Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

Βήμα για την ανθρωπότητα ο ΟΗΕ ετοιμάζει Διπλωμάτη για την πρώτη επαφή με ξένη έλλογη ζωή!!


Κολοσσιαίο βήμα για την ανθρωπότητα χαρακτηρίζετε η πρόθεση του ΟΗΕ να ορίσει εκπρόσωπο του για τυχόν επαφή με έλλογα οντά.  Το επίμαχο ζήτημα το ποιος πρέπει να μιλήσει σε έναν αλλοδαπό από άλλο πλανήτη  σύντομα θα επιλυθεί.
Τα Ηνωμένα Έθνη πρόκειται να διορίσουν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου τη  Δρ Mazlan Othman ,η οποία  ηγείται το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για της Διαστημικές  Υποθέσεις (Unoosa) 

Τα νέα της καθήκοντα θα είναι η επικοινωνία με τυχών εξωγήινους πολιτισμούς.

Η Mazlan Othman ειναι μαλαισιανη αστροφυσικός και θα ενημερώσει τους συνέδρους σε μια επιστημονική διάσκεψη που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα στο Λονδίνο, ότι υπάρχει αυξημένη πιθανότητα  συνάντηση με εξωγήινη ζωή μετά από συνεχείς ανακαλύψεις εκατοντάδων πλανητών γύρω από άλλα άστρα. 

Στη συνάντηση επίσης θα ανακοινώσει, ότι θα διευθύνει το γραφείο του ΟΗΕ και ότι θα είναι υπεύθυνος για την πρώτη επαφή με αλλοδαπούς που είτε φτάνουν εδώ από έναν άλλο κόσμο ή, το πιθανότερο, να επικοινωνήσουν μαζί μας.

Τα  Ηνωμένα Έθνη ανέφεραν ότι πρέπει να είναι έτοιμα να απαντήσουν και να  συντονίσουν την ανθρωπότητα σε οποιαδήποτε πρώτη επαφή.

Ο Δρ Othman πρόσφατα ανέφερε οτι οι επιστήμονες έχουν ανακάλυψη πολλούς πλανήτες σαν τη Γη σε τροχιά γύρω από μακρινά άστρα και αυτό δείχνει ότι η ευφυής ζωή μπορεί να είναι ένα κοινό στο σύμπαν από ότι πολλοί επιστήμονες  κάποτε υπόθεταν.


"Η διαρκής αναζήτηση της εξωγήινης επικοινωνίας, από διάφορους φορείς , στηρίζει την ελπίδα ότι κάποια μέρα, η ανθρωπότητα θα λάβει σήματα από εξωγήινους".  " Όταν το κάνουμε αυτό , θα πρέπει να έχουμε σε εφαρμογή μια συντονισμένη αντίδραση η οποία θα λαμβάνει υπόψη όλες τις ευαισθησίες που σχετίζονται με το θέμα . Τα Ηνωμένα Έθνη θα έχουν  ένα έτοιμο μηχανισμό συντονισμού" ανάφερε η Δρ Othman.

Ο καθηγητής Richard Crowther , ειδικός στο δίκαιο του διαστήματος και της διακυβέρνησης στο Ηνωμένο Βασίλειο στον  Οργανισμό Διαστήματος και ο οποίος ηγείται της αντιπροσωπείας της Βρετανίας στον ΟΗΕ για το θέμα, είπε: " η Othman είναι απολύτως το πλησιέστερο άτομο που έχουμε σε για ένα εκπρόσωπο της ανθρωπότητας. "

*Η UNOOSA είναι υπεύθυνη για την ειρηνική χρήση του διαστήματος  και περιλαμβάνει πιθανά ζητήματα που ενδέχεται να συνεπάγονται τη διαστημική τεχνολογία, καθώς και την ετοιμότητα και τα πρωτόκολλα , αν ένας αστεροειδής ή κομήτης βρισκόταν σε άμεση τροχιά σύγκρουσης με τη Γη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου