Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Το «σούπερ χάπι της μακροζωίας» προ των πυλών

senior-couple-smiling

Η ανάπτυξη ενός «σούπερ χαπιού» που θα χαρίζει μακροζωία, βοηθώντας τους ανθρώπους να υπερβαίνουν τα 100 έτη ζωής, φαίνεται ότι δεν ανήκει πλέον στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας καθώς, όπως υποστηρίζουν επιστήμονες, θα μπορούσε να είναι έτοιμο για δοκιμή εντός της επόμενης τριετίας.
Το φάρμακο, αναφέρουν οι ειδικοί, έχει σχεδιασθεί ώστε να μιμείται τη δράση τριών διαφορετικών γονιδίων, τα οποία σύμφωνα με τα ευρήματα ερευνών συμβάλλουν στη μακροβιότητα, αυξάνοντας σημαντικά τις πιθανότητες ενός ανθρώπου όχι μόνο να «τα κατοστήσει», αλλά να ζήσει πάνω από 100 χρόνια.
Τα δύο από τα γονίδια αυτά, εξηγούν οι επιστήμονες, αυξάνουν την παραγωγή «καλής» HDL χοληστερόλης στον οργανισμό, μειώνοντας τον κίνδυνο καρδιοπάθειας και εγκεφαλικού επεισοδίου, ενώ το τρίτο γονίδιο βοηθάει στην πρόληψη του διαβήτη.
Επιπλέον, μελέτες δείχνουν ότι τα άτομα που διαθέτουν και τα τρία αυτά γονίδια (τα οποία εντοπίσθηκαν για πρώτη φορά σε μια ομάδα Εβραίων με μέσο όρο ηλικίας τα 100 έτη) έχουν 80% λιγότερες πιθανότητες να αναπτύξουν Αλτσχάιμερ.
Όπως επεσήμανε ο Dr Nir Barzilai, διευθυντής στο Ινστιτούτο Έρευνας της Γήρανσης του Κολεγίου Ιατρικής Albert Einstein στη Νέα Υόρκη, το πρώτο φάρμακο μακροζωίας που θα μιμείται τη δράση των τριών αυτών γονιδίων αναμένεται να είναι έτοιμο για δοκιμή σε μελέτες εντός των επομένων τριών ετών.
Πηγή: Telegraph
Αντιγραφή κειμένου από: http://www.healthview.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου