Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2011

Ένα βήμα πριν από το χάπι της αθανασίας!



«Να τα εκατοστήσεις» είναι συνήθως η ευχή που δίνουμε σε κάποιον στα γενέθλιά του, μόνο που πλέον τα εκατό χρόνια ζωής φαντάζουν λίγα, χάρη σε μια ανακάλυψη επιστημόνων που υπόσχεται το χάπι για την παράταση της ζωής.
  Το χάπι βρίσκεται σε ερευνητικό στάδιο και πρόκειται να μπει στην πειραματική του φάση στα επόμενα τρία χρόνια. Χάρη στην ιδιότητα του να μιμείται την δράση των τριών υπεργονιδίων, μπορεί να προσφέρει πολλά χρόνια ζωής στον άνθρωπο, ξεπερνώντας τα εκατό.
Πως λειτουργεί;
  Ένας από του βασικούς κινδύνους που απειλούν την υγεία των ηλικιωμένων είναι οι καρδιαγγειακές παθήσεις και τα εγκεφαλικά. Δύο από τα υπεργονίδια αυτά είναι υπεύθυνα για την αύξηση της καλής χοληστερίνης, ενώ το τρίτο καταπολεμά τον διαβήτη.
  Έχει καταγραφεί σε έρευνες ότι τα άτομα εκείνα που γεννιούνται με τα τρία αυτά γονίδια έχουν πολλές πιθανότητες να ξεπεράσουν τα εκατό χρόνια, ενώ το 80 τοις εκατό από αυτά είναι πιθανό να μην προσβληθεί ποτέ από τη νόσο Αλτσχάιμερ. Τα καλά νέα έρχονται για τους υπέρβαρους και τους καπνιστές οι οποίοι παρά το περιττό βάρος τους  και το τσιγάρο μπορούν να γίνουν και αυτοί αιώνιοι!
Ποιοί είναι οι αιωνόβιοι άνθρωποι στη γη;
 Η ανακάλυψη των υπεργονιδίων οφείλεται σε μια ομάδα 500 Εβραίων Εσκενάζι ( εβραϊκή φυλή της Βόρειας & Κεντρικής Ευρώπης) που ζουν στη Νέα Υόρκη, με μέσο όρο ζωής τα εκατό χρόνια. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν  ότι τα άτομα που φθάνουν τα 100 χρόνια ζωής φέρουν μια κληρονομούμενη "υπερδραστήρια" εκδοχή ενός ενζύμου που προστατεύει τα κύτταρά τους από τη γήρανση. Συγκεκριμένα οι Εσκενάζι κατείχαν ένα ιδιαίτερο γενετικό αποτύπωμα, αφού η «γραμμή αίματος» τους παρέμενε απόλυτα καθαρή.
  Αν και το ένα τρίτο των 500 ατόμων ήταν υπέρβαροι ή είχαν καπνίσει τουλάχιστον δυο πακέτα τσιγάρα την ημέρα για περισσότερα από σαράντα χρόνια, όλοι τους είχαν ένα κοινό χαρακτηριστικό: τα τρία υπεργονίδια που ευθύνονται για την παράταση της ζωής. Οι πιθανότητες για να ξεπεράσουν τον ένα αιώνα ζωής για αυτούς που διαθέτουν τα τρία γονίδια είναι μία προς πεντακόσιες σε σύγκριση με εκείνους που δεν έχουν το σύνολο και των τριών γονιδίων,  με ποσοστό ένα προς 10000.
 Υπομονή λοιπόν σε όσους επιθυμούν να γίνουν αιωνόβιοι, για τρία ακόμη χρόνια, μέχρι το χάπι να υποβληθεί  σε πειράματα!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου