Δευτέρα 27 Φεβρουαρίου 2012

ΥΠΗΡΧΕ ΕΞΩΓΗΙΝΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΜΑΣ


Τα αντικείμενα που εμφανίζονται στο βίντεο, βρέθηκαν 55 χρόνια πριν από μία φυλή στην κεντρική Αμερική.  Πολλά από αυτά τα αντικείμενα τα χρησιμοποιούσαν ως παρελκόμενα και διακοσμητικά.
Το θέμα είναι πως τα αντικείμενα αυτά φαίνονται σαν να έχουν έρθει από το μέλλον. Αφού διακρίνονται καθαρά πλανήτες-αστροναύτες- περίεργα ανθρωποειδή με σχιστά μάτια και ιπτάμενοι δίσκοι.

Eπιτέλους βρέθηκαν σοβαροί επιστήμονες  στις μέρες μας και παρουσίασαν τα παρακάτω αντικείμενα ως ατράνταχτα στοιχεία εξωγήινων όντων ή ενός προ-ανθρώπινου πολιτισμού που εξαφανίστηκε για κάποιον λόγο.
Η εξήγηση που δίνει ο επιστήμονας Nassim Haramein είναι συγκλονιστική!!!
Δείτε το βίντεο: 




worldjudge2012

ΑΠΟΡΡΗΤΟ: “PROJECT PΕGASUS” ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΟΝ ΑΡΗ ΜΕ ΤΗΛΕΜΕΤΑΦΟΡΑ!



Το project Pegasus είναι μια αναζήτηση που ξεκίνησε το 1968 από τον Andrew D. Basiago όταν υπηρετούσε ως συμμετέχων παιδί στις ΗΠΑ, στο πρόγραμμα εξερεύνησης του χωροχρόνου.

To project Pegasus, ήταν ένα πρόγραμμα που σχετιζόταν με την DARPA (Defense 
Advanced Research Projects Agency), στην οποία το αμερικανικό υπουργείο άμυνας και η τεχνολογική κοινότητα πραγματοποίησαν το ταξίδι στο χρόνο για λογαριασμό της κυβέρνησης των ΗΠΑ (το πραγματικό πείραμα της Φιλαδέλφειας).
Το project Pegasus ξεκίνησε από την κυβέρνηση των ΗΠΑ με σκοπό να διεξάγουν «τηλεπισκόπηση στο χρόνο», έτσι ώστε αξιόπιστες πληροφορίες και γεγονότα για το παρελθόν και το μέλλον θα μπορούσαν να παρέχονται στον Πρόεδρο των ΗΠΑ, την επιστημονική κοινότητα, και τους στρατιωτικούς.
Ήταν αναμενόμενο ότι οι 140 αμερικανοί μαθητές που συμμετείχαν κρυφά στο Project Pegasus θα συνέχιζαν να συμμετέχουν στο ταξίδι στο χρόνο, όταν θα μεγάλωσαν και θα χρησίμευαν ως πρώτη γενιά της Αμερικανικής "chrononauts.”
Ο Andrew D. Basiago, 50 ετών, ένας δικηγόρος στην Πολιτεία της Ουάσιγκτον ο οποίος υπηρέτησε στο project της DARPA και ο συνάδελφος chrononaut William Β. Stillings ήρθαν στο προσκήνιο με εκπληκτικές αποκαλύψεις:
Σύμφωνα με τον κ. Basiago και τον κ. Stillings, το καλοκαίρι του 1980 είχαν παρακολουθήσει τριών εβδομάδων σεμινάρια για τον Άρη, και για την προετοιμασία τους για τα ταξίδια που θα πραγματοποιούσαν αργότερα στον Άρη μέσω τηλεμεταφοράς. Το μάθημα διδάχτηκε από τον Ταγματάρχη Εντ Dames, σ’ένα μικρό κολέγιο κοντά στη Mt. Shasta στην Καλιφόρνια,
και ο οποίος στη συνέχεια υπηρέτησε στο επιστημονικό και τεχνικό τμήμα των μυστικών υπηρεσιών για τον αμερικανικό στρατό.
Δηλώνουν ότι δέκα έφηβοι συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Άρη. Εκτός από τον Basiago και Stillings, δύο από τους οκτώ άλλους εφήβους που μπορούν να εντοπιστούν σήμερα ήταν ο Μπαράκ Ομπάμα, ο οποίος στη συνέχεια, χρησιμοποίησε το όνομα" Barry Soetoro, "και η Regina Dugan, που ο κ. Ομπάμα διόρισε 19ο διευθυντή και πρώτη γυναίκα διευθύντρια της (DARPA), το 2009.
Περιλαμβάνονταν ακομα ο Raymond Basiago, ένας μηχανικός της εταιρείας Ralph M. Parsons ο οποίος ήταν ο επικεφαλής τεχνικός σύνδεσμος μεταξύ Parsons και CIA για την “Tesla - βάση τηλεμεταφοράς”; Stillings Thomas αναλυτής επιχειρήσεων για την Lockheed Corporation, που είχε υπηρετήσει στο Γραφείο Nοημοσύνης Ναυτικού, και ο Ben Rich, Διευθύνων Σύμβουλος της Lockheed Skunk Works, o οποίος πριν πεθάνει είχε εξομολογηθεί, ότι οι εξωγήινοι επισκέπτες είναι πραγματικότητα, και ότι ο αμερικανικός στρατός ταξιδεύει στα αστέρια!


Μετάφραση απο ομάδα Ερ.Ε.Ν.Ζω (Έρευνα Εξωγήινης Νοήμων Ζωής)

http://www.facebook.com/groups/ufoatiaingreece/

 http://mystirios-kosmos.blogspot.com/2012/02/project-pgasus.html

Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου ζήτησαν άμεσα την αυτονομία τους!



«Για πρώτη φορά, μετά από τόσα χρόνια, οι πολιτικοί και κομματικοί ηγέτες της ελληνικής μειονότητας «MEGA»,  που ζουν στην Αλβανία, ζήτησαν ανοιχτά την Αυτονομία της Βορείου Ηπείρου», γράφει το αλβανικό δημοσίευμα του πρακτορείου ‘ΙΝΑ’.
Η απαίτηση αυτή, αναφέρθηκε την Κυριακή στις 19 Φεβρουαρίου του 2012, με την ευκαιρία της ανακοίνωσης της Αυτονομίας της 17ης Φεβρουαρίου του 1914.

Η εκδήλωση – συνεχίζει το δημοσίευμα- έλαβε χώρα στο χωριό του Κρανιά της νομαρχίας του Δελβινίου την Κυριακή στην εκκλησία του Αγίου Γεωργίου.


Μετά την ανακοίνωση της αυτονομίας από τους εκπροσώπους του μειονοτικού κόμματος του «MEGA», έκαναν μνημόσυνο για τον Θύμιο Λώλη, έναν επαναστάτη που αγωνίστηκε το 1914 για την Αυτονομία της Βορείου Ηπείρου.

Στην τελετή για την επέτειο αυτή μίλησε ο δημοσιογράφος  Θεόδωρος Ασβεστόπουλος, που αναφέρθηκε στο ιστορικό γεγονός που οδήγησε στην κήρυξη της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου στις 17 Φεβρουαρίου του 1914, στο Αργυρόκαστρο.

Στην εκδήλωση μίλησε και ο πρόεδρος του κόμματος «MEGA», Χρηστάκης Κίτσος,  ο οποίος τόνισε:«Κάθε έθνος στον κόσμο έχει τους ήρωες του και γι’ αυτό έχουμε έρθει σήμερα στον εορτασμό των εθνικών μας ηρώων, που αγωνίστηκαν για τα δικαιώματά τους, την προγονική μας γη, εδώ στην Βόρεια Ήπειρο (νότια Αλβανία). Είναι καθήκον μας, να τιμήσουμε τους ήρωες του χθες για να παραδειγματιστούμε για τον αγώνα μας, σήμερα. Για να διατηρήσουμε την παιδεία μας, την περιουσία μας, την εθνική μας ταυτότητα. Για να διατηρήσουμε όλο όσα οι παππούδες μας, μας άφησαν, αυτοί που αγωνίστηκαν και θυσιάστηκαν. Όλοι μαζί πρέπει να καταλάβουμε ότι πρόκειται για την εθνική ύπαρξή μας»

Ο πρόεδρος Χρηστάκης Κίτσος κατέθεσε κατόπιν  λουλούδια στο μνημείο του επαναστάτη Θύμιου Λώλη, ο οποίος κατάγονταν από το χωριό Κρανιά.

Η δήλωση του  Χρηστάκη Κίτσου αποτελεί την πρώτη δήλωση ενός πολιτικού της (ελληνικής) μειονότητας που ανοιχτά δηλώνει ότι συνεχίζουν τον αγώνα τους στα βήματα των ηρώων της Αυτονομίας της Βορείου Ηπείρου.

"Πρόσφατα, μάλιστα, προστέθηκαν δραστηριότητες για να προκαλέσουν αποσταθεροποίηση στην ελληνική μειονότητα της νότιας Αλβανίας», γράφει χαρακτηριστικά το αλβανικό δημοσίευμα.
Πηγή: defencenet.gr  

Βήμα για την ανθρωπότητα ο ΟΗΕ ετοιμάζει Διπλωμάτη για την πρώτη επαφή με ξένη έλλογη ζωή!!


Κολοσσιαίο βήμα για την ανθρωπότητα χαρακτηρίζετε η πρόθεση του ΟΗΕ να ορίσει εκπρόσωπο του για τυχόν επαφή με έλλογα οντά.  Το επίμαχο ζήτημα το ποιος πρέπει να μιλήσει σε έναν αλλοδαπό από άλλο πλανήτη  σύντομα θα επιλυθεί.
Τα Ηνωμένα Έθνη πρόκειται να διορίσουν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου τη  Δρ Mazlan Othman ,η οποία  ηγείται το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για της Διαστημικές  Υποθέσεις (Unoosa) 

Τα νέα της καθήκοντα θα είναι η επικοινωνία με τυχών εξωγήινους πολιτισμούς.

Η Mazlan Othman ειναι μαλαισιανη αστροφυσικός και θα ενημερώσει τους συνέδρους σε μια επιστημονική διάσκεψη που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα στο Λονδίνο, ότι υπάρχει αυξημένη πιθανότητα  συνάντηση με εξωγήινη ζωή μετά από συνεχείς ανακαλύψεις εκατοντάδων πλανητών γύρω από άλλα άστρα. 

Στη συνάντηση επίσης θα ανακοινώσει, ότι θα διευθύνει το γραφείο του ΟΗΕ και ότι θα είναι υπεύθυνος για την πρώτη επαφή με αλλοδαπούς που είτε φτάνουν εδώ από έναν άλλο κόσμο ή, το πιθανότερο, να επικοινωνήσουν μαζί μας.

Τα  Ηνωμένα Έθνη ανέφεραν ότι πρέπει να είναι έτοιμα να απαντήσουν και να  συντονίσουν την ανθρωπότητα σε οποιαδήποτε πρώτη επαφή.

Ο Δρ Othman πρόσφατα ανέφερε οτι οι επιστήμονες έχουν ανακάλυψη πολλούς πλανήτες σαν τη Γη σε τροχιά γύρω από μακρινά άστρα και αυτό δείχνει ότι η ευφυής ζωή μπορεί να είναι ένα κοινό στο σύμπαν από ότι πολλοί επιστήμονες  κάποτε υπόθεταν.


"Η διαρκής αναζήτηση της εξωγήινης επικοινωνίας, από διάφορους φορείς , στηρίζει την ελπίδα ότι κάποια μέρα, η ανθρωπότητα θα λάβει σήματα από εξωγήινους".  " Όταν το κάνουμε αυτό , θα πρέπει να έχουμε σε εφαρμογή μια συντονισμένη αντίδραση η οποία θα λαμβάνει υπόψη όλες τις ευαισθησίες που σχετίζονται με το θέμα . Τα Ηνωμένα Έθνη θα έχουν  ένα έτοιμο μηχανισμό συντονισμού" ανάφερε η Δρ Othman.

Ο καθηγητής Richard Crowther , ειδικός στο δίκαιο του διαστήματος και της διακυβέρνησης στο Ηνωμένο Βασίλειο στον  Οργανισμό Διαστήματος και ο οποίος ηγείται της αντιπροσωπείας της Βρετανίας στον ΟΗΕ για το θέμα, είπε: " η Othman είναι απολύτως το πλησιέστερο άτομο που έχουμε σε για ένα εκπρόσωπο της ανθρωπότητας. "

*Η UNOOSA είναι υπεύθυνη για την ειρηνική χρήση του διαστήματος  και περιλαμβάνει πιθανά ζητήματα που ενδέχεται να συνεπάγονται τη διαστημική τεχνολογία, καθώς και την ετοιμότητα και τα πρωτόκολλα , αν ένας αστεροειδής ή κομήτης βρισκόταν σε άμεση τροχιά σύγκρουσης με τη Γη.

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Πολυεθνικά Super Market και Ψυχολογικές Στρατηγικές Marketing – ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ και ΧΡΗΣΙΜΟ



Υπάρχουν αρκετοί τρόποι να καταλάβεις τις προσπάθειες χειραγώγησής σου.
Ο βασικότερος είναι να καταλάβεις πως λειτουργεί ο εαυτός σου.
Ας αρχίζουμε λοιπόν με μια απλή βασική αντικατασκοπευτική εργασία.
Δε θα ξαναδείτε ποτέ πια τα σουπερμάρκετ ή τα μεγάλα εμπορικά καταστήματα με το ίδιο μάτι μετά από αυτό.

Η είσοδος είναι στα δεξιά, εντούτοις εσείς περπατάτε αριστερά
Σε όλα τα σύγχρονα σουπερμάρκετ ο σκλάβος ΠΡΕΠΕΙ να ακολουθήσει μια αριστερόστροφη φορά (αντίθετη από τους δείκτες του ρολογιού). Το 95% του κόσμου έχει μια ελαφριά ατελή ισορροπία: κλείνει προς τα αριστερά. Εάν αφήστε κάποιον μόνον του στην έρημο (μην το κάνετε), θα αρχίσει να στρέφεται τριγύρω κατά την αριστερόστροφη φορά. Αυτός είναι ο λόγος που ΟΛΑ τα σύγχρονα σουπερμάρκετ έχουν μια «αριστερόστροφη» διαρρύθμιση η οποία, παρεμπιπτόντως, έχει άλλες συνέπειες και κρυφές σημασίες όπως θα δείτε παρακάτω.

Γιατί ξεκινούν πάντα με φρέσκα φρούτα;

Ο πρώτος λόγος : είναι ότι οι άνθρωποι που μπαίνουν μέσα σε ένα σουπερμάρκετ έχουν τη τάση να διατηρήσουν την ταχύτητα που είχαν στο δρόμο και θα προσπερνούσαν έτσι χωρίς να παρατηρήσουν τα πρώτα εμπορεύματα, αν δεν τους σταματούσατε με μια έκρηξη χρωμάτων και μυρωδιών που μόνο τα φρέσκα φρούτα μπορούν να προσφέρουν. Ένας δεύτερος λόγος είναι να νιώσει αμέσως ο πελάτης τη σιγουριά ότι βρίσκεται σε ένα μαγαζί με «φρέσκα» και «καλά» πράγματα και όχι σε ένα οποιοδήποτε κατάστημα με αμφισβητήσιμης ποιότητας προϊόντα.
Σημειώστε ότι η διάταξη των φρούτων και των λαχανικών δεν είναι τυχαία. Ολόκληρο το ζήτημα στις τεχνικές υποδούλωσης που χρησιμοποιούν τα σουπερμάρκετ είναι ότι τα πολύ λίγα πράγματα που είναι πραγματικά χρήσιμα και πρέπει να αγοραστούν, κατακλύζονται από μια πληθώρα άλλων εντελώς άχρηστων προϊόντων σε πολύ πιο δαπανηρές ποικιλίες και ιδιότητες, εξαιτίας των τεράστιων κερδών που αφήνουν και των μικρότερων κερδών που αφήνουν τα βασικά προϊόντα.

Επιμελημένος Φωτισμός και Μουσική

Πορτοκάλια και μήλα με πολλούς καθρέφτες, μπανάνες και αχλάδια σε ένα πράσινο περιβάλλον, σαλάτες και πατάτες με καθαρό φως.κόκκινο για το κρέας (διότι το άσπρο φως θα το έκανε γκρίζο) κ.λ.π. Ρίξτε μια ματιά στα κόλπα του φωτισμού που χρησιμοποιούν την επόμενη φορά που θα πάτε στο σουπερμάρκετ. Σημειώστε επίσης ότι είναι απαραίτητη η απαλή μουσική , γιατί διαφορετικά το σουπερμάρκετ θα φαινόταν «νεκρό» χωρίς αυτήν. Αυτή δεν πρέπει να είναι εντούτοις πολύ δυνατή. και θα πρέπει να αλλάζει ανάλογα με την ώρα. Βλέπετε ξέρουν πότε πάνε οι μικρότεροι και πότε οι μεγαλύτεροι σκλάβοι για να καταναλώσουν και διαμορφώνουν ανάλογα τη μουσική τους.

Το ακριβό είναι το εύκολο και το φτηνό το δύσκολο

Τα προϊόντα τοποθετούνται με τέτοιο τρόπο, ώστε τα ακριβά να είναι πάντα προς την κατεύθυνση της πορείας του σκλάβου και στο καλύτερο ύψος για να πιαστούν. Αντίθετα, οι φτηνότερες ποικιλίες των ίδιων προϊόντων είναι πάντα «από πίσω» και λίγο χαμηλότερα ή λίγο ψηλότερα.
Σταματήστε τώρα και κοιτάξτε τις ποικιλίες ενός δοσμένου είδους προϊόντος, ας πούμε ενός απορρυπαντικού για πλυντήρια. Οι Ευρωπαίοι και οι Αμερικανοί έχουν τη συνήθεια να κοιτάνε από τα αριστερά προς τα δεξιά, όπως ακριβώς διαβάζουν, έτσι οι φτηνότερες ποικιλίες ενός προϊόντος τοποθετούνται στ’ αριστερά και οι ακριβότερες στα δεξιά, εκεί ακριβώς που τελειώνει το σκανάρισμα με τα μάτια σας, με την ελπίδα ότι τα χέρια σας θα είναι γρηγορότερα από το μυαλό σας και θα ακολουθήσουν όχι την αρχική και ξεχασμένη πια, αλλά την πιο πρόσφατη, τελική οπτική εντύπωσή σας..
Θα έχετε παρατηρήσει ότι όλα τα ψυγεία ανοίγουν με ένα παράξενο τρόπο. Οι πόρτες τους είναι έτσι φτιαγμένες ώστε να αναγκάσουν τον σκλάβο να δει άλλα προϊόντα αμέσως μόλις κλείσει μία. Παρατηρήστε επίσης τη διάταξη των προϊόντων στο δάπεδο. δεν είναι τυχαία, όπως μπορείτε να δείτε. Παρατηρείτε πόσο μακριά είναι εκείνα τα προϊόντα και πόσο εύκολο είναι να πιάσετε αυτά εδώ; Για δείτε τις τιμές τους για να καταλάβετε τη διαφορά..


Μπορώ να μην σας εξυπηρετήσω; – Οι απόμακροι υπάλληλοι
Ποτέ δε θα ακούσετε έναν υπάλληλο του σουπερμάρκετ να σας ρωτά, όπως σε άλλα καταστήματα, το γνωστό «μπορώ να σας εξυπηρετήσω, παρακαλώ;» εκτός και αν θέλετε πραγματικά τη βοήθειά του και τον κυνηγήσετε για να σας τη δώσει, αν βρείτε κανέναν καμιά φορά μπροστά σας, γιατί συνήθως είναι άφαντοι!. Ο λόγος που σας αποφεύγουν και δεν σας  μιλούν είναι
μαγεία της ύπνωσής σας και περιορίσουν έτσι την πιθανότητα να αγοράσετε ένα σωρό άχρηστα αντικείμενα που δεν τα χρειάζεστε ή, το χειρότερο για τα αφεντικά τους, ξαφνικά να «ξυπνήστε» και να αρχίστε να αδειάζετε ένα μεγάλο μέρος από το εξευτελιστικά γεμάτο καροτσάκι σας.
Οι υπάλληλοι είναι επίσης απασχολημένοι με το να τοποθετούν τα διάφορα προϊόντα στη «σωστή» θέση τους. Πρέπει αυτά να βρίσκονται σε μια προκαθορισμένη απόσταση.. πάρα πολλοί άνθρωποι βλέπετε σε ένα στενό χώρο και μερικοί σκλάβοι θα βάλλουν ξανά στο ράφι το προϊόν που είχαν στα χέρια τους, αντί για το καροτσάκι τους.. Αλήθεια ξέρετε ότι το 35% των προϊόντων που αγοράζετε για το ψυγείο σας θα πάνε κατευθείαν από αυτό στο σκουπιδοτενεκέ σας; Αυτό ακριβώς είναι το ποσοστό του κάθε προϊόντος που πετιέται!


Οι Πάγκοι των Προσφορών
Οι περισσότεροι σκλάβοι έρχονται στο σουπερμάρκετ τουλάχιστον δυο φορές την εβδομάδα και δε θέλουν να βλέπουν πάντα τα ίδια πράγματα στις ίδιες θέσεις, πράγμα που θα μπορούσε επίσης να τους οδηγήσει στο σωστό συμπέρασμα ότι εκπαιδεύονται να αγοράζουν(ακόμα και όταν θέλουν να βρίσκουν εύκολα ένα πράγμα που ζητούν και να ξέρουν τη συνηθισμένη θέση του). Πρέπει λοιπόν ένα μέρος των προϊόντων να μένει στη θέση του και ένα άλλο να μετακινείται. Αυτό το ρόλο παίζουν οι πάγκοι των προσφορών.. Σαμπουάν σήμερα, απορρυπαντικό αύριο.


Κλάψε Μπέμπη Κλάψε…
Το τελευταίο ψάρεμα των βαλαντίων του σκλάβου γίνεται στους πάγκους, μπροστά από τα ταμεία, όπου είναι αναγκασμένος να σταματήσει περιμένοντας στην ουρά. Ξέρουν ότι μια και πάει στο ταμείο να πληρώσει είναι αποφασισμένος να μην αγοράσει τίποτε άλλο, αλλά αυτοί οι πάγκοι δεν απευθύνονται στη μαμά ή στο μπαμπά, αλλά στο μικρό παιδί τους. Δείτε τι ακριβώς περιέχουν: τσίχλες, καραμέλες, μέντες κ.λπ., κάτι που δεν ενδιαφέρουν συνήθως τους μεγάλους παρά μόνο τα μικρά παιδιά. Δείτε και τις τιμές τους, αν υπάρχουν. Αυτές είναι σαφώς μεγαλύτερες από τις τιμές των ίδιων προϊόντων σε άλλα μέρη του μαγαζιού, όπου δεν τα παρατηρείτε συνήθως ποτέ, γιατί δεν προτίθεσθε να τα αγοράσετε. Τι γίνεται λοιπόν εδώ στους πάγκους, μπροστά από τα ταμεία, καθώς περιμένετε στην ουρά; Το μικρό παιδί σας λιμπίζεται τη σοκολάτα ή το κουτί με τις τσίχλες που υπάρχει εκεί και το παίρνει και το βάζει και αυτό στο καροτσάκι σας. Και εάν τυχόν το βάλετε ξανά πίσω στο πάγκο, λέγοντάς του ότι δεν το χρειαζόσαστε αυτό το πράγμα, αρχίζει τα κλάματα και τη φασαρία, ενοχλώντας το κόσμο γύρω του, μέχρι να αναγκαστείτε να του το πάρετε για να σωπάσει..

Πώς να αντιμετωπίσετε αυτή τη κατάσταση;
Εκπαιδεύστε απλά από πριν το παιδί σας να κάνει κάποια σκανδαλιά στο πάγκο, όπως το να ανακατέψει τα επιμελώς φτιαγμένα εκεί πράγματα. Η ελευθερία στη σκανδαλιά είναι πολύ πιο ελκυστική γι’ αυτό από τη γεύση της σοκολάτας. Ή χαλάστε οι ίδιοι την όμορφη διακόσμηση αυτού του πάγκου, εγκαταλείποντας για παράδειγμα εκεί άγαρμπα ένα από τα πράγματα που έχετε πάρει στο καροτσάκι σας και το οποίο δε χρειάζεστε ιδιαίτερα. Αν μάλιστα διαλέξτε να αφήσετε επίτηδες ένα αναποδογυρισμένο κουτί παγωτό, τότε θα έχετε πάρει καλύτερα την εκδίκησή σας για όσες σοκολάτες και τσίχλες αναγκαστήκατε να ακριβοπληρώσετε τη τελευταία στιγμή μπροστά στο ταμείο μέχρι τώρα..


Εσείς Έχετε Πάρει Κερδοκάρτα;
Όχι ευχαριστώ, δε θέλω! Αυτό είναι ένα βρώμικο και φτηνό κόλπο για να μαζέψουν ένα μεγάλο πλήθος προσωπικών δεδομένων σας, χωρίς να κουραστούν στο ελάχιστο από μέρους τους. Στο εξής θα ξέρουν αναλύοντας τα προϊόντα που αγοράζετε κάθε φορά πότε τρώτε, πότε πίνετε, πότε χέζετε, πότε πλένεστε ή πότε πηδάτε, εντελώς τσάμπα και θα γεμίσουν τις βάσεις δεδομένων τους με πολύτιμες πληροφορίες για τις καταναλωτικές σας συνήθειες. Άλλωστε δεν κερδίζετε και τίποτα σπουδαίο με τις σχεδόν μηδαμινές «εκπτώσεις» τους μπροστά στις πολύτιμες πληροφορίες που παίρνουν κρυφά και τσάμπα από σας.

Ας πολεμήσουμε λοιπόν εναντίον τους!
Καταλάβετε καλά το παιχνίδι τους κι εξηγήστε το και στους άλλους!

Η λεηλασία των ελληνικών αρχαιοτήτων από τους (πολιτισμένους) Ευρωπαίους!



Τα ελγίνεια μάρμαρα (γλυπτά του Παρθενώνα), για τα οποία γίνεται λόγος δεκαετίες τώρα, είναι ελαχιστότατα μπροστά στα τόσα μνημεία και τις αμέτρητες αρχαιότητες που άρπαξαν και κατέστρεψαν κατά καιρούς οι Ευρωπαίοι και κυρίως στη διάρκεια της τουρκοκρατίας.


Στο διάστημα 1723-1774, βασιλιάς της Γαλλίας ήταν ο Λουδοβίκος 15ος. Το 1730 ο βασιλικός βιβλιοθηκάριος αββάς Fourmont ήρθε στην Πελοπόννησο ως απεσταλμένος του Λουδοβίκου για να συλλέξει αρχαιότητες. Οι έρευνές του στράφηκαν κυρίως στον χώρο της αρχαίας Σπάρτης. Για το θέμα αυτό έγραψε σε ένα φίλο του: «Τα ισοπέδωσα όλα, τα ξεθεμελίωσα όλα. Από την μεγάλη αυτή πόλη δεν έμεινε λίθος επί λίθου. Εδώ και ένα μήνα συνεργεία από 30 και μερικές φορές 40 ή 60 εργάτες γκρεμίζουν, καταστρέφουν, εξολοθρεύουν τη Σπάρτη. 


Αυτή τη στιγμή είμαι απασχολημένος με την τελευταία καταστροφή της. Έψαξα να βρω τις αρχαίες πόλεις αυτής της χώρας και κατέστρεψα μερικές… Γκρεμίζοντας ναούς και τείχη, μην αφήνοντας λίθον επί λίθου, θα κάνω αγνώριστο αυτόν τον τόπο. Αλλά εγώ τουλάχιστον ξέρω πώς να τον αναγνωρίσω… Τώρα ασχολούμαι με την καταστροφή του Απόλλωνος στις Αμύκλες (περιοχή Σπάρτης). Βρίσκω κάθε μέρα θαυμαστά πράγματα. Δεν μετανοιώνω. Θα καταστρέψω και άλλους ναούς αν με αφήσουν»!..


