Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Τα τείχη της Κωνσταντινούπολης θα χωρίζουν πάντα το Φως από το σκοτάδι



Πριν από 559 η Πόλις εάλω από τις ορδές του Μωάμεθ για να μείνει στην ιστορία η ηρωική θυσία του Έλληνα Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, με το μήνυμα ύψιστης ανδρείας: «Πάντες αυτοπροαιρέτως αποθανούμεν».

Η υπέρτατη πράξη ηρωισμού, η θυσία του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου και των γενναίων υπερασπιστών της Κωνσταντινουπόλεως έγραψε άλλη μία χρυσή σελίδα στον αέναο πόλεμο του Φωτός με το σκοτάδι.
Στην κρεατομηχανή της παγκοσμιοποίησης, το βασικό όπλο των ολετήρων της ανθρωπότητας είναι η επιβολή της λήθης. Η διαστρέβλωση της ιστορικής πραγματικότητας, ο θάνατος του Ηρωισμού και η καλλιέργεια ψευδοπροτύπων που θα παράγουν υπηρέτες και όχι Ελεύθερους Ανθρώπους. Ο Ήρωας άλλωστε ήταν είναι και θα είναι ο εφιάλτης των εξουσιαστών η εξουσία των οποίων πηγάζει από την αδικία.
Δεν είναι τυχαίο ότι στην Ελλάδα ο Ηρωισμός ήταν σκοπός ζωής, ενώ ο Ήρωας αποθεωνόταν από το Έθνος εδώ και χιλιάδες χρόνια. Από τους Θεούς και Ημίθεους της Αρχαιότητας, στους Αγίους και τους Μάρτυρες της νεώτερης ιστορίας. Η Ελλάδα στάθηκε υπέρμαχος της Αλήθειας και του Πολιτισμού ακριβώς επειδή το συμφέρον του συνόλου υπερείχε του ατομικού συμφέροντος. Η Θυσία για το Έθνος (=γένος) ήταν μία μυστηριακή πράξη που ευθύνεται και για την ίδια την επιβίωση του Ελληνισμού εν μέσω σφαγών και διωγμών.
Άλλωστε όλα τα έθνη έχουν ως βασικό στοιχείο της εκπαίδευσής τους την Ελληνική ιστορία ακριβώς επειδή διδάσκει με τον καλύτερο τρόπο την μάχη για την αλήθεια ως αντίποδα των αργυρίων. Ειδικά τις ημέρες μας που τα αργύρια της προδοσίας ρέουν άφθονα για να υποδουλώσουν λαούς, οι Παλαιολόγοι του Ελληνισμού είναι ο μόνος φάρος που θα κάνει τον άνθρωπο να αποστρέψει το πρόσωπο από την κίβδηλη λάμψη του εφήμερου πλούτου και να παραδοθεί στην έκσταση των υπέρλαμπρων αξιών, αυτές που αποθεώθηκαν για άλλη μία φορά σε αυτά τα ιερά χώματα την Τρίτη, 29 Μαΐου 1453. Την ημέρα που η βαρβαρότητα νόμιζε πως εξαφάνιζε την μήτρα της Αλήθειας και του πολιτισμού.

Αυτοί οι χαρακτηρισμοί μπορεί να λοιδορούνται και να χαρακτηρίζονται «αναχρονιστικοί» από τους διάφορους αναθεωρητές που θέλουν τους λαούς ως άμορφες μάζες κρύβοντας τις ατράνταχτες ιστορικές αλήθειες. Ναι, οι Έλληνες αγωνίστηκαν ενάντια σε μία κτηνώδη δύναμη που πρέσβευε το σκότος και την αδικία. Ενάντια σε βαρβαρικά στίφη που σήμερα γνωρίζουμε ότι έφεραν μόνο καταστροφή, τυραννία, μισανθρωπία. Και η απόδειξη για το ποιους αντιμετώπισε ο Κωνσταντίνος Παλαιολόγος, για το ποιους αντιμετωπίζει ιστορικά ο Ελληνισμός έρχεται από άκρως «προοδευτικά χείλη» που κανείς δεν τολμά να αμφισβητήσει:

«Ο πολιτισμός οφείλει να εξαφανίσει την Τουρκική φυλή προκειμένου να επιβιώσει!»

Όχι, δεν το λέει κάποιος «υπερεθνικιστής», κάποιος «φανατικός Ελληναράς» ή κάποιος «ρατσιστής». Το λέει ο άνθρωπος που έφερε την επανάσταση στην επιστημονική μελέτη της εξέλιξης των ειδών, του οποίου η θεωρία είναι σήμερα αναγνωρισμένη και διδάσκεται σε όλον τον πλανήτη εκτός από την Τουρκία: Ο Κάρολος Δαρβίνος!

Μα και οι ίδιοι οι Τούρκοι ακόμα και σήμερα τον επιβεβαιώνουν μέσα στον ίδιο τους τον «εθνικό» ύμνο:

«Αναγνώρισε το εσωτερικό σου σθένος, φίλε μου! Και σκέψου πώς μπορεί να αφανιστεί αυτή η φλογερή πίστη από αυτό το ρημαγμένο και ξεδοντιασμένο τέρας που λέγεται “πολιτισμός”;»
Ξεδοντιασμένο τέρας λοιπόν ο Πολιτισμός! Και εδώ υπάρχουν ελληνόφωνοι που αθωώνουν τον σφαγέα Κεμάλ ανάγοντας τον ακόμα και σε «κοινωνικό αγωνιστή»!
Συγκρίνετε τώρα με τον Ελληνικό Εθνικό Ύμνο ο οποίος είναι ο μόνος παγκοσμίως που δεν υμνεί κάποια «κρατική ανωτερότητα» αλλά μίαν υπέρτατη, πανανθρώπινη αξία: Ύμνος εις την Ελευθερίαν!
Αυτά τα γεγονότα αρκούν για να καταδείξουν την πραγματική υπεροχή του Ελληνισμού την οποία οφείλουμε να διαφυλάξουμε ως άξιοι κληρονόμοι. Όπως την διαφύλαξε ο άξιος κληρονόμος Κωνσταντίνος Παλαιολόγος από τον Βασιλιά της Σπάρτης Λεωνίδα, που μετά από 2,000 χρόνια είπε στον βάρβαρο κατακτητή τα ίδια ακριβώς λόγια:
«Το την Πόλιν σοι δούναι, ουτ΄ εμόν εστί ουτ΄ άλλου των κατοικούντων ενταύθα. Κοινή γαρ γνώμη πάντες αυτοπροαιρέτως αποθανούμεν μη φειδώμενοι της ζωής ημών». 
Ο χρόνος ως Κριτής πάντων, κατέδειξε την αθανασία των Παλαιολόγων και την αιώνια απαξίωση των εφιαλτών. Ας είναι αυτό το αλάνθαστο κριτήριο μας σήμερα και πάντα.

Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

Deja και παράξενες διεργασίες του εγκεφάλου μας



Τουλάχιστον μια φορά στη ζωή μας, όλοι έχουμε κάνει ή έχουμε πει πράγματα, τα οποία μας δημιουργούν την έντονη εντύπωση ότι έχουν ξαναγίνει. Τι παιχνίδια μας παίζει ο εγκέφαλός μας;


Σύμφωνα με το ygeianews, τα 10 πιο παράξενα φαινόμενα που συμβαίνουν κάποιες στιγμές στο μυαλό μας είναι τα εξής:

1. Deja vu

Το Déjà vu είναι η εμπειρία του να έχετε βιώσει ή δει μια νέα κατάσταση στο παρελθόν. Να νιώσετε σαν το γεγονός να έχει ήδη συμβεί ή να επαναλαμβάνεται. Η εμπειρία συνήθως συνοδεύεται από μια έντονη αίσθηση οικειότητας και μια αίσθηση παραδοξότητας ή παραξενιάς. Η "προηγούμενη" εμπειρία συνήθως αποδίδεται σε ένα όνειρο, αλλά μερικές φορές υπάρχει μια σταθερή αίσθηση ότι έχει πραγματικά συμβεί στο παρελθόν.

2. Deja Vecu

Το Déjà vécu είναι αυτό που οι περισσότεροι άνθρωποι δοκιμάζουν όταν νομίζουν ότι βιώνουν το deja vu. Déjà vu είναι η αίσθηση που έχει κάποιος όταν έχει δει κάτι πριν, ενώ déjà vécu είναι η εμπειρία του να έχει δει ένα γεγονός στο παρελθόν, αλλά με μεγάλη λεπτομέρεια, όπως το να αναγνωρίσει μυρωδιές και ήχους. Αυτό, επίσης, συνήθως συνοδεύεται από μια πολύ ισχυρή αίσθηση γνώσης για το τι πρόκειται να γίνει στη συνέχεια.

3. Deja Visite

Το Déjà visite είναι μια λιγότερο κοινή εμπειρία και περιλαμβάνει μια παράξενη γνώση ενός νέου τόπου. Για παράδειγμα, ίσως γνωρίζετε την τοποθεσία γύρω σας (μια νέα πόλη ή ένα τοπίο) παρά το γεγονός ότι ποτέ δεν την έχετε επισκεφτεί. Γνωρίζετε, δηλαδή, ότι είναι αδύνατο για σας να έχετε αυτή τη γνώση και όμως την έχετε.

4.Déjà senti

Το Déjà senti είναι το φαινόμενο του να έχεις ήδη νιώσει κάτι. Η φράση "αυτό το έχω ξανανιώσει" αποτυπώνει απόλυτα το Deja Senti. Αυτό είναι αποκλειστικά και μόνο ένα ψυχικό φαινόμενο και σπάνια παραμένει στη μνήμη μας αργότερα. Αρκετοί επιληπτικοί ασθενείς βιώνουν συχνά το deja senti.

5. Jamais Vu

Το Jamais Vu περιγράφει μια γνώριμη κατάσταση την οποία δεν αναγνωρίζουμε. Συχνά θεωρείται ότι είναι το αντίθετο του déjà vu. Ο παρατηρητής δεν αναγνωρίζει την κατάσταση αν και είναι γνωστό ότι παρευρισκόταν σε αυτή. Όπως όταν ένα άτομο προς στιγμήν δεν αναγνωρίζει ένα πρόσωπο, μια λέξη, ή έναν τόπο παρά το γεγονός ότι στην ουσία τα γνωρίζει.

6. Presue Vu

Το Presque Vu είναι πολύ παρόμοιο με την αίσθηση στην "άκρη της γλώσσας". Όταν κάποιος είναι έτοιμος να πει μια λέξη αλλά κολλάει το μυαλό του και δεν του βγαίνει.

7. L'esprit de l'escalier

L'esprit de l'escalier είναι όταν μας έρχεται μια ιδέα, μια έξυπνη σκέψη όταν είναι πολύ αργά. Είναι το γνωστό σε εμάς "κατόπιν εορτής".

8. Capgras Delusion

Το Capgras Delusion είναι το φαινόμενο κατά το οποίο ένα άτομο πιστεύει ότι ένας στενός φίλος ή ένα μέλος της οικογένειας του έχει αντικατασταθεί από ένα πανομοιότυπο και αναζητεί αυτόν που τον εξαπάτησε. Αυτή την αυταπάτη την συναντάμε σε άτομα που πάσχουν από σχιζοφρένεια.

9. Fregoli Delusion

Το Fregoli Delusion είναι ένα σπάνιο φαινόμενο του εγκεφάλου στο οποίο ένα άτομο έχει την πεποίθηση ότι διαφορετικοί άνθρωποι είναι το ίδιο πρόσωπο σε ποικίλες μεταμφιέσεις. Συχνά συνδέεται με την παράνοια και την πεποίθηση ότι το άτομο που είναι μεταμφιεσμένο προσπαθεί να τους καταδιώξει.

10. Prosopagnosia

Η Prosopagnosia είναι ένα φαινόμενο στο οποίο ένα άτομο αδυνατεί να αναγνωρίσει πρόσωπα των ανθρώπων ή αντικειμένων που έπρέπει να γνωρίζει. Οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν αυτή τη διαταραχή είναι συνήθως σε θέση να χρησιμοποιούν άλλες αισθήσεις τους για να αναγνωρίσουν τα άτομα – όπως αρώματα ενός προσώπου, το σχήμα ή το στυλ των μαλλιών τους, τον ήχο της φωνής τους, ή ακόμα και το περπάτημα τους. Μια κλασική περίπτωση αυτής της διαταραχής παρουσιάστηκε σε ένα βιβλίο το 1998 που ονομάζεται "Ο άνθρωπος που μπέρδεψε τη σύζυγό του με ένα καπέλο».

apocalypsejohn.com

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Ψέκασμα των Ουρανών και Παθογενές Μυκόπλασμα


Πηγή:terrapapers

Υπάρχουν 200 είδη μυκοπλάσματος. Τα περισσότερα δεν βλάπτουν. Μόνον τέσσερα-πέντε είναι παθογόνα. Το Mycoplasma Fermentans προέρχεται από τον πυρήνα του βακτηρίου Brucella. Ο παθογενής παράγοντας δεν είναι βακτήριο, ούτε ιός. Είναι μία μεταλλαγμένη μορφή του βακτηρίου Brucella, συνδυασμένο με τον ιό visna, από τον οποίο εξάγουν το μυκόπλασμα.


Το παθογενές μυκόπλασμα ήταν σχετικά αβλαβές. Η έρευνα όμως βακτηριδιολογικού πολέμου από το 1942 κατέληξε στη δημιουργία πλέον θανατηφόρων και μολυσματικών μορφών του μυκοπλάσματος. Οι ερευνητές εξήγαγαν το μυκόπλασμα από το βακτηρίδιο Brucella, και μορφοποίησαν την αρρώστια σε κρυσταλλική μορφή. Το έκαναν όπλο και το «δοκίμασαν» στον ανυποψίαστο πληθυσμό της Βόρειας Αμερικής.
Ο Dr. Maurice Hilleman, επικεφαλής ιολόγος της φαρμακευτικής εταιρείας Merck Sharp & Dohme, δήλωσε ότι αυτόν τον παθογόνο παράγοντα τον φέρουν όλοι στη Βόρεια Αμερική και πιθανόν οι περισσότεροι άνθρωποι σε όλον τον κόσμο!!!
Από το Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και έπειτα, και ειδικά μετά το 1970, υπήρξε μια τεράστια αύξηση στις εκφυλιστικές ασθένειες του νευρικού και του ανοσοποιητικού συστήματος, και ειδικά με την άφιξη ανήκουστων ασθενειών, όπως το σύνδρομο της χρόνιας κοπώσεως και του AIDS.
Σύμφωνα με τον Dr. Shyh-Ching Lo, ανώτερο ερευνητή του Ινστιτούτου παθολογίας το Αμερικανικού στρατού και κορυφαίο ερευνητή του μυκοπλάσματος, αυτός ο παθογόνος παράγοντας προκαλεί τις παρακάτω ασθένειες:
Περιλαμβάνονται το AIDS, καρκίνος, σύνδρομο χρόνιας κοπώσεως, κολίτιδα του Crohn, διαβήτης τύπου I, σκλήρυνση κατά πλάκας, πάρκινσον, ασθένεια του Wegener, και άλλες όπως ρευματοειδής αρθρίτιδα και η νόσος του Αλτσχάιμερ. Τα έγγραφα προέρχονται κατά 80% από επίσημα των κυβερνήσεων των ΗΠΑ και του Καναδά. Το άλλο 20% από τα Journal of the American Medical Association, New England Journal of Medicine και Canadian Medical Association Journal.
mycoplasma
ΠΩΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟ ΜΥΚΟΠΛΑΣΜΑ: Το μυκόπλασμα (διάβασε και ΕΔΩ) δρα μπαίνοντας στα κύτταρα του σώματος. Αυτό εξαρτάται από το DNA σας. Μπορεί να αναπτύξετε νευρολογικές ασθένειες εάν καταστρέφει κύτταρα στον εγκέφαλό σας, ή κολίτιδα του Crohn, εάν εισβάλει και καταστρέφει κύτταρα στην κοιλιά σας.
Αφού μπει στο κύτταρο, μπορεί να μην κάνει τίποτα για 10, 20 ή 30 χρόνια, αλλά ένα τραύμα ή ένα εμβόλιο μπορεί να το ενεργοποιήσει. Επειδή το παθογενές μυκόπλασμα είναι μόνον το DNA του μεταλλαγμένου βακτηριδίου, δεν διαθέτει όργανα για να επεξεργαστεί τις τροφές του.
Έτσι, μεγαλώνει παίρνοντας έτοιμες στερόλες από το κύτταρο που το φιλοξενεί. Στην κυριολεξία σκοτώνει το κύτταρο. Το κύτταρο διαλύεται και ότι απομείνει μπαίνει στην κυκλοφορία του αίματος.
Επειδή ο κρυσταλοποιημένος παθογενής παράγοντας διαλύεται στο αίμα, οι συνηθισμένες εξετάσεις αίματος και ιστών δεν αποκαλύπτουν την παρουσία τους. Το μυκόπλασμα κρυσταλοποιείται μόνο σε 8.1 pH, και το αίμα έχει 7.4 pH. Έτσι, ο γιατρός σας, μη έχοντας αποδείξεις, νομίζει ότι είστε κατά φαντασία ασθενής.
Πηγή κειμένου:http://www.terrapapers.com/?p=8268

Δευτέρα 7 Μαΐου 2012

Χρησιμοποιήθηκαν πυρηνικές βόμβες στην αρχαιότητα;



Χρησιμοποιήθηκαν πυρηνικές βόμβες στην αρχαιότητα; Πάντως ο Οπενχάιμερ ο πατέρας της ατομικής βόμβας όταν ρωτήθηκε αν ήταν η πρώτη φορά που δοκιμάστηκε η ατομική βόμβα είπε: Στην σύγχρονη εποχή ναι, αφήνοντας να εννοηθεί ότι παλαιοτέρα χρησιμοποιήθηκαν πάλι, με αποδείξεις τους σκελετούς που είναι στην πόλη Daro της Ινδίας οι οποίοι σε εξέταση που τους έγινε βρέθηκε πάνω τους ραδιενέργεια 50 φορές πάνω από τα επιτρεπόμενα όρια. Οι τοίχοι και τα θεμέλια της αρχαίας πόλης είναι λιωμένoι μαζί, και κυριολεκτικά έχουν υαλοποιηθεί.
Από το περιοδικό Αναζήτηση
το είδαμε: apocalypsejohn


Under Creative Commons License: Attribution

Κυριακή 6 Μαΐου 2012

Μεταμόσχευση εγκεφάλου



Στην εποχή μας που σχεδόν κάθε μέρος του σώματος μπορεί να μεταμοσχευτεί και να αντικατασταθεί από κάποιο άλλο αν χρειαστεί, αναρωτιόμουν αν η μεταμόσχευση εγκεφάλου έφυγε από τη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας και μπήκε στη σφαίρα του εφικτού. Ψάχνοντας στο διαδίκτυο για το θέμα (όπου ψάχνω κάθε τρελή ιδέα που μου κατεβαίνει στο μυαλό) βρήκα αυτή την πολύ καλή άποψη την οποία και μεταφράζω για γνώση και προβληματισμό.

Όσο περνά ο καιρός η ανθρωπότητα στην αναζήτηση της για γνώση σπρώχνει τα όρια όλο και περισσότερο. Οι επιστημονικές ανακαλύψεις που κάνουν τα αδύνατα δυνατά, πλέον διαδέχονται η μια την άλλη με μορφή χιονιστιβάδας. Γι'αυτό η μέρα που η μεταμόσχευση εγκεφάλου θα είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο δε φαντάζει πια τόσο μακρινή. Μέχρι σήμερα κάτι τέτοιο φάνταζε αδύνατο, όμως οι εκτεταμένες έρευνες που διεξάγονται συνεχώς, στόχο έχουν να πετύχουν αυτό το μέγιστο ιατρικό θαύμα.

Για κάποιο μη ειδικό, η μεταμόσχευση εγκεφάλου δεν είναι τίποτα άλλο από τη μεταφορά του εγκεφάλου από ένα σώμα σε άλλο. Φαντάζει παρατραβηγμένο αλλά ήδη υπήρξε συζήτηση κατά πόσο θα έπρεπε μια τέτοια διαδικασία να ονομάζεται μεταμόσχευση εγκεφάλου ή μεταμόσχευση σώματος. Παρόλη αυτή την προς το παρόν άσκοπη συζήτηση, η όλη ιδέα δεν έχει ακόμα διαμορφωθεί λόγω της αδυναμίας των νευρικών κυττάρων να επουλωθούν κανονικά, εμποδίζοντας με αυτό το τρόπο ομαλές και ακριβείς μεταφορές μηνυμάτων. Επιπρόσθετα η αλληλεπίδραση με τον νωτιαίο μυελό δημιουργεί δυσκολίες στην επιτυχία του όλου εγχειρήματος αφού υπάρχει μεγάλη πιθανότητα τα νεύρα να μην ταιριάζουν. Με άλλα λόγια, η μεταμόσχευση μπορεί να προκαλέσει τη σύναψη νευρικών απολήξεων που ελέγχουν ένα μέρος του εγκεφάλου με νευρικές απολήξεις που ελέγχουν κάποιο άλλο μέρος με αποτέλεσμα το πλήρες χάος και την έλλειψη συγχρονισμού.

undefined
http://blog.dreamstime.com

Η απάντηση στο πρόβλημα βρίσκεται στη διατήρηση της μνήμης και της ταυτότητας του ατόμου. Χωρίς τη διατήρηση των βασικών στοιχείων της προσωπικότητας η όλη διαδικασία είναι απλά μάταια. Ένα πιο ρεαλιστικό σενάριο θα ήταν η μερική μεταμόσχευση εγκεφάλου όπου ένα συγκεκριμένο μέρος, όπως για παράδειγμα ένας μόνο λοβός, μεταμοσχεύεται. Πειράματα που έγιναν στο παρελθόν σε ποντίκια στέφθηκαν με επιτυχία. Ο Δρ Ρόμπερτ Τζ. Γούαιτ από το Οχάιο έχει ήδη κάνει αμέτρητες πειραματικές μεταμοσχέσεις εγκεφάλου σε πίθηκους. Ο Δρ ισχυρίζεται ότι έχει επινοήσει μεθόδους με τις οποίες το ανθρώπινο μυαλό μπορεί να απομονωθεί από την παροχή αίματος και να κρατηθεί ζωντανό για μικρό χρονικό διάστημα και με τις αστραπιαίες επιστημονικές εξελίξεις στη λειτουργία του νωτιαίου μυελού, η μεταμόσχευση εγκεφάλου δεν φαντάζει πλέον σαν ένα μακρινό μυθικό ενδεχόμενο. Επίσης, υπάρχουν άρθρα που αναφέρονται συχνά στον εγκέφαλο σαν ένα "ανασιολογικά προνομιούχο χώρο" υπονοώντας με αυτό τον τρόπο στη δυνατότητα για  ανεξάρτητη εγκεφαλική λειτουργία και μεταμόσχευση.


undefined


Η πιο συναρπαστική άποψη αυτής της διαδικασίας είναι το πως η ανθρωπότητα θα μεταμορφωθεί σε μια τάξη αθάνατων. Ας υποθέσουμε ότι η πρώτη μεταμόσχευση πραγματοποιείτο σε ένα άτομο με υγιές εγκέφαλο που όμως υπέφερε από καρκίνο και σε ένα άλλο άτομο που είναι σχεδόν νεκρό εγκεφαλικά, αλλά με ένα υγιές σώμα. Οι δύο εγκέφαλοι θα συγχωνεύονταν μέχρι ο υγιής εγκέφαλος να επιικρατήσει του υγιούς σώματος. Έτσι με αυτό το τρόπο θα έχουμε ένα υγιές άτομο αντί δύο αδύναμα, άρρωστα άτομα. Ακολουθώντας τη θεωρία του Δαρβίνου για την επικράτηση του ισχυρότερου, περνούμε με αυτό το τρόπο σε ένα νέο είδος ανθρώπου ουσιαστικά αθάνατου και χωρίς ασθένειες.

Από τα πιο πάνω αμέσως οδηγούμαστε στη μεγαλύτερη δημόσια συζήτηση αναφορικά με τα ηθικά θέματα που προκύπτουν από τη μεταμόσχευση αυτή. Με τα θέματα αυτά ασχολείται η βιοηθική

Η γνώμη μου είναι ότι πρόκειται για μια ανάρμοστη καταπάτηση και ένα επικίνδυνο παιχνίδι με τη φύση. Θέτει σε αμφισβήτηση το όλο νόημα της ζωής και της ηθικότητας. Η επιστήμη αξιώνει αλλά ποτέ δεν εγγυάται.  Ο συγκερασμός προσωπικοτήτων, ηλικιών, η ανταλλαγή των φύλων είναι σίγουρα ένα πολύπλοκο και εξαιρετικά δύσκολο θέμα. Ο άνθρωπος τυφλώνεται από την έλξη που ασκεί πάνω του η επιστήμη και δεν μπόρει να προβλέψει την επικείμενη καταστροφή που τον περιμένει. Αυτό που ξεχνά είναι ότι το πιο όμορφο δώρο που έκανε ο Θεός στον άνθρωπο είναι η ζωή. To να απορρίπτουμε το δώρο του Θεού ισοδυναμεί με την υπέρτατη ύβρι που θα οδηγήσει με σιγουριά στην καταστροφή.

Οι αγγλομαθείς μπορούν να βρουν το άθρο στην αρχική του μορφή εδώ (πατήστε πάνω στην υπογραμισμένη λέξη ή εναλλακτικά βάλτε στο browser σας την ακόλουθη διεύθυνση http://theviewspaper.net/brain-transplant-is-it-feasible-and-achievable/)
undefined
www.rncasemanager.com
ΠΗΓΗ: http://skotadi-fos.blogspot.com/2010/03/blog-post_20.html 

Σάββατο 5 Μαΐου 2012

Οι σούπερ-υγιεινές τροφές του Μαΐου

undefined

Για να έχετε την απαιτούμενη ενέργεια και να απολαύσετε τις ηλιόλουστες μέρες και γλυκές βραδιές του Μαΐου, πρέπει να παρέχετε στον εαυτό σας το σωστό «καύσιμο». Με ποιες τροφές θα τα καταφέρετε;
Οι ημέρες γίνονται ολοένα και πιο ζεστές και οι βραδιές του Μαΐου παραμένουν δροσερές και απολαυστικές, σηκώνοντάς μας από τον καναπέ και στέλνοντάς μας έξω, σε διάφορες δραστηριότητες. Είναι μια καλή εποχή για ποδήλατο, περιπάτους, πεζοπορίες, βόλτες, ακόμα και για τα πρώτα μπάνια και οι πιο δραστήριοι σίγουρα έχουν αρχίσει να επιδίδονται σε διάφορα αυτό το διάστημα.
Όλες αυτές οι δραστηριότητες, όμως, συν η θερμοκρασία που σιγά-σιγά αυξάνεται, απαιτούν από εμάς ενέργεια, την οποία μπορεί να μας δώσει η σωστή διατροφή και οι κατάλληλες επιλογές τροφών, ειδικά φρούτων και λαχανικών, που βρίσκονται στην εποχή τους αυτή την περίοδο. Αν δεν γνωρίζετε τι να επιλέξετε και τι είναι καλύτερο να βάλετε στο καλάθι του σούπερ-μάρκετ και στη συνέχεια στο πιάτο σας, τότε η παρακάτω λίστα θα σας φανεί χρήσιμη.
Φράουλες: ένα δροσιστικό επιδόρπιο
Μικρότεροι τις πασπαλίζαμε με ζάχαρη και τις καταβροχθίζαμε πίνοντας μετά και το γλυκό ζουμί τους. Έχοντας κόψει οι περισσότεροι πλέον τη ζάχαρη ή έστω προτιμώντας την καστανή με το ανοιξιάτικο αυτό φρούτο, οι φράουλες έχουν μετατραπεί σε ένα ακόμη πιο υγιεινό σνακ, πλούσιο σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά, με τις θερμίδες τους να μην ξεπερνούν τις 40 ανά 100 γραμμάρια (χωρίς τη ζάχαρη φυσικά). Πώς να τις απολαύσετε: Προσθέστε τες στη φρουτοσαλάτα σας, στο γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά ή απολαύστε τες σκέτες κι αν έχετε χρόνο, γιατί να μην φτιάξετε τη δική σας μαρμελάδα φράουλα;
Ραπανάκια: και για την όρεξη και για την υγεία σας
Ένα από τα τραγανιστά και με λιγοστές θερμίδες σνακ του Μαΐου, τα ραπανάκια είναι γεμάτα βιταμίνες, διατηρώντας υψηλή περιεκτικότητα σε νερό, βοηθώντας μας να αισθανόμαστε χορτάτοι με λίγες θερμίδες (τα 3 μικρά ραπανάκια αποδίδουν μόλις 10 θερμίδες). Πώς να τα απολαύσετε: Κόψτε τα και προσθέστε τα στη σαλάτα για να της δώσετε μια γεύση που θα πιπερίζει. Μπορείτε ακόμη να το βάλετε στο γκριλ και να τα προσθέσετε στη σαλάτα στη συνέχεια.
Αβοκάντο: φουλ στα καλά λιπαρά
Είναι κρεμώδη, απολαυστικά και χορταστικά, αποτελώντας ένα πολύ «γεμάτο» σνακ ή συνοδευτικό στο γεύμα σας, πλούσιο σε φυτικές ίνες, κάλιο, βιταμίνη C και Κ και φυλλικό οξύ. Γι’ αυτό που είναι διάσημα τα αβοκάντο, όμως, είναι τα καλά λιπαρά τους, τα οποία δρουν ευεργετικά στην υγεία της καρδιάς. Χρειάζεται προσοχή, παρ’ όλ’ αυτά, στις ποσότητες που θα καταναλώσετε αν προσέχετε τη σιλουέτα σας, καθώς μια μόνο φέτα του φρούτου ξεπερνά τις 50 θερμίδες, ενώ ένα ολόκληρο αβοκάντο μπορεί να φτάσει και τις 300. Πώς να το απολαύσετε: Αφαιρέστε τη μαγιονέζα από το σάντουιτς που παίρνετε στη δουλειά και προσθέστε του αβοκάντο, έτσι ώστε να έχει κρεμώδη υφή, χωρίς τις κενές θερμίδες της μαγιονέζας. Ακόμη, μπορείτε να προσθέσετε μικρά κομμάτια στη σαλάτα σας.
Μανιτάρια μορέλ: ακριβά, αλλά θρεπτικά
Βρίσκονται στην εποχή τους και παρ’ όλο που μπορεί να μην τα βρείτε πολύ εύκολα ή να χρειαστεί να πληρώσετε κάτι παραπάνω γι’ αυτά, τα συγκεκριμένα μανιτάρια παρέχουν βιταμίνες του συμπλέγματος Β, κάλιο και φωσφόρο, μεταξύ άλλων θρεπτικών συστατικών. Πώς να τα απολαύσετε: Δοκιμάστε τα σπογγώδη αυτά μανιτάρια με το κοτόπουλο, με κρεατικά ή στο γκριλ, προκειμένου να τους δώσετε γεύση και να ενισχύσετε την πρωτεΐνη τους.
Βερίκοκα: ήρθε η ώρα να μάθετε «τι εστί βερίκοκο»
Είναι γευστικά, αρωματικά και ένα από τα φρούτα που σημαίνουν την έλευση του καλοκαιριού. Μπαίνουν στην εποχή τους στα μέσα Μαΐου και αποτελούν πολύ καλή πηγή βιταμινών Α και C, ενώ είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και κάλιο, χορταίνοντας μας αρκετά και για πολλή ώρα και φέρνοντας ισορροπία νατρίου-καλίου στον οργανισμό μας, βοηθώντας στο να διατηρηθεί η αρτηριακή μας πίεση σε φυσιολογικά επίπεδα. Πώς να τα απολαύσετε: Σκέτα στη δουλειά σαν σνακ, μιας και μπορείτε να τα κουβαλάτε παντού και πάντα μαζί σας ή να τα προσθέσετε στη σαλάτα σας, κόβοντάς τα σε μικρά κομμάτια.
Φύλλα πικραλίδας: ένα λαχανικό που θα τονώσει τη σαλάτα σας
Όλοι γνωρίζουμε καλά ότι τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά αποτελούν μια νότα υγείας στη διατροφή μας και τα φύλλα πικραλίδας αποτελούν μια ιδιαιτέρως «δυνατή», αλλά όχι και τόσο διαδεδομένη επιλογή. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυλλικό οξύ και μαγνήσιο, όπως επίσης φώσφορο και χαλκό, ενώ ταυτόχρονα περιέχουν υψηλές ποσότητες βήτα-καροτίνης, γνωστής και ως προβιταμίνη Α, αντιοξειδωτικής ουσίας που τονώνει το ανοσοποιητικό. Πώς να το καταναλώσετε: Σοτάρετέ τα με σκόρδο ή σιγοβράστε τα ή προσθέστε τα στη σαλάτα ή στη σούπα σας.
Κεράσια: το… κερασάκι στην τούρτα
Επιτέλους έφτασε η εποχή τους και μπορούμε να γεμίσουμε και πάλι το μπολ με κεράσια, τρώγοντάς τα ένα-ένα και χαλαρώνοντας με την ανοιξιάτικη αυτή γεύση. Είναι αντιοξειδωτικά, περιέχουν βιταμίνη C και Α, ενώ ανάμεσα στα θρεπτικά συστατικά τους βρίσκουμε και το κάλιο, το ασβέστιο, το φώσφορο, το σίδηρο, το μαγνήσιο κ.ο.κ. Τα μεταλλικά άλατά τους μειώνουν τη σωματική κόπωση, ενώ τα κεράσια δρουν ευεργετικά και όσον αφορά τη λειτουργία του εντέρου. Οι θερμίδες τους είναι επίσης πολύ χαμηλές (4 θερμίδες ανά κεράσι), δίνοντάς μας το ελεύθερο να τα απολαύσουμε και να γλυκαθούμε. Πώς να τα καταναλώσετε: Η καλύτερη επιλογή είναι σκέτα, αλλά παρ’ όλ’ αυτά μπορείτε να πιείτε το χυμό τους ή να τα κόψετε και να τα προσθέσετε στο γιαούρτι ή τα δημητριακά.
Μάραθος: θαυματουργό βότανο
Μοιάζει με τον άνηθο και κάνει καλό στις νέες μητέρες, όσον αφορά την προώθηση παραγωγής γάλακτος. Είναι ευεργετικός, όμως, και στους υπόλοιπους, καθώς μπορεί να κάνει καλό στο φούσκωμα, τη διάρροια, τις αναπνευστικές διαταραχές που αυτή την περίοδο είναι συχνές, τη δυσκοιλιότητα, τους κολικούς κ.ο.κ., ενώ έχει αποδειχτεί η ευεργετική του δράση και όσον αφορά την αναιμία. Πώς να τον καταναλώσετε: Μπορείτε να τον προσθέσετε στο κρέας, στο σπανακόρυζο, στις σουπιές και το χταπόδι ή να φτιάξετε μαραθοπιτάκια με σφολιάτα, μάραθο, δυόσμο και κρεμμύδια.
Ρόκα: πράσινη και δροσερή
Άλλο ένα πράσινο φυλλώδες λαχανικό, η ρόκα, μπορεί εύκολα να «κερδίσει» τα περισσότερα συστατικά μιας σαλάτας, αφού περιέχει 8 φορές περισσότερο ασβέστιο, 5 φορές περισσότερη βιταμίνη Α, βιταμίνη C και βιταμίνη K και 4 φορές περισσότερο σίδηρο από το μαρούλι , σύμφωνα με τους ειδικούς. Πώς να το καταναλώσετε: Μα φυσικά στις καλοκαιρινές σαλάτες, στο ντάκο, αλλά και στα ζυμαρικά σας.