Γη χιλιάδες χρόνια πριν, είχε επισκέπτες από διαφορετικούς εξωγήινους πολιτισμούς, χωρίς να αναφέρονται αναλυτικότερα.

Το 1961, φυλακίστηκε στον Καναδά ένας εξωγήινος του είδους Trantaloid, ο οποίος πέθανε ένα χρόνο μετά. Το 1988, ο Bob Lazar έβλεπε στην περιοχή 51 μέσα απ΄τα τζάμια, ένα κοντό γκρι πλάσμα που δεν έμοιαζε με άνθρωπο…

Η αυθεντικότητα των 3000 περίπου σελίδων της απόρρητης έκθεσης Serpo, δεν έχει επιβεβαιωθεί έως σήμερα ούτε από την Αμερικανική κυβέρνηση , ούτε από τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες. 

ΠΗΓΗ!:

ΔΕΙΤΕ ΠΟΣΟ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΜΑΣ,ΤΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΑ ΜΑΓΝΗΤΑΚΙΑ ΣΤΟ ΨΥΓΕΙΟ


Ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Princeton έχουν ανακαλύψει κάτι που θεωρείται τρομακτικό.

Για αρκετούς μήνες έτρεφαν δύο ομάδες ποντικών, μια ομάδα με τα τρόφιμα που φυλάσσονταν στο ψυγείο, και το άλλο με τα τρόφιμα φυλάσσονταν σε ψυγείο, αλλά με πολλά διακοσμητικούς μαγνήτες κολλημένοι στην πόρτα του.

Σκοπός της παρούσας μελέτης ήταν να δουν πώς... αυτά επηρεάζουν την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία στα τρόφιμα.
Παραδόξως, μετά από αυστηρές δοκιμές, η ομάδα διαπίστωσε ότι τα ποντίκια που έτρωγαν ακτινοβολημένα τροφίμα από τους μαγνήτες ειχαν 87% περισσότερες πιθανότητες να παρουσιάσουν καρκίνο από ό, τι στην άλλη ομάδα.
 
Οι μαγνήτες που συνδέονται με οποιαδήποτε ηλ.οικιακη συσκευή, αυξανουν την κατανάλωση ρεύματος της εν λογω συσκευής διότι αυξάνουν την ηλεκτρομαγνητική δύναμη του ηλεκτρικού πεδίου της.
 
Ο καθένας έχει έναν μαγνήτη στο ψυγείο, ως διακοσμητικό στοιχείο, αλλά μέχρι τώρα δεν υπηρχε υποψία ότι είναι επιβλαβή.
Αλλά είναι θανατηφόροι.

Είναι επικίνδυνο να παίζει κανείς με τις δυνάμεις της φύσης και της ενέργειας. Εάν έχετε ένα μαγνήτη, απομακρύνετε τον αμέσως από κάθε τροφή.

Ανεξήγητα, η ισπανική κυβέρνηση ή οποιαδήποτε άλλη χώρα, δεν έδωσε προειδοποιητικό μήνυμα, αλλά χάρη στο Διαδίκτυο και την προθυμία όλων, μπορούμε να βοηθήσουμε ο ένας τον άλλον.

         Καθηγητής Vicente TORTOSA  PEREZ- ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ της ALMERIA - ΙΣΠΑΝΙΑ

ΑΝΤΙΠΡΥΤΑΝΕΙΑ & ΓΕΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ μονάδας επέκτασης Πανεπιστημίου.

«Ο κόσμος θα σιχαθεί τους πολιτικούς…»


Παρακολουθώντας τις τραγικές εξελίξεις που διαδραματίζονται στην πολιτική σκηνή της χώρας, το αρνητικό κλίμα που υπάρχει για την πολιτική, τους πολιτικούς και τις πολιτικές τους προς τους πολίτες, δεν μπορώ παρά να θυμηθώ τα λεγόμενα του γέροντος Παϊσίου, ενός μοναχού που μόνασε στο Περιβόλι της Παναγίας, στο Άγιο Όρος και που σύμφωνα με μαρτυρίες πολλών, μοναχών αλλά και κοσμικών, είχε πολλά χαρίσματα και ανάμεσα σε αυτά ένα καταπληκτικό και πολύ σπάνιο –ακόμη και ανάμεσα στους αγίους της Εκκλησίας μας- χάρισμα, αυτό της προγνώρισης!!!


Γνώριζε δηλαδή από πριν και προσπαθούσε να προειδοποιήσει, χωρίς όμως να βλάψει πνευματικά τον άμεσα ενδιαφερόμενο. Πολλές διηγήσεις, ακόμη περισσότερα τα περιστατικά που έχουνε μαθευτεί στις τάξεις των πιστών της Ορθόδοξης Εκκλησίας, καταμαρτυρούν τον χαρισματικό γέροντα ως σύγχρονη μορφή της εκκλησίας που θέλησε να μας ειδοποιήσει γι αυτά που έρχονται και που με πολύ αγάπη και χωρίς επιτήδευση μετέδιδε λόγια αλήθειας και ανακούφισης αλλά και πολλές φορές αναφέρθηκε στο μέλλον με μεγάλη σαφήνεια, χωρίς να αλλάζει τα λόγια του και εμμένοντας στα τραγικά που πρόκειται να συμβούν στη χώρα, χωρίς να αφήσουν πληγές και πληγωμένους, αλλά και τα ευχάριστα που θα ακολουθήσουν αμέσως μετά.

«Όταν οι μέρες θα πλησιάζουν, τότε ο κόσμος θα σιχαθεί τους πολιτικούς…» ήταν τα λόγια του γέροντα (ο οποίος στη συγκεκριμένη προφητεία του αναφέρεται σε επίθεση της Τουρκίας προς την Ελλάδα) και τα οποία συνεχίζουν «και θα τους κυνηγήσει»… Ίσως να αποτελεί σύμπτωση το γεγονός πως η Τουρκία έχει πάρει τα ηνία της περιοχής και έχει μεταβληθεί σε «δεξί χέρι» του Λευκού Οίκου, ενώ ταυτόχρονα απειλεί για το Αιγαίο με συνεχείς παραβιάσεις και με ασκήσεις που σαν κύριο σκοπό έχουν την κατάληψη νησιού! Βέβαια, ο γέροντας Παΐσιος αναφέρθηκε στη συνέχεια της προφητείας λέγοντας «το κακό θα ξεκινήσει όταν ακούσετε να μιλάνε στην τηλεόραση για τα 12 ναυτικά μίλια»!

Ίσως να θεωρηθεί σύμπτωση, επίσης, το γεγονός πως ένας άλλος Αγιορίτης μοναχός, που αναγνωρίστηκε σαν άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας, ο Πατροκοσμάς (Κοσμάς ο Αιτωλός) έχει προφητεύσει πως «θα ξεσηκωθεί το ρέμπελο και μετά οι πολίτες…», παραμένοντας στο ίδιο «μοτίβο» (προγενέστερη πρόβλεψη από αυτή του Παϊσίου) προσθέτοντας όμως ένα στοιχείο, αυτό του ξεσηκωμού του «ρέμπελου» (παλαιότερα ρέμπελος ονομαζόταν εκείνος που δεν είχε να κάνει δουλειά και που τριγυρνούσε άπραγος εδώ κι εκεί στους δρόμους) που εύκολα μπορεί κάποιος σήμερα να συγκρίνει τον «ξεσηκωμό του ρέμπελου» με τις τελευταίες κινητοποιήσεις των λαθρομεταναστών στο κέντρο της Αθήνας.«Τότε», αναφέρει ο Πατροκοσμάς, θα υπάρχει κυβέρνηση και θα είναι σαν να μην υπάρχει»!!! Και η σημερινή πολιτική κατάσταση, δυστυχώς, τείνει να καθρεφτίζεται στην πρόρρηση – προφητεία του αγίου γέροντα και μοναχού… Ο Άγιος Κοσμάς ο Αιτωλός, όμως, αναφέρεται και άλλα στοιχεία στην προφητεία του πριν να φθάσει στην σύγκρουση με τους Τούρκους (η οποία επαναλαμβάνεται στις προφητείες και των δύο αγιορειτών μοναχών). «Ένας μεγάλος σεισμός θα κάνει πολύ κακό και μετά από αυτόν θα επιτεθεί ο Τούρκος και θα φθάσει μέχρι τα εξαμίλια…»!

Έξι μίλια ο Κοσμάς ο Αιτωλός, δώδεκα μίλια (και πιθανή παραβίασή τους) ο γέροντας Παΐσιος! Οι συμπτώσεις είναι ιδιαίτερα σημαντικές τη στιγμή που συγκλίνουν στην Ελληνοτουρκική σύγκρουση… αλλά και στο αποτέλεσμά της.

Τι γνώριζαν οι άγιοι αυτοί γέροντες και προσπάθησαν να μας προειδοποιήσουν; Κανείς δεν μπορεί να απαντήσει με σαφήνεια όταν μελετά τις προφητείες, ιδιαίτερα όταν αυτές δεν έχουν ακόμη εκπληρωθεί. Η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν έχει πάρει επίσημη θέση και δεν αναφέρεται στα προφητικά λεγόμενα των δύο γερόντων. Όμως, δεν είναι λίγοι εκείνοι οι ιερείς που πολλές φορές αναφέρονται στα λεγόμενα των δύο σημαντικών αυτών γερόντων νουθετώντας όλους να είμαστε δυνατοί στα επερχόμενα…

Τα γεγονότα, όπως λένε όσοι μελετούν τις προφητείες και ταυτόχρονα παρακολουθούν τις παγκόσμιες εξελίξεις αλλά και τις Ελληνικές, τρέχουν πολύ γρήγορα. Έχουν αποκτήσει μεγάλη ταχύτητα και δεν προλαβαίνουμε να τα μαθαίνουμε όλα…

«Τον Πάπα να καταράσθε, αυτός θα είναι η αιτία του κακού…» δήλωσε με απόλυτη βεβαιότητα ο Πατροκοσμάς και αναλογιζόμενοι την τελευταία «εκστρατεία» του αρχηγού της Καθολικής Εκκλησίας στον Αραβικό κόσμο, εν όψει των συζητήσεων που γίνονται για την αγορά ενέργειας και τους ενεργειακούς δρόμους, με επιφυλάξεις μπορούμε να πούμε πως μάλλον βρισκόμαστε μπροστά σε σημαντικές (ίσως και τραγικές) εξελίξεις, οι οποίες οδηγούν στην αλλαγή του χάρτη των Βαλκανίων και στην αλλαγή συνόρων που τόσο πολύ προωθείται από τον Λευκό Οίκο (και όχι μόνο)…

Επειδή η κατάθεση των «προφητειών» των δύο αυτών αγαπημένων γερόντων της Ορθόδοξης Εκκλησίας είναι δυνατόν να λειτουργήσει ως αρνητικό κάλεσμα ή να αφήσει σπόρους συνωμοσιολογίας, καλό θα ήταν να αναφερθεί πως οι γέροντες ποτέ δεν προκάλεσαν, ποτέ δεν επιζήτησαν και σε ολόκληρο το βίο τους απέφευγαν συστηματικά να προκαλέσουν και ιδιαίτερα να προκαλέσουν «λαθεμένα όνειρα» ή να δημιουργήσουν φόβους στους ανθρώπους που τους πλησίαζαν και αποζητούσαν την συμβουλή τους ή απλά να ακούσουν τα λόγια τους. Σεμνοί και ζώντας με προσευχή, έχοντας σαν γεύμα ό,τι τους προσέφερε η φύση και όχι οι άνθρωποι, ταπεινοί μέχρις εσχάτων προσπάθησαν να φέρουν την ειρήνη, την αγαλλίαση και την αγάπη στις καρδιές όλων των ανθρώπων, ακόμη και σε αυτούς που αποζητούσαν να τους εξευτελίσουν…

«Ο κόσμος θα σιχαθεί τους πολιτικούς και θα τους κυνηγήσει…», απλά σκεφτείτε το…



Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Οι μαγνητικοί πόλοι της Γης δεν μπορούν να αποκατασταθούν ..


Παράξενοι και ανεξήγητοι θάνατοι ζώων ξεκινώντας από πέρυσι .... παγκόσμια αύξηση σε σεισμούς .... καιρικά φαινόμενα μετατόπιση / αλλαγή αισθητά ....σε πυξίδες που δείχνουν αποκλίσεις .... σε αεροδρόμια με αλλαγή της ευθυγράμμισης του διαδρόμου τους ....ο ήλιος να ανατέλλει νωρίς στη Γροιλανδία .... χιόνι ρεκόρ πάνω από τη Ρωσία / Αλάσκα .... στροφή βόρειου πόλου .... αλλαγή της βαρύτητας και ανωμαλίες στη Σελήνη ... και ο κατάλογος συνεχίζεται .... 

Αυτό το «νέο σχήμα» για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, ήπιος χειμώνας, και η αναταραχή από σεισμούς θα συνεχιστεί για όσο διάστημα οι μαγνητικοί πόλοι βρίσκονται σε μία μεγάλη ροή κίνησης


Και τώρα αυτή η τελευταία ιστορία - με το Υπουργείο Γεωργίας των ΗΠΑ επιβεβαιώνει ότι πράγματι οι ζεστές ζώνες έχουν μετακινηθεί βόρεια!

Αυτό που κάποτε ήταν το κλίμα της Νέας Ορλεάνης Λουιζιάνα στη Βόρεια Φλόριντα είναι πλέον το κλίμα του Νότιου Missouri στη Βόρεια Καρολίνα! Το μόνο καλό στην όλη ιστορία είναι ότι τα φυτά θα μπορούν να ζουν σε αυτά τα θερμότερα κλίματα και θα έχουμε και την ανάπτυξη νέων ... έτσι μερικά τροπικά είδη που ευδοκιμούν σε αυτό το κλίμα που θα είναι τώρα, κάποτε ήταν ψυχρότερες εύκρατες ζώνες.



 «Είναι καλό πράγμα η κυβέρνηση να είχε ενημερώσει το χάρτη», λέει ο Woodrow Νέλσον, διευθυντής των επικοινωνιών μάρκετινγκ για το Ίδρυμα Arbor Day. "Τα μέλη μας έχουν παρατηρήσει αυτές τις κλιματικές αλλαγές για χρόνια και έχουν αυξηθεί με επιτυχία τα νέα είδη των δέντρων σε χώρους που πριν δεν θα ευδοκιμούσαν."

Οι μαγνητικοί πόλοι της Γης δεν μπορούν να αποκατασταθούν .. αυτό δεν είναι συνωμοσία .. είναι τώρα που επιβεβαιώνεται και από τις ιστορίες, όπως αυτή με την ανακοίνωση της USDA.


Από: http://www.apocalypsejohn.com/2012/01/blog-post_7864.html

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

ΑΡΧΑΙΟ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟ ΔΙΑΣΤΗΜΟΠΛΟΙΟΥ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗΣ




Κρυμμένο στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Κωνσταντινούπολης στην Τουρκία για μισό αιώνα το πέτρινο χειροποίητο αντικείμενο, που μπορεί πράγματι να είναι ένα αρχαίο πυραυλικό διαστημόπλοιο, αποκαλύφθηκε για πρώτη φορά το 1997 από τον διευθυντή του μουσείου Dr. Pasinli.
Με μια σύγχρονη μάτια, το πέτρινο διαστημόπλοιο μοιάζει να περιλαμβάνει μια κωνική πυραυλική μύτη, ένα σύμπλεγμα τεσσάρων κινητήρων εξάτμισης στο πίσω μέρος γύρω από ένα μεγαλύτερο κινητήρα και ένα μονό πιλοτήριο με τον πιλότο να του λείπει το κεφάλι. 

Φυσικά, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την αυθεντικότητα του (άσχετα αν δεν έχει τη γραμμική σχεδίασης της εποχής) αφού το γλυπτό έχει πιστοποίηση αυθεντικότητας 2500 ετών και προέλευση το τουρκικό Toprakkale, μια πόλη γνωστή στην αρχαιότητα ως Tuspa, του βασιλείου του Ουραρ

Πηγή:katohika.gr

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Το κρέας υπεύθυνο για πολλές μορφές καρκίνου και καρδιοπάθειες


Όλο και περισσότερες έρευνες βλέπουν το φως της δημοσιότητας τα τελευταία χρόνια, οι οποίες συσχετίζουν την κατανάλωση κρέατος με μια μεγάλη ποικιλία προβλημάτων υγείας, όπως  διάφορες μορφές καρκίνου και ασθένειες τις καρδιάς, μέχρι και με αλλοιώσεις του ανθρώπινου DNA, προκαλώντας κληρονομικά προβλήματα.
Τα κύρια συστατικά που περιέχονται στο κρέας και είναι υπεύθυνα για τυχών διαταραχές στη υγεία μας είναι τα εξής:
  • Τοξίνες αποσύνθεσης και συντήρηση
Ως γνωστόν βάσει των φυσικών νόμων, μετά τον θάνατο ξεκινάει ακαριαία η διαδικασία αποσύνθεσης της σάρκας, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται επικίνδυνες τοξίνες, όπως η πτωμαΐνηΠρόκειται για μια διαδικασία μη αναστρέψιμηκαι οι μόνοι τρόποι καθυστέρησης (στο βαθμό που αυτό είναι δυνατό) είναι η ψύξη του κρέατος, η οποία τις περισσότερες φορές κρίνεται ανεπαρκής, και οι κτηνοτρόφοι καταφεύγουν συνήθως στη χρήση χημικών, τα οποία επίσης βοηθούν στη διατήρηση του κόκκινου χρώματος της αποσυντιθέμενης σάρκας.
Ακόμα και στις περιπτώσεις που η συντήρηση του κρέατος έχει γίνει μόνο με υγιεινούς τρόπους (π.χ. ψύξη στους -18°C έως -28°C), η σήψη της σάρκας ξεκινά πάλι μετά την έξοδό της από το ψυγείο, και κατά την διάρκεια του ταξιδιού της στο γαστρεντερικό μας σύστημα.
  • Νιτρώδεις ενώσεις και καταστροφή του ανθρώπινου DNA
Έρευνα που δημοσιεύθηκε στη βρετανική εφημερίδα The Guardian συνδέει άμεσα την κατανάλωση κόκκινου κρέατος με αλλοίωση και καταστροφή του ανθρώπινου DNA, λόγω των νιτρωδών ενώσεων (N-nitroso compounds – NOC) που βρίσκονται σε αυτό. Και το DNA μας είναι αυτό που κληροδοτούν τα παιδιά μας. Αυτό μπορεί να δώσει μία πιθανότατη εξήγηση για το πως παιδιά πολύ μικρής ηλικίας, ακόμη και βρέφη, παρουσιάζουν βαρύτατες δυσλειτουργίες και ασθένειες.
  • Πρωτεΐνες ζωικής προέλευσης
Επικρατέστερη είναι η άποψη πως ένα διαιτολόγιο πλούσιο σε ζωικές πρωτεΐνες, και φτωχό σε φυτικές ίνες (όσπρια-φρούτα-λαχανικά) αυξάνει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου στο παχύ έντερο.
  • Αμίνες και υδρογονάνθρακες
Σε σχέση με τον καρκίνο, το κρέας είναι πηγή αρκετών καρκινογόνων, όπως των ετεροκυκλικών αμινών και των πολυκλυκλικών αρωματικών υδρογονανθράκων (τα οποία αναπτύσσονται όταν μαγειρεύουμε το κρέας σε υψηλές θερμοκρασίες).
  • Κεκορεσμένο λίπος
Tο κόκκινο κρέας είναι η κυριότερη πηγή κεκορεσμένου λίπους, το οποίο έχει συσχετισθεί με τους καρκίνους του μαστού και του παχέος εντέρου.  Αυτό είναι κυρίως που δεν αγαπά και η καρδιά στο κόκκινο κρέας. Το κορεσμένο λίπος αποτελεί τον σπουδαιότερο παράγοντα αύξησης της χοληστερόλης στο αίμα και ιδιαίτερα της κακής μορφής (της LDL). Το κορεσμένο λίπος πρέπει να είναι όσο το δυνατόν λιγότερο στη διατροφή μας, γιατί σε μεγάλη ποσότητα κλείνει τις αρτηρίες της καρδιάς. Το καθημερινό διαιτολόγιό σας δεν πρέπει να περιέχει λιγότερα από 25 γραμμάρια κορεσμένου λίπους.
  • Βακτήρια
Clostridium pertringens: Είναι παθογόνο βακτήρια που σχετίζεται με γεύματα τα οποία περιέχουν κρέατα και σάλτσες. H παρουσία του οφείλεται σε ακατάλληλο θερμοκρασιακό χειρισμό τους, όπως είναι η αργή ψύξη (δηλαδή η παραμονή επί μακρόν σε σχετικά χαμηλή θερμοκρασία) και η ατελής επαναθέρμανσή τους. Προκαλεί λοίμωξη που οφείλεται στην παραγωγή τοξίνης στον γαστρεντερικό σωλήνα του ανθρώπου.
Σαλμονέλα: Αποτελούν το συχνότερο αίτιο τροφογενών λοιμώξεων, με συχνότητα η οποία τα τελευταία χρόνια αυξάνεται συνεχώς. Βρίσκονται σε διάφορα τρόφιμα, όπως νωπά κρέατα, πουλερικά, ιχθυηρά (οστρακοειδή που αλιεύονται σε μολυσμένες θάλασσες), αβγά, γάλα και γαλακτοκομικά προϊόντα, χοιρινό κ.ά.
Escherichia coli: Ανήκει στα εντεροβακτηριοειδή και ανευρίσκεται συχνότερα σε νωπά τρόφιμα ζωικής προέλευσης (γάλα, κόκκινα κρέατα, πουλερικά) ή σε ατελώς επεξεργασμένα τρόφιμα. Η εντεροτοξικογόνος Ε. coli προκαλεί συμπτώματα των οποίων η σοβαρότητα εξαρτάται από τις παραγόμενες τοξίνες. Η εμφάνιση των συμπτωμάτων είναι αιφνίδια και οξεία με κύριο χαρακτηριστικό την υδαρή διάρροια η οποία συνοδεύεται από έμετο και επιγάστριο άλγος.
Λιστέρια (Lίsteria monocytogenes): Βακτηρίδιο που συνηθέστερα βρίσκεται σε νωπά και κατεψυγμένα κρέατα και πουλερικά, μη παστεριωμένα γαλακτοκομικά ή προϊόντα που υφίστανται ωρίμανση (μαλακά τυριά, παγωτά, νωπό γάλα, κρέμα, βούτυρο) αλλά και σε ωμά λαχανικά (λάχανο, μαρούλι), ιχθυηρά κ.ά. Η λιστερίωση είναι η λοίμωξη που προκαλεί στους μεν (ανοσολογικά) υγιείς ενηλίκους συμπτώματα από το γαστρεντερικό σύστημα, στους δε ανοσοκατεσταλμένους, στους ηλικιωμένους και στα μικρά παιδιά σηψαιμία, μηνιγγίτιδα, εγκεφαλίτιδα και γενικά απειλεί επικίνδυνα τη ζωή τους.
Staphylococcιιs aureus: Η σταφυλοκοκκική τροφική δηλητηρίαση είναι λοίμωξη που οφείλεται στον παθογόνο μικροοργανισμό stαρhylοcοccυs aureus, ο οποίος απoτελεί μεγάλο πρόβλημα της κτηνοτροφίας και της βιομηχανίας τροφίμων ζωικής προέλευσης. Τα τρόφιμα που συχνότερα ενοχοποιούνται για αυτή την τροφική δηλητηρίαση είναι το κρέας και τα κρεατοσκευάσματα, τα πουλερικά και τα αβγά, το γάλα και τα γαλακτοκομικά, σάντουιτς με γέμιση κοτόπουλου, γαλοπούλας, τόνου κ.ά.
  • Παράσιτα
Τα παράσιτα αποτελούν σημαντικό βιολογικό παράγοντα ο οποίος προκαλεί τροφικές λοιμώξεις. 0ι τροφογενείς παρασιτώσεις με εξαίρεση την τοξοπλάσμωση (που οφείλεται σε πρωτόζωο) προκαλούνται από έλμινθες. Τα ωμά ή ατελώς ψημένα τρόφιμα αποτελούν πολύ καλό μέσο μετάδοσης των ελμινθιάσεων. Συνήθως πιο φορτωμένα με έλμινθες είναι τα τρόφιμα ζωικής προέλευσης, ενώ στις ανεπτυγμένες χώρες οι τροφογενείς ελμινθιάσεις οφείλονται στις ιδιαίτερες διαιτητικές συνήθειες (π.χ. προτίμηση των Γάλλων και των Αγγλοσαξόνων στα ωμά ή μισοψημένα κρέατα, προτίμηση των Σκανδιναβών στα ωμά μαριναρισμένα ψάρια, προτίμηση των Γιαπωνέζων στο σούστ). 0ι ελμινθιάσεις συνήθως σχετίζονται με κατανάλωση κρέατος παραγωγικών ζώων (βόειο, χοιρινό, αρνίσιο, ιχθύων). Αναλυτικά:
Trichinella spiralis: Παρασιτεί στο μυϊκό σύστημα διαφόρων κατοικιδίων ή άγριων ζώων, κυρίως δε του χοίρου, και προσβάλλει τον άνθρωπο προκαλώντας παρασιτική νόσο που είναι γνωστή ως τριχίνωση ή τριχινέλωση. Μεταδίδεται στον άνθρωπο αποκλειστικά τροφογενώς και κυρίως με το χοιρινό κρέας (φρέσκα χοιρινά λουκάνικα αλλά και τα αποξηραμένα ή καπνιστά λουκάνικα) και σπανιότερα με κρέας άλλων ειδών. Οι χοίροι μολύνονται όταν χρησιμοποιούνται για τη διατροφή τους απορριπτόμενα τεμάχια κρέατος ή απορρίμματα.
Τοξόπλασμα: Ο άνθρωπος μολύνεται κυρίως είτε από την κατανάλωση ατελώς ψημένου ή ωμού κρέατος ζώου μολυσμένου με τοξόπλασμα (ή λαχανικών μολυσμένων με κόπρανα γάτας – επίκτητη τοξοπλάσμωση) είτε κατά την εμβρυϊκή ζωή όταν η μητέρα μολυνθεί στο πρώτο τρίμηνο της εγκυμοσύνης με τοξόπλασμα (συγγενής τoξοπλάσμωση). Η συγγενής τοξοπλάσμωση μπορεί να προκαλέσει μόνιμες βλάβες του εμβρύου (ασβεστοποιήσεις στον εγκέφαλο, χοριοαμφιβληστροειδίτιδα, ηπατοσπληνομεγαλία, ηπατική ανεπάρκεια, υδροκεφαλία, μικροκεφαλία και ψυχοκινητικές διαταραχές). Τα μισοψημένα κρατικά είναι πολύ επικίνδυνα, γι’ αυτό ιδίως στις εγκύους προτείνεται να μην καταναλώνουν ωμά ή ατελώς ψημένα κρέατα.
  • Κατάλοιπα
Τα κατάλοιπα αποτελούν εν δυνάμει κίνδυνο για τον άνθρωπο.
Είναι ό,τι μένει στο κρέας από φάρμακα που χορηγήθηκαν άμεσα στα ζώα (είτε για θεραπεία είτε για πρόληψη ασθενειών είτε παρανόμως ως αυξητικοί παράγοντες) ή έλαβαν έμμεσα τα ζώα (όταν βοσκούν στους αγρούς ή όταν τρώνε τροφές, δημητριακά ή καρπούς επιβαρημένα με φυτοφάρμακα και βιοκτόνα).
Αντιβιοτικά: Μεγάλη ποικιλία αντιβιοτικών χρησιμοποιείται για θεραπευτικούς, προληπτικούς και αυξητικούς σκοπούς στην εκτροφή των παραγωγικών ζώων. Υπολογίζεται ότι η συνολική ποσότητα των αντιβιοτικών ουσιών που χρησιμοποιούνται ως αυξητικοί παράγοντες είναι τέσσερις-πέντε φορές μεγαλύτερη από εκείνη που χρησιμοποιείται για θεραπευτικούς σκοπούς στον άνθρωπο!
Ορμόνες: Η χρήση της βόειας σωματοτρόπου ορμόνης (BST) – ανακαλύφθηκε το 1930 και είναι μια πρωτεϊνικής φύσεως ορμόνη που παράγεται από το πρόσθιο τμήμα της υπόφυσης – στα βοοειδή έχει άμεσες επιδράσεις στον μεταβολισμό και στην παραγωγή γάλακτος. Γι’ αυτό άρχισε η χορήγηση ενέσιμης BST στα βοοειδή για την αύξηση της γαλακτοπαραγωγής και του σωματικού βάρους. Το μεγάλο ερώτημα αφορά την IGF-1 (αυξητικός παράγοντας) και τον ρόλο της στην καρκινογένεση.
Διοξίνες πολυχλωριωμένα διφαινύλια (PCBs): Ανήκουν στις πλέον τοξικές χημικές ουσίες, παράγονται κατά την καύση χλωριωμένων ενώσεων με υδρογονάνθρακες και ουσιαστικά αποτελούν υποπροϊόντα της βιομηχανίας παραγωγής χημικών ουσιών. Είναι περιβαλλοντικοί ρυπαντές και έτσι εύκολα εισέρχονται στην τροφική αλυσίδα. Ανιχνεύονται κυρίως σε τρόφιμα ζωικής προέλευσης, συσσωρεύονται στον λιπώδη ιστό των παραγωγικών ζώων και των ιχθυηρών, ενώ περνούν στον άνθρωπο με την κατανάλωση αυτών των τροφίμων. Οι διοξίνες και ιδιαίτερα το ισομερές TCDD είναι ισχυρότατα δηλητήρια με πολλαπλές τοξικές επιδράσεις στον μεταβολισμό, με σίγουρη καρκινογόνο δράση στα πειραματόζωα και πιθανότατα καρκινογόνα για τον άνθρωπο (Εθνικό Ινστιτούτο Περιβαλλοντικής Ασφάλειας και Υγείας των ΗΠΑ).
Καρκίνος του εντέρου
Από τα πιο διαδεδομένα είδη καρκίνου. Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων, είναι αποτρέψιμος, καθώς οφείλεται κατά 80% στις διατροφικές μας συνήθειες. Στη Βρετανία, 35.000 άτομα το χρόνο προσβάλλονται από καρκίνο του εντέρου, ενώ 16.000 από αυτά χάνουν τη μάχη με τη ζωή.
Μπορούμε να ζήσουμε χωρίς κρέας;
«Φυσικά», λέει ο Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος κ. Αναστάσιος Παπαλαζάρου, σε συνέντευξή του στο GOLDENMAG. «Λόγω της ειδικότητάς μου γνωρίζω ότι ο άνθρωπος μπορεί να ζήσει αν δεν τρώει κρέας, χωρίς να εμφανίζει κάποια έλλειψη σε θρεπτικά συστατικά, αρκεί τα διαιτολόγιό του να είναι καλά σχεδιασμένο. Φτάνει να κάνει τους σωστούς συνδυασμούς και η διατροφή του να είναι πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, όσπρια, δημητριακά και ξηρούς καρπούς».
Έρευνα – Επιμέλεια: Ανένταχτος
Βίντεο


Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Μούμια Εξωγήινου στο Περού



Πόσα και πόσα δεν μας κρύβουν και πόσα όταν έρχονται στο φως είτε τα υποτιμούμε είτε δεν τα βλέπουμε, ή και αν τα δούμε σκόπιμα τα αγνοούμε, γιατί δεν ταιριάζουν με τις πεποιθήσεις και τους δογματισμούς μας.   Όμως ότι και να μας επιβάλουν – προγραμματίσουν  να κάνουμε όλες οι αλήθειες σχετικά με τον κόσμο μας και την καταγωγή μας σαν ανθρώπινα όντα, είναι ήδη γύρω μας. Μέσα στα μουσεία, στις βιτρίνες ή στις αποθήκες τους και στην φύση.
Οι ειδικοί στον φωτογραφ-ισμό (φωτογραφία) θα μας πουν πως είναι μοντάζ, και θα καταθέσουν τις επιστημονικές αρλούμπες τους για να μας πείσουν να μην χρησιμοποιούμε τα μάτια μας και την δική μας κρίση. Από την άλλη είναι και αυτοί χρήσιμοι, βλέποντας που αντιδρούν πολύ, ξέρουμε που να εστιάσουμε την προσοχή μας περισσότερο.
Τα παρακάτω λόγια και η φωτογραφία είναι του R.K. Menn.
Alien-Mummy
Η φωτογραφία τραβήχτηκε από αρχαιολογική ομάδα του πανεπιστημίου του Illinois το 1972 και έκανε επίσκεψη σε ιδιωτικό μουσείο στο Arequipa, Peru. Ενώ η ομάδα έβλεπε τα εκθέματα προσεκλήθη σε ένα ειδικό δωμάτιο στο πίσω μέρος όπου υπήρχε η μούμια. Η φωτογραφία πάρθηκε τότε.
Τα αρχεία του μουσείου δηλώνουν ότι η μούμια βρέθηκε από ντόπιους τυμβωρύχους που έσκαβαν αυτό που νόμιζαν ότι ήταν τάφοι των Ίνκας σε μια σχεδόν απλησίαστη σπηλιά ψηλά στα βουνά κοντά στο Tres Cruces. Η σπηλιά ήταν διακοσμημένη με παράξενα σύμβολα από ιπτάμενα φίδια που εκρήγνυνται στον αέρα και πέφτανε μέσα σε ένα ποτάμι.
Δυστυχώς όταν η ομάδα επέστρεψε στο μουσείο το 1996, ανακάλυψε ότι το μουσείο είχε καεί ολοσχερώς αφού κλέφτες (!!!!) είχαν πάρει όλα τα εκθέματα. Το που βρίσκεται τώρα είναι άγνωστο.


Πηγή: miastala.blogspot.com

Απίστευτο -Βρήκαν απολιθωμένο πλάσμα και δεν ξέρουν τι είναι.....



Ένα εντυπωσιακό απολιθώματα ενός παράξενου πλάσματος που ζούσε στις θάλασσες πριν από 500 εκατομμύρια χρόνια.
Το πλάσμα πήρε την ονομασία Siphusauctum gregarium και σε πρώτη ματιά μοιάζει με τουλίπα όμως δεν είναι.
Το περίεργο αυτό πλάσμα έχει ένα μοναδικό σύστημα διατροφής αφού είχε την ικανότητα να φιλτράρει το νερό και να αποσπά τις απαραίτητες για εκείνο ουσίες όμως το σχήμα του αλλά το σύστημα διατροφής του, είναι μοναδικό στο ζωικό βασίλειο.
Έτσι οι επιστήμονες δεν μπορούν να βρουν κάποια συσχέτιση με άλλους οργανισμούς ώστε να το κατατάξουν κάπου.

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

NIBIRU: Υπάρχει και έρχεται... Όρατος ο πλανητης στην Αυστραλια και σε 1.5 χρονια σε ολο τον πλανητη μας !

Πολλοί άνθρωποι έχουν ακούσει γι αυτόν τον πλανήτη. Κάποιοι όμως ίσως να ακούνε πρώτη φορά αυτό το όνομα Γι αυτό λοιπόν ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Πρώτα απ όλα τι είναι ο Νιμπιρού???
Ο Νιμπιρού είναι ένας πλανήτης. Το μέγεθος του είναι περίπου όσο το μέγεθος του πλανήτη Δια.
Πολύ μεγαλύτερος από τη Γη δηλαδή.
Αυτή τη στιγμή βρίσκεται κοντα στη ζώνη αστεροϊδών. Μα γιατί δεν τον έίδαμε τότε νωρίτερα θα αναρωτηθεί κάποιος. Ο λόγος είναι ότι η τροχιά του Νιμπιρού είναι πολύ μεγάλη. Περνάει κοντα από τη Γη περίπου κάθε 3.600 χρόνια. Έτσι η απόσταση του από τη γη είναι αρκετά μεγάλη ώστε να μην τον ...
έχουμε πάρει πρέφα “επίσημα”. Με το επίσημα εννοώ ότι δεν είχαμε φωτογραφίες του από διαστημικά τηλεσκόπια ή από δορυφόρους ή άλλα στοιχεία που να αποδυκνείουν την ύπαρξη του. Άνεπισημα όμως γνωρίζουμε γι αυτόν τον πλανήτη εδώ και αρκετές χιλιάδες χρόνια όταν ήταν πάλι κοντα στον πλανήτη μας. Το όνομα Νιμπιρού προέρχεται από τους αρχαίους Σουμέριους. Έτσι τον ονόμασαν. Οι αρχαίοι Έλληνες τον έλεγαν Νέμεσις. Στις μέρες μας η NASA τον ονομάζει πλανήτη Χ. Έχει επικρατήσει όμως η ονομασία Νιμπιρου. Είναι και πιο πιασάρικη εδώ που τα λέμε. Εκτός από τις γραφές τους που αναφέρουν αυτόν τον πλανήτη και τους κατοίκους του (ναι είναι ή ήταν κατοικίσιμος) έχουμε και απτά στοιχεία. Τοιχογραφία που άντεξε στο χρόνο. Η τοιχογραφία αποικονίζει έναν πολύ ψηλό άνθρωπο να κάθετε σε έναν θρόνο ή καρέκλα ή όπως θέλετε πείτε το. Περίπου στη μέση της τοιχογραφίας και πάνω υπάρχει αναπαρασταση του ηλιακού μας συστήματος. Το παράξενο είναι πως αυτή η αναπαράσταση απεικονίζει ΑΚΡΙΒΩΣ το ηλιακό μας σύτημα με τον ήλιο στον κέντρο και τους πλανήτες να περιστρέφονται γύρω από αυτόν. Μέχρι και ο πλανήτης πλούτωνας υπάρχει σ αυτήν την αρχαία αναπαράσταση, ενώ εμείς με την τεχνολογία μας τον ανακαλύψαμε μόλις στις 21 Ιανουαρίου 1930. Το πιο παράξενο όμως σε αυτή την τοιχογραφία είναι ότι υπήρχε ένας επιπλέον πλανήτης. Αυτόν τον πλανήτη ονόμαζαν Νιμπιρού και τους κατοίκους αυτού Ανουνάκις. Κάποιος ίσως αναρωτηθεί πως ένας αρχαίος λαός χωρίς τεχνολογία μπορούσε να ξέρει τόσα πράγματα. Η απάντηση είναι πολύ απλή. Οι αρχαίοι σχεδίαζαν στις τοιχογραφίες ότι έβλεπαν, ότι τους έδειχναν και ότι μάθαιναν. Όταν ο Νιμπιρού ήταν πάλι κοντά μας, τον έβλεπαν και τον σχεδίαζαν. Επίσης αν ο πλανήτης αυτός κατοικούταν, οι κάτοικοι του, όπως μας λένε οι Σουμέριοι, δίδαξαν την αστρονομία, καλύτερη αρχιτεκτονική και γεωργία στο λαο των Σουμερίων. Γι αυτό και βλέπουμε τις αρχαίες πυραμίδες τόσο τέλεια κατασκευασμένες και με τόση αντοχή στο χρόνο. Ποιο σύγχρονο κτίσμα θα άντεχε 5.000 χρόνια?
Πως μπορουμε πλεον να τον δουμε ?
1)Να πάτε ενα ταξιδάκι στη Αυστραλία. Από την Αυστραλία μπορείτε να τον δείτε μια μέρα με καθαρή ατμόσφαιρα σε μέγεθος 1/4 από τον ήλιο όπως τον βλέπουμε εμείς από τη Γη.
2)Σε 1-2 χρόνια όμως θα φάινεται σχεδόν από οποιαδήποτε μεριά της Γης. Θα είναι σαν να βλέπουμε μια κόκκινη μπάλα στον ουρανό. Το 2012 περίπου θα φαίνεται αρκετά μεγαλύτερος.
3)Για να μην ξοδεύομαστε με ταξίδια όμως μπορούμε να τον δούμε πολύ πιο εύκολα. Μπείτε στο site της NASA και στην αναζήτηση γράψτε planet x ή nibiru και θα δειτε φωτογραφίες του πλανήτη αυτού από τα διαστημικά μας τηλεσκόπια.
Πλανήτης Νιμπιρου ορατός στην Αυστραλία

 Στο επισημο sitε της ΝΑSA γινετε κυριολεκτικα χαμος απο τους χρηστες θετοντας ερωτησεις αλλα και ανησυχιες για την ελευση του πλανητη αλλα και καταποσο μπορει να μας επηρεασει μια και θα εχουμε 2 φεγγαρια για τεσσερα χρονια αλλα το δευτερο πλεον θα ειναι τεραστιο σχεδον το μεγεθος του Δια.
Αν έχει όμως επιπτώσεις, αυτές θα μπορούσε να είναι καταστροφικές. Όπως προείπαμε ο Νιμπιρού είναι πολύ μεγαλύτερος από τη Γη. Η διέλευση του κοντά από τον πλανήτη μας, εξαιτίας του μαγνητικού και βαρυντικού του παιδίου, μπορεί να έχει τις εξής επιπτώσεις. Επίδραση στα καιρικα και φυσικά φαινόμενα, μετατόπιση των πόλων, μετατόπιση της Γης από τον άξονα της. Πόσο κακό μπορεί να είναι αυτό?
Καταστροφικό.

Τα καιρικά φαινόμενα θα είναι τόσο έντονα και ακραία που οι καταστροφές θα είναι αναπόφευκτες. Τα φυσικά φαινόμενα όπως σεισμοί και ηφαιστιακές εκρήξεις θα προκαλέσουν κ αυτά με τη σειρά τους τεράστιες καταστροφές όπως έχουν κάνει και στο παρελθον. Η μετατόπιση των πόλων συνεπάγεται στο λιώσιμο των ήδη υπάρχων πόλων με αποτέλεσμα τη αύξηση της στάθμης του νερού και την βύθιση εώς και αρκετών χωρών. Η μετατόπιση της Γης από τον άξονα της είναι η αιτία που αυτές οι επτπτώσεια θα υπάρχουν και θα είναι πολύ έντονες και καταστροφικές. Σύμφωνα με υπολογισμούς που εξέδωσαν οι επιστημονικές υπηρεσίες του κόσμου, σε περίπτωση που αυτό το σενάριο γίνει (και είναι πολύ πιθανο να γίνει), τα 2/3 του πληθυσμού της Γης θα πεθάνουν και τα 2/3 από αυτούς που θα μείνουν θα πεθάνουν από πείνα και αρρώστιες καθώς δεν θα υπάρχει τροφή και περίθαλψη. Δεν είναι τυχαιο που δημιουργήθηκε η λεγόμενη Κιβωτός των Σπόρων ή Πράσινη Κιβωτός μέσα σε 11 μόλις μήνες.
Εγκαινιάστηκε στις 26/2/2008 ανοίγοντας επίσημα τους θαλάμους της σε 250.000 δείγματα σπόρων από διάφορες χώρες.Για την τοποθεσία του θησαυροφυλακίου επιλέχθηκε το νορβηγικό αρχιπέλαγος Σβάλμπαλντ, δυο βήματα από τον Βόρειο Πόλο. Ένα μέρος απομονωμένο, πολιτικά σταθερό, και προσβάσιμο με τις ελάχιστες υποδομές. Η κατασκευή του ιδιαιτέρως προσεγμένη, ώστε να αντέχει σεισμούς μεγαλύτερους των 6 Ρίχτερ, ακόμα και πυρηνική επίθεση. Το κόστος του? Έξι εκατομμύρια ευρώ, τα οποία κάλυψε η Νορβηγία.

Η αποστολή του όμως ανεκτίμητη: να εγγυηθεί την μακροπρόθεσμη επιβίωση θεμελιωδών καλλιεργιων και φυτών ακόμα και αν αυτά εξαφανιστούν εν όψει των σοβαρών κλιματικών αλλαγών. Τα εγκαίνια έγιναν με την παρουσία πολλών προσωπικοτήτων, όπως ο πρόεδρος της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και η βραβευμένη με Νόμπελ Ειρήνης Κενυάτισσα, οικολόγος Ουανγκάρι Μαατάι.Όπως λέει μάλιστα ο Αμερικάνος οικολόγος Κάρι Φούλερ, στον οποίο ανήκει η ιδέα της δημιουργίας του Θησαυροφυλακίου: «Στη θερμοκρασία των -18 βαθμών Κελσίου οι σπόροι σημαντικών καλλιεργειών όπως το σιτάρι, το κριθάρι, το μπιζέλι μπορούν να αντέξουν για 1.000 χρόνια. Είναι μια μοναδική ασφάλεια ζωής για τον πλανήτη».
Όλο αυτό σας θυμίζει κάτι??? Μια παρόμοια κιβωτός δημιουργήθηκε σε κάποια τελευταία έξαρση τέτοιων φαινομένων. Αλλα αντι για σπόρους είχε ζώα μέσα. Μήπως ήταν και τότε η στιγμή που η τροχιά του Νιμπιρού τον έφερε κοντα στον πλανήτη μας???
Το βασικό συμπέρασμα είναι ότι ο πλανήτης Νιμπιρού υπάρχει, έρχεται προς εμάς, και κατά μια μεγάλη ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΑ θα έχει κάποιες επιπτώσεις στο οικοσύστημά μας.
Ο καθένας έιναι ελεύθερος να πιστέψει, να ερευνήσει, να βγάλει τα συμπεράσματα του

Από το thesecretrealtruth

Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ κατά ΕΡΠΕΤΟΕΙΔΩΝ


Μετά τον θάνατο του Μεγάλου Αλεξάνδρου «κυκλοφόρησαν» διάφορες παράξενες διαδώσεις που στα αυτιά των τότε ανθρώπων –ακόμα και των σημερινών – μπορεί να μοιάζουν υπερβολικά ή ακόμα και φανταστικά. Ωστόσο, αποκτούν κάποια σημαντική αξία, μόνο αν γνωρίζουμε και συνδυάσουμε πολλές πληροφορίες μαζί.

Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή, πριν τον Αλέξανδρο. Διάφορες διηγήσεις όπως του Κτησία και του Σκύλακα αναφέρονταν σε πολλά περίεργα πράγματα προς τα μέρη στα οποία εξαπλώθηκαν οι εκστρατείες του.

Σε σχέση με όσα κατέγραψε ο Σκύλακας θα μπορούσαμε να υποθέσουμε ότι ο Αλέξανδρος έφτασε στο «πρώτο έθνος της Ασίας (που) είναι οι (γυναικοκρατούμενοι) Σαυρομάτες», ή στο «έθνος των Μακροκέφαλων» κοντά στην Ελληνική πόλη Τραπεζούς, ή «στα ανάκτορα της Κοίλης(=κούφιας;) Συρίας», οι στους Αιθίοπες που «είναι πιο γεροδεμένοι από όλους τους ανθρώπους, απ’ όσους εμείς γνωρίζουμε, ψηλότεροι από τέσσερις πήχες (περίπου 2 μ.). Μερικοί μάλιστα εξ αυτών φτάνουν και στο ύψος των πέντε πήχεων* (περίπου 2.30 μ.)» οι οποίοι «χρησιμοποιούν βέλη πυρακτωμένα». (Περίπλους). Ο Σκύλακας, επίσης, αναφέρεται και στους «κάτω από την γη κατοικούντες» τους «Τρωγλοδύτες». Στα μέρη που κινήθηκε ο Αλέξανδρος ίσως συνάντησε και το «έθνος των ανδροφάγων Σκυθών»  (Ανωνύμου, Πόντου Ευξείνου και Μαιώτιδος λίμνης Περίπλους).

Ποιοι να ήταν αυτοί οι λαοί που έτρωγαν ανθρώπινη σάρκα, ήταν ψηλοί σαν γίγαντες, είχαν μακρουλά κεφάλια (σαν κι αυτά που βρέθηκαν στο Περού και αλλού), κατοικούσαν στο εσωτερικό της γης και είχαν μάτια σαύρας; Οι περιγραφές ταιριάζουν απόλυτα με την Αδελφότητατων Ερπετοειδών

Μία ενδιαφέρουσα πληροφορία που αφορά τον Αλέξανδρο και πιθανότατα τα παραπάνω έθνη είναι η εξής: 
«[…] Συνάντησα (ο Αλέξανδρος), επίσης, πολλά έθνη που έτρωγαν σάρκες ανθρώπων και έπιναν το αίμα ζώων και θηρίων σαν νερό. Τους νεκρούς τους δεν τους έθαβαν αλλά τους έτρωγαν. […] τους επιτέθηκα, σκότωσα με το σπαθί μου πολλούς από αυτούς και υποδούλωσα την χώρα τους. […] και τράπηκαν σε άτακτη φυγή. […] μέχρι που οχυρώθηκαν πίσω από τα δύο βουνά που λέγονται Μαζοί του Βορρά και δεν υπάρχει άλλη είσοδος ή έξοδος εκτός από αυτήν ανάμεσα στα δύο βουνά. […] Και μεταχειρίστηκα κάθε μέσο, ώστε να μην έχουν άλλη έξοδο πλην αυτής […]. Και στο σημείο αυτό έκτισα χάλκινες πύλες πλάτους είκοσι δύο πήχεων και ύψους εξήντα, και τις πέρασα μέσα έξω με ασβέστη ώστε να μην μπορούν να τις ανοίξουν ούτε με φωτιά, ούτε με σίδερο, ούτε με οποιονδήποτε άλλο τρόπο. Γιατί ο ασβέστης σβήνει τη φωτιά και σπάει τα σίδερα. Έξω από αυτές τις φοβερότατες πύλες έκτισα άλλη οικοδομή με σκληρές πέτρες, που καθεμιά τους είχε πλάτος έντεκα πήχες, ύψος είκοσι και μήκος εξήντα. Έτσι λοιπόν ασφάλισα τη νέα αυτή οικοδομή, πότισα τις πέτρες με κασσίτερο, τον οποίο ανέμειξα με μολύβι και την πέρασα με "ασικύτινο", ώστε τίποτε να μην μπορέσει ποτέ να τις ανοίξει, και τις ονόμασα πύλες της Κασπίας. Εκεί μέσα έκλεισα είκοσι δύο βασιλείς. Τα ονόματα αυτών των εθνών είναι Μαγώγ, Γωθ, Κυνοκέφαλοι, Νούνοι, Φονοκέρατοι, Συριασοροί, Ίωνες, Καταμόργοροι, Ιμαντόποδες, Καμπάνες, Σαμάνδρεις, Ιππύεις, Επάμβοροι» (Ψευδοκαλλισθένης, Αλεξάνδρου Πράξεις). 
Θα πρέπει να ήταν πάρα πολύ επικίνδυνα τα έθνη αυτά για να πάρει τόσα πολλά μέτρα ασφαλείας.