Το 1806, όταν ήρθε στο χώρο αυτό ο Σατωβριάν και έψαχνε να βρει την αρχαία Σπάρτη δεν ευρήκε ούτε σημάδι από την πόλη του Λυκούργου και του Λεωνίδα. Όταν ρώτησε τους ντόπιους κατοίκους ούτε κι αυτοί γνώριζαν πού 
βρισκότανε η αρχαία Σπάρτη… Είχαν φροντίσει γι’ αυτό οι Γάλλοι, οι πιο πολιτισμένοι Ευρωπαίοι… Γι’ αυτό και ο Σατωβριάν απογοητευμένος ανέβηκε σε ένα βράχο και φώναξε: Λεωνίδα, Λεωνίδα, Λεωνίδα!.. Εκαλούσε την ηρωική ψυχή του Λεωνίδα να αναστήσει την ένδοξη Σπάρτη.

Το 1788 ο πρεσβευτής της Γαλλίας στην Κων/πολη εφοδιασμένος με τουρκική άδεια επιχειρεί να αποσπάσει γλυπτά από τον Παρθενώνα. Προκάλεσε μόνον φθορές, αλλά δεν τα κατάφερε. Κομμάτιασε μόνον μία μετόπη. Οι συνεργάτες του Γάλλου πρεσβευτή σχεδίαζαν αργότερα την μεταφορά ολόκληρου του Θησείου, αλλά, ευτυχώς, δεν πρόλαβαν… 



Η μεταφορά του διεθνώς γνωστού αγάλματος «Αφροδίτη της Μήλου», που σήμερα βρίσκεται στο Λούβρο (Παρίσι), 23 Μαΐου 1820: «Το άγαλμα μεταφέρθηκε στο γιαλό του νησιού… Αν από θαύμα ζωντάνευε η θεά θα έκλαιγε πικρά καθώς την έσερναν στα βράχια, την αναποδογύριζαν και την κατρακυλούσαν άνθρωποι σε έξαλλη κατάσταση. Παραλίγο να γκρεμισθεί στην θάλασσα… Ακολούθησε πανδαιμόνιο γύρω από το κασόνι που την μετέφεραν. Οι Έλληνες δεν ήθελαν να το δώσουν. Ο κυβερνήτης του πολεμικού πλοίου κραύγασε στους ναύτες να ρίξουν το κασόνι στη λέμβο. Τότε άρχισε η μάχη. Σπαθιά και ρόπαλα ανέμισαν. Ο παπάς του νησιού δέχθηκε πολλά χτυπήματα στο κεφάλι και τη ράχη. Το ίδιο και οι Έλληνες που ζητούσαν βοήθεια από τον Θεό και αγωνίζονταν. Ο πρόξενος της Γαλλίας πολεμούσε καλά κρατώντας στο ένα χέρι σπαθί και στο άλλο ρόπαλο. Οι ναύτες τραβολογούσαν το κασόνι που χτυπιόταν δεξιά-αριστερά. Τότε, σ’ αυτήν τη μεταφορά έχασε η Αφροδίτη το αριστερό της χέρι, που βλέπομε σήμερα κομμένο…». Αργότερα έσπασε και το άλλο χέρι.



Λίγο πριν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο έγινε μετακίνηση της Αφροδίτης σε άλλη θέση. Όταν σήκωσαν το άγαλμα ανακαλύφθηκε πάνω στο βάθρο ένα κομμάτι χαρτί κιτρινισμένο από τον χρόνο, το οποίο έγραφε το εξής: 



«Στην λατρευτή μου Αφροδίτη της Μήλου επαναλαμβάνω με πόνο τα λόγια του Δροσίνη. Και στη συνέχεια ήταν γραμμένο ολόκληρο το ποίημα του Δροσίνη για την Αφροδίτη. Υπογραφή στο σημείωμα: «Με πόνο. Βεατρίκη Κώττα, ετών 12». Η ανεύρεση του σημειώματος αυτού και ο τρόπος της εκφράσεως των αισθημάτων της νεαρής Ελληνίδας έκαμαν τότε ζωηρότατη εντύπωση στο Παρίσι. Ο γαλλικός τύπος και το ραδιόφωνο του Παρισιού ασχολήθηκαν επανειλημμένα. Το σημείωμα τοποθετήθηκε σε μια γυάλινη θήκη και κατατέθηκε στα αρχεία του Λούβρου.



Ο Ιταλός Κορνήλιο Μάγνι γράφει το 1674 ότι «Όσοι ξένοι δεν μπορούσαν να μεταφέρουν τα μεγάλα αγάλματα, τους έκοβαν τα κεφάλια. Τα προώριζαν για τα σαλόνια και τα γραφεία των μεγιστάνων και φιλότεχνων της Ιταλίας – Γαλλίας – Ισπανίας – Γερμανίας».



Ο San Gallo κράτησε για τον εαυτό του την κεφαλή της Νίκης από το δυτικό αέτωμα του Παρθενώνα. 



Ο Δανός λοχαγός Hartmand απέσπασε δύο κεφάλια από την μετόπη. 



Κάθε ξένος που επισκεπτόταν την Ελλάδα, τα πληρώματα κάθε πολεμικού πλοίου που επισκέπτονταν κάποιο νησί ή κάποιο άλλο λιμάνι, ή τουρίστες που επισκέπτονταν τα αρχαία μας, αποσπούσαν κάποιο κομμάτι σαν σουβενίρ. Ο ακόλουθος της αγγλικής πρεσβείας στην Κων/πολη Ουίλλιαμ Τάρνερ συνήθιζε, όπως αφηγείται ο ίδιος, να τσακίζει τις μύτες των αρχαίων αγαλμάτων και να τις παίρνει για σουβενίρ (χαρακτηριστικό ψυχοπάθειας). 



Όταν ο Έλγιν άρπαζε τα γλυπτά του Παρθενώνα, την ίδια ώρα ο Εδουάρδος Κλαρκ έκλεβε το μεγάλο άγαλμα της Δήμητρας από την Ελευσίνα. 



Οι Ιταλοί έγδυσαν σχεδόν ολόκληρες περιοχές με αρχαία από την Μακεδονία. 



Άλλοι Γάλλοι σάρωσαν όλη την Πελοπόννησο και έκλεψαν το άγαλμα του Διός (Ολυμπία). 



Οι ευγενείς των ιταλικών πόλεων έχτιζαν τα παλάτια τους με μάρμαρα αρχαίων αρχιτεκτονημάτων της Αθήνας. 



Ο Γερμανός Ρούντολφ Φον Σούχεν που πέρασε από την Αθήνα γράφει ότι: «Ολόκληρη η Γένοβα ήταν χτισμένη με μάρμαρα και κίονες από την Αθήνα…».



Στην λεηλασία των ελληνικών αρχαιοτήτων διακρίθηκαν τον 16ο και 17ον αιώνα οι ζάπλουτοι αριστοκράτες της Φλωρεντίας. Υπήρχε μεγάλη, τεράστια ζήτηση στις ευρωπαϊκές μητροπόλεις. Εστεμμένοι και κροίσοι φιλοδοξούν να στολίσουν τους κήπους και τα ανάκτορά τους με ελληνικά γλυπτά όπως έκαναν και οι Ρωμαίοι μερικούς αιώνες πριν. Συχνότατα το εμπόριο αρχαιοκαπηλείας γινότανε μεταξύ των διπλωματών στην Ελλάδα και των αγοραστών ή των Τούρκων πασάδων και των αγοραστών. 



Τον 17ον αιώνα ένας λόγιος έγραψε: “Τον 17ο αιώνα ένας Άγγλος πλούσιος φεουδάρχης και ο πανίσχυρος δούκας του Μπάκινχαμ μεταφύτεψαν την Ελλάδα στην Αγγλία. Ακολουθούν οι Γάλλοι, οι Αυστριακοί και άλλοι με κάθε είδους έργα τέχνης που εύρισκαν στην υποδουλωμένη Ελλάδα…”



Στο Μουσείο «Ερμιτάζ – Αγία Πετρούπολη» οι ελληνικοί θησαυροί χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: 



Η πρώτη περιλαμβάνει έργα τέχνης που βρέθηκαν στη μητροπολιτική Ελλάδα, στην Ιωνία και στην Κάτω Ιταλία και μεταφέρθηκαν στην Αγία Πετρούπολη, καθώς και ρωμαϊκά αντίγραφα ελληνικών αρχαιοτήτων. 



Η δεύτερη κατηγορία περιλαμβάνει τις αρχαιότητες που προέρχονται από τις παρευξείνιες χώρες, όπου άνθισαν οι ελληνικές αποικίες από τους Αρχαϊκούς Χρόνους. Πρόκειται ασφαλώς για εκφάνσεις της ελληνικής τέχνης, όπως συνάγεται από το θεματολόγιο, την τυπολογία και την τεχνική κατασκευής των αντικειμένων αυτών. 



Αν συνυπολογίσουμε τους ελληνικούς θησαυρούς που υπάρχουν σε όλα τα μουσεία του κόσμου φθάνομε σε αστρονομικούς αριθμούς… 



Αθανάσιος Δέμος/ ΠΡΩΙΝΟΣ ΛΟΓΟΣ

Πιπέρι Cayenne, η Καυτερή Πιπεριά, κατα τον πάντων



Ανεβάστε την Θερμοκρασία, να χτυπήσει Κόκκινο. … «στα 35 χρόνια που ασκώ την ιατρική δεν έχω χάσει ούτε έναν ασθενή από καρδιακή προσβολή!» 
Αυτή είναι μια εκπληκτική δήλωση, αλλά ο Dr. John Christopher την κάνει με εμπιστοσύνη σε αυτό που λέει. “..Εάν ακόμη αναπνέουν τους δίνω ένα φλιτζάνι τσάι από cayenne (ένα κουταλάκι του γλυκού σε καυτό νερό), και μέσα σε λίγα λεπτά ξαναγυρίζουν στην ζωή !”

Cayenne (Καγιέν, πιπεριές τσίλι) η Καυτή Πιπεριά.
Το cayenne είναι ένας από τους πιο ταχείς δραστικούς ενισχυτές για την καρδιά και αυτό διότι τροφοδοτεί την καρδιά άμεσα. Να πως δουλεύει: Το cayenne διατηρεί την καλή λειτουργία του “ποταμού της ζωής”, επίσης γνωστού σαν κυκλοφορία του αίματος. Ένας μπλοκαρισμένος “ποταμός της ζωής” οδηγεί σε στενώσεις που προκαλούν έλλειψη οξυγόνου, πράγμα το οποίο οδηγεί σε οργανική δυσλειτουργία, αρρώστιες και σε σοβαρές περιπτώσεις καρδιακή προσβολή. Το πιπέρι cayenne λειτουργεί σαν αποφρακτικό που διαπερνά τα μπλοκαρίσματα, προσφέροντας οξυγονωμένο αίμα στα άρρωστα όργανα πολύ γρηγορότερα από οποιοδήποτε φάρμακο ή βότανο.
 
Αλλά αυτά δεν είναι μόνο αυτά, το cayenne έχει πολλά πλεονεκτήματα υγείας: Το cayenne λαμβανόμενο εσωτερικά σαν τσάι θα σταματήσει την αιμορραγία – ακόμη και σε μια σοβαρή πληγή ή τραύμα από σφαίρα – στις περισσότερες περιπτώσεις μέχρι να μετρήσετε ως το 10. Το cayenne έχει φυσικό ισχυρή εξισορροπητική επίδραση στην πίεση του αίματος. Όταν ενεργήσει στην κυκλοφορία του αίματος – πράγμα που το κάνει αμέσως – ρυθμίζει την πίεση του αίματος από την κορυφή του κεφαλιού σας μέχρι τα δάχτυλα των ποδιών σας. Έτσι μειώνεται η υψηλή πίεση.
Το cayenne είναι ένα άλλο ένα δώρο στην ανθρωπότητα.
Πάνω από 3.000 επιστημονικές μελέτες καταχωρημένες στην Εθνική Βιβλιοθήκη της Ιατρικής υποστηρίζουν την χρήση του cayenne ότιπρολαμβάνει και θεραπεύει πολλές κοινές ασθένειες. Δεν είναι όλα τα πιπέρια cayenne το ίδιο! Κάθε μια από τις πολλές ποικιλίες έχει διαφορετική χρήση και επίπεδο θερμότητας.

Οι μονάδες θερμότητας ή βαθμοί “Scoville” καθορίζονται από την ποσότητα των χημικών στοιχείων  που περιέχονται στο cayenne και τις ρητίνες του. Όσο υψηλότερο το επίπεδο, τόσο πιο καυτό είναι – και όσο πιο καυτό είναι, τόσο πιο ισχυρά θεραπευτικό είναι .
Το Cayenne ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ Paprika : Οι μονάδες θερμότητας στα πιπέρια cayenne κυμαίνονται από 0 έως 300.000 μονάδες. Η Paprika εχει 0 μονάδες. Τα πιπέρια Jalapeno έχουν μεταξύ 50.000 και 80.000 μονάδες. Τα πιπέρια Serrano περίπου 100.000 θερμικές μονάδες. ΤαAfrican Bird Peppers έχει κατά μέσο όρο 200.000 θερμικές μονάδες και τα Mexican habañerosείναι μεταξύ στις 250.000 και 300.000 θερμικές μονάδες.

Το Ultra-hot cayenne tincture (από πιπεριές βιολογικής γεωργίας) 300.000 θερμικών μονάδων επιδρά άμεσα στην πίεση σας, φέρνοντας νέο οξυγόνο στα ζωτικά όργανα του σώματος σας και ταυτόχρονα μεταφέρει τα τοξικά απόβλητα από τις ίδιες περιοχές ώστε να αποβληθούν από τον οργανισμό με μεγαλύτερη ευκολία!!!

Είναι πράγματι όπως τα λέει ο καθηγητής. Αν θέλετε να έχετε αποδείξεις απλά δοκιμάστε το, είναι πάμφθηνο αλλά καυτό. Επιλέξτε βιολογικό Cayenne και αρχίστε να το χρησιμοποιείτε από μικρές δόσεις που σιγά σιγά να αυξάνονται.
Επιπτώσεις του Cayenne Pepper Στα Έλκη : Το πιπέρι cayenne  είναι μέλος της οικογένειας Capsicum των λαχανικών, που είναι ευρύτερα γνωστή ως πιπεριές τσίλι. Είναι γνωστό βοτανικά ως το Capsicum annuum. Τα οφέλη του πιπεριού cayenne για την υγεία είναι απίστευτα. Μπορεί να κάνει τα πάντα, από τη θανάτωση των καρκινικών κυττάρων ως και να σταματήσει αμέσως τις επιθετικές καρδιοπάθειες. Το πιπέρι cayenne έχει βρεθεί να ‘ναι επίσης αποτελεσματικό στη θεραπεία του έλκους και άλλων γαστρεντερικών ασθενειών

Το πεπτικό έλκος οφείλεται κατά κύριο λόγο σε ένα βακτήριο. Παραγωγή οξέος στο στομάχι πάνω από ορισμένα επίπεδα επιδεινώνει τα συμπτώματα του πεπτικού έλκους. Το πεπτικό έλκος μπορεί να αντιμετωπιστεί με φυτικά φάρμακα όπως το κόκκινο πιπέρι. Το πιπέρι cayenne εμποδίζει τα έλκη σκοτώνοντας τα βακτήρια ενώ βοηθά επίσης στην τόνωση των επιθηλιακών κυττάρων του στομάχου ώστε να εκκρίνει προστατευτικά ουδέτερες ουσίες που εμποδίζουν το σχηματισμό ελκών.

Παλιότερα το πιπέρι cayenne θεωρούνταν ότι αύξανε τον πόνο του έλκους και αποφευγόταν γενικά από τους ασθενείς με έλκος. Ωστόσο, σήμερα, τόσο οι επιστήμονες όσο και μελέτες έχουν δείξει ότι το πιπέρι cayenne είναι μια εξαιρετική επιλογή για τη θεραπεία του έλκους και είναι πολύ χρήσιμο για τη μείωση των συμπτωμάτων στους ασθενείς.

Το πιπέρι cayenne έχει βρεθεί επίσης αποτελεσματικό στη θεραπεία άλλων νοσημάτων του γαστρεντερικού συστήματος. Εάν πάσχετε από πεπτικό έλκος δωδεκαδακτύλου, λαμβάνοντας πιπέρι καγιέν θα μειώσει σημαντικά τον κίνδυνο ανάπτυξης του έλκους. Το πιπέρι cayenne μπορεί να μειώσει ακόμη και τον πόνο και χρησιμεύει ως τοπικό αναισθητικό για την ίαση πληγωμένων ιστών στο στομάχι όπως και στον έλεγχο της αιμορραγίας.

Έχει τη δυνατότητα αναδόμησης των ιστών στο στομάχι και ενισχύει τη μεταφορά του αίματος στην περιοχή του ιστού με ταχύτερους ρυθμούς, βελτιώνοντας και την αφομοίωση των τροφών. Το cayenne pepper είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμίνης Α. Είναι επίσης μια καλή πηγή βιταμίνης Β6, βιταμίνη C, βιταμίνη Κ, το μαγγάνιο και φυτικές ίνες.
Κάνε κλίκ στην εικόνα να δεις τις μονάδες θερμότητας ή βαθμών “Scoville” των πιπεριών.
Διάβασε συνταγές και τρόπους χρήσης του cayenne και βάλτε σε χρήση την φαντασία σας.

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Εκείνες που «έσπασαν» το άβατον του Αγίου Όρους



Διαθήκες, προικοσύμφωνα και δωρεές ρίχνουν φως στις γυναίκες που «πάτησαν» στο Περιβόλι της Παναγιάς, παρά το άβατον, σε έρευνα που υπογράφει η αμερικανίδα βυζαντινολόγος Αλις Μαίρη Τάλμποτ
Ακόμη και τα θηλυκά ζώα λέγεται πως απαγορεύονται στον Αγιον Ορος. Στους δώδεκα αιώνες της ιστορίας του, τρεις είναι οι περιπτώσεις - καταγεγραμμένες επισήμως - όπου το άβατον έχει καταλυθεί και οι γυναίκες έχουν πατήσει σε κάποιες από τις 20 μονές που βρίσκονται στο Περιβόλι της Παναγιάς, ενώ κάποιες άλλες παραβάσεις φημολογούνται πως έγιναν στις αρχές του 20ού αιώνα.
Αφαντες από την επίσημη Ιστορία του Βυζαντίου και τις πηγές - με ελάχιστες εξαιρέσεις, όπως η Αννα Κομνηνή, κόρη του αυτοκράτορα Αλέξιου Κομνηνού και συγγραφέας του ιστορικού έργου «Αλεξιάς» -, οι γυναίκες έμεναν περιορισμένες στο σπίτι ή δούλευαν στα χωράφια. Χώρος γι' αυτές υπήρχε μόνο
στους βίους αγίων - γραμμένους από άνδρες - σε κάποιες επιστολές, σε μερικούς ύμνους, που είχαν οι ίδιες υπογράψει.
Η Αννα Κομνηνή, κόρη του αυτοκράτορα Αλέξιου Κομνηνού και συγγραφέας του ιστορικού έργου «Αλεξιάς»,  είναι από τις ελάχιστες γυναίκες οι οποίες βγήκαν από την ανωνυμία που επέβαλλε στο γυναικείο φύλο 
η βυζαντινή εποχή
 Κι όμως οι παραγκωνισμένες γυναίκες της βυζαντινής εποχής έχουν δυναμική παρουσία στα αρχεία της Αθωνικής Πολιτείας, στην οποία δεν μπορούσαν να πατήσουν, καθώς ο θρύλος θέλει τον Ιησού να δωρίζει τη χερσόνησο του Αθω στη μητέρα του και κατά συνέπεια η περιοχή θεωρείται απαγορευμένη ζώνη για άλλες γυναίκες. Πώς εξηγείται;

«Μοιάζει ειρωνικό το γεγονός ότι μπορεί κάποιος να αντλήσει τόσο πολλές πληροφορίες για τη ζωή της γυναίκας στο Βυζάντιο από τα αρχεία του Αγίου Ορους, δεδομένου ότι η πρόσβαση σε αυτό ήταν πάντοτε απαγορευμένη για τις εκπροσώπους του γυναικείου φύλου. Τα αρχεία αποκαλύπτουν ότι γυναίκες είχαν επαφή με τα μοναστήρια της Αθωνικής Πολιτείας κυρίως επειδή πούλησαν ή δώρισαν τις περιουσίες τους σε αυτά», εξηγεί η πρόεδρος της Μεσαιωνικής Ακαδημίας των Ηνωμένων Πολιτειών, Αλις Μαίρη Τάλμποτ, που έδωσε διάλεξη στη Γεννάδειο Βιβλιοθήκη με θέμα «Αναζητώντας γυναίκες στον Αθω».
Ιδιοκτήτριες αγροτικών εκτάσεων και αμπελιών, μύλων και εργαστηρίων, σπιτιών, ακόμη και μεταλλείων, οι γυναίκες αλλάζουν προφίλ μέσα από τα συμβόλαια που κάνουν με την Αθωνική Πολιτεία. Διαχειρίζονται την προίκα τους ή εκτελούν τη διαθήκη του νεκρού συζύγου τους. Πωλούν τα χωράφια τους για να εξασφαλίσουν τα λύτρα απελευθέρωσης των παιδιών τους που είχαν πιάσει αιχμάλωτα οι Αραβες. Δωρίζουν την περιουσία τους για να εξασφαλίσουν μνημόσυνα μετά τον θάνατό τους και πιθανόν μια θέση στον Παράδεισο. Διαπραγματεύονται και υπογράφουν - αν και αρκετές είναι αναλφάβητες. Και παίρνουν τα χρήματα στο χέρι, χωρίς μεσολαβητές.
«Επτάμισι μέτρα πάπυρο χρειάστηκαν για να καταγραφούν οι 110 αγορές που έκανε μέσα σε πέντε μήνες στην περιοχή των Σερρών η Θεοδώρα Αγγελίνα Καντακουζηνού - μητέρα του αυτοκράτορα Ιωάννη ΣΤ' Καντακουζηνού - το 1337-38. Στη λίστα των πωλητών της συγκαταλέγονται καλόγριες και γυναίκες που διαχειρίζονται μόνες τους την περιουσία τους. Οι τεράστιες εκτάσεις που απέκτησε όμως η Θεοδώρα και τις οποίες δώρισε στη Μονή Βατοπεδίου δεν ήταν αρκετές για να της εξασφαλίσουν έναν ήρεμο βίο. Τρία χρόνια μετά τις μαζικές αγορές της, βρέθηκε στη φυλακή από έναν αντίζηλο του γιου της και πέθανε έναν χρόνο αργότερα εκεί», είναι ένα από τα παραδείγματα που δίνει η επίτιμη διευθύντρια του ερευνητικού κέντρου βυζαντινών σπουδών Dumbarton Oaks στην Ουάσιγκτον.
Η Ιερακίνα δίνει στη Μονή Ξενοφώντος τον αμπελώνα της, το 1348, και διαπραγματεύεται απευθείας με τον ηγούμενο. Η Ευδοκία το 1112 περνά πολύ δύσκολες μέρες με την οικογένειά της στη Θεσσαλονίκη. Και παρά το γεγονός ότι ο άνδρας της ζει, εκείνη δίνει τη συγκατάθεσή της να πωληθεί στη Μονή Δοχειαρίου ένα αγροτεμάχιο που αποτελούσε τμήμα της προίκας της, ώστε να μη ζητιανεύουν τα παιδιά της. Δεν αφήνει μάλιστα τον σύζυγό της να διαπραγματευθεί, αλλά παίρνει την αποζημίωση απευθείας από τον ηγούμενο Νεόφυτο.
Η δε Αννα Καντακουζηνή Παλαιολογίνα είχε μια έκταση στην Ολυνθο, που καταλήφθηκε 00 υπέρπυρα, αντί της πραγματικής του τιμής, ήτοι 2.000 υπέρπυρα. Η Μονή έχτισε στο κτήμα ένα παρατηρητήριο για την ασφάλειά της και για να παρηγορήσουν την Αννα που έδωσε το χωράφι σε χαμηλή τιμή, οι μοναχοί υποσχέθηκαν να προσεύχονται για την ίδια, τον σύζυγο και τους γονείς της!
Πηγή:http://www.tanea.gr/



http://ektiesthisi.blogspot.com/2012/02/blog-post_18.html

Πέμπτη 16 Φεβρουαρίου 2012

“Η ασπιρίνη ισχυρό όπλο κατά του καρκίνου”



“Η ασπιρίνη ισχυρό όπλο κατά του καρκίνου” λέει ομογενής ερευνήτρια

 Κι όμως ίσως ένα ισχυρότατο όπλο στον πόλεμο κατά του καρκίνου να μην βρίσκεται στα εργαστήρια κάποιων εταιριών, αλλά στα ίδια μας τα σπίτια, μέσα στα φαρμακεία μας. Και φυσικά μιλάμε για την ταπεινή ασπιρίνη, για την οποία, μια ομογενής ερευνήτρια από την Αυστραλία, υποστηρίζει, ότι ενδεχομένως να αποτελεί ένα από τα πλέον ισχυρά όπλα κατά της ασθένειας.
Η δρ, Τάρα Καρνέζη, επικεφαλής ομάδας ερευνητών του αντικαρκινικού κέντρου της Μελβούρνης “Peter Mac Callum”,τονίζει στην έκθεση της που δημοσιεύτηκε στο ιατρικό περιοδικό “Cancer Cell”, ότι η ασπιρίνη και πιθανόν και άλλα φάρμακα της κατηγορίας των Μη Στεροειδών Αντιφλεγμονωδών Φαρμάκων (ΜΣΑΦ), μπορεί να αναστέλλουν τις μεταστάσεις και να κλείνουν τις διόδους διαφυγής των καρκινικών κυττάρων, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για νέα θεραπεία του καρκίνου.
Οι γιατροί εδώ και καιρό υποπτεύονταν, ότι η ασπιρίνη και τα άλλα ΜΣΑΦ, συμβάλλουν στην αναχαίτιση των μεταστάσεων. Δεν είχαν καταφέρει όμως να διαλευκάνουν τον μηχανισμό μέσω του οποίου τα εν λόγω φάρμακα το κατάφερναν. Η ομάδα της Ελληνίδας ερευνήτριας διαπίστωσε ότι η έκφραση ενός γονιδίου συνδέεται τόσο με την αύξηση του καρκίνου, όσο και με τον μηχανισμό της φλεγμονής και της διαστολής των αγγείων των λεμφαδένων, τα οποία έχουν κομβικό ρόλο στη μετακίνηση των καρκινικών κυττάρων.
Η διαστολή των αγγείων διευκολύνει το πέρασμα των καρκινικών κυττάρων μέσα από αυτά. Η ασπιρίνη που προκαλεί τη συστολή τους, δρα ανασταλτικά στη μετακίνηση τους. Τα αυστραλιανά ευρήματα, έρχονται να προστεθούν σε άλλα που θέλουν την ασπιρίνη να μειώνει την αύξηση των όγκων του προστάτη, του πνέυμονα, του εγκέφαλου, του παχέος εντέρου και του φάρυγγα.
Πάντως όλα αυτά είναι μέχρι στιγμής θεωρητικά και για να ενταχθεί η ασπιρίνη στο οπλοστάσιο των ογκολόγων θα πρέπει τα παραπάνω ευρήματα να εξεταστούν και με τη βοήθεια κλινικών μελετών.
Αισιοδοξούμε” αναφέρει η Ελληνίδα ερευνήτρια “ότι αυτή η ανακάλυψη είναι ένα κομμάτι του παζλ που θα οδηγήσει στη θεραπεία του καρκίνου.