Οι Πύλες που «σφράγισε» ο Αλέξανδρος δεν αποκλείεται να σχετίζονται με ένα τείχος που έχτισαν οι Σασσανίδες (περσική δυναστεία 226-651μ.Χ.) μεταξύ Καυκάσου και Κασπίας, στο σημερινό Αζερμπαϊτζάν, για να προφυλάξουν την βόρεια Μεσοποταμία από τις επιδρομές των νομάδων. Την στενή δίοδο ο Ψευδοκαλλισθένης (τα βιβλία του θεωρούνται συνονθύλευμα πολλών μεταγενέστερων συγγραφέων και ως εκ τούτου ψευδεπίγραφα) ονομάζει Κασπίες Πύλες, ο Πτολεμαίος «Σαρματικάς Πύλας» και ο Στράβων «τα επί Κύρω εις τα επι Αράλη στενά».

Ενδεχομένως, πάνω σε αυτό το κείμενο του Ψευδοκαλλισθένη έχουν βασιστεί όλα τα υπόλοιπα που αφορούν τις πύλες που σφράγισε ο Αλέξανδρος.

Ο άγιος Ανδρέας ο δια τον Χριστό Σαλό, μας δίνει μία σχετική πληροφορία με περιγραφές που ταιριάζουν σε ερπετοειδή: «Εν εκείνο γαρ τω καιρώ αποφράξει Κύριος ο Θεός τας πύλας τας εν Ινδαλία, ας έκλεισεν Αλέξανδρος ο των Μακεδόνων βασιλεύς, και εξελεύσονται οι εβδομήκοντα δύο βασιλείς μετά του λαού αυτών, τα λεγόμενα ρυπαρά έθνη, τα βδελυρώτατα πάσης συγχασίας και δυσωδίας, και διασκορπισθήσονται εν ταις χώραις ταις υπ’ ουρανόν, σάρκας ζώντων ανθρώπων εσθίοντες και το αίμα πίνοντες, κύνας και μυίας και βατράχους νεμόμενοι και πάσαν ρυπαρίαν

Το κείμενο μας λέει πως ο Θεός θα ανοίξει τις πύλες που  σφράγισε ο Αλέξανδρος κλείνοντας μέσα εκεί 72 βδελυρούς βασιλιάδες με τους υπηκόους τους, οι οποίοι τρέφονταν με έντομα, σάρκες και αίμα ανθρώπινο.

Άλλα παρόμοια κείμενα αναφέρουν πως ο Αλέξανδρος κατεδίωξε βόρεια τα «ρυπαρά έθνη», ή πως τα βρήκε στα βασίλεια του Κύρου.

Το Κοράνι μας δίνει ανάλογες πληροφορίες, αλλοιώνοντας μαζί και τα θρησκευτικά πιστεύω του Αλέξανδρου:
«Ω Μωάμεθ! Θα σ’ ερωτήσωσι περί του Ζουλ-Καρνέϊν, αποκρίθητι· θα διηγηθώ υμίν την ιστορίαν αυτού. Ωρίσαμεν την εξουσίαν αυτού επί της γης και τω παρεχωρήσαμεν τα μέσα ίνα εκτελέση παν ό,τι εβούλετο ακολουθών οδόν τινά. Ώδευσε μέχρις ου έφθασεν εις την δύσιν, είδε δύοντα τον Ήλιον εν βορβορώδει τινί πηγή, πλησίον δ’ αυτής εύρε λαόν. Είπομεν αυτώ· Ω Δίκερως! Δύνασαι να τιμωρήσης τον λαόν τούτον, ή να μεταχειρισθής αυτόν ευμενώς. Θα τιμωρήσω, απεκρίθη ούτος, πάντας τους ασεβείς και είτα θα εγκαταλείψω αυτούς τω Θεώ όστις σκληρώς θα τους τιμωρήση. Αλλ’ όστις πιστεύση και πράξη το αγαθόν θα αμειφθή εξαιρέτως, και θα αναθέσω αυτώ διαταγάς ας θέλει απόνως ακτελέσει. Ο Δίκερως** εκ νέου ανέλαβε την πορείαν αυτού. Έως ου έφθασεν εις το μέρος εις ο ανατέλλει ο Ήλιος επί τινός λαού εις ον ουδέν εδώκαμεν προς προφύλαξίν του εκ της θερμότητος αυτού. Ναι, ούτως έχει, και γιγνώσκομεν πάντας τους μετ’ αυτού. Και ηκολούθησεν ετέραν οδόν. Μέχρις ου έφθασε μεταξύ δύο προχωμάτων, εις τους πρόποδας των οποίων κατώκει λαός μόλις εννοών διάλεκτον τινά. Ο λαός ούτος είπεν αυτώ· Ω Δίκερως! Ο Γωγ και Μαγώγ διαφθείρουσιν την γην. Δύνασαι αντί αμοιβής να εγείρης φραγμόν μεταξύ υμών; Η υπό του Κυρίου μου, απεκρίθη ούτος, χορηγηθείσα μοι εξουσία, είναι μεγαλυτέρα αμοιβή της υμετέρας. Αρκεί να με συνδράμετε μετά προθυμίας, και θέλω εγείρει φραγμόν μεταξύ υμών.Κομίσατέ μοι διαφόρους σιδηράς πλάκας αρκούσας ίνα πληρώσι το μεταξύ των δύο ορέων διάστημα, φυσήσατε το πυρ μέχρις ου πυρακτωθή ο σίδηρος. Έπειτα είπε· κομίσατέ μοι αναλελυμένον χαλκόν όπως χύσω αυτόν άνθωθεν. Ο δε Γωγ και Μαγώγ δεν θα δυνηθώσι να διασκελίσωσι το περίφραγμα, ούτε να διατρυπήσουν αυτό. Και προσέθηκε· το έργον τούτο είνασι η ισχύς της μακροθυμίας του Κυρίου μου. Όταν δε ο Θεός θελήση, θα μεταβάλω αυτό εις τεμάχια. Η επαγγελία του Κυρίου μου είναι αλάνθαστος» (Κοράνι, κεφ XVIII εδάφιο 83-98).

Ύστερα από όλα αυτά, ένα συμπέρασμα μπορεί να βγει: Ο Μέγας Αλέξανδρος κυνήγησε και στρίμωξε τα Ερπετοειδή –τουλάχιστον κάποιους από αυτούς.

Υπερβολικό; Φανταστικό;

Αν η ύπαρξη των ερπετοειδών είναι φανταστική, τότε, και οι παραπάνω ιστορίες είναι φανταστικές…

*Σημ 1
(ένας πήχης –ανάλογα με πόλη που τον χρησιμοποιούσε– ισούται με περίπου 45 εκατοστά, ενώ μπορεί να φτάσει ως τα 70-75 εκατοστά του μέτρου)

** Σημ. 2
Ζουλ (Δουλ ή Ντουλ)-Καρνέιν σημαίνει Δίκερως, αυτός με τα δύο κέρατα, ένα όνομα με το οποίο οι Μουσουλμάνοι εννοούν


Πηγή: diadrastiko: Μέγας ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ κατά ΕΡΠΕΤΟΕΙΔΩΝ http://diadrastiko.blogspot.com/2012/01/blog-post_4932.html#ixzz1k7p2QRR